Гъбички! Писна ми… почвам да се лекувам сама - 17

• 2 371
  • 73
  •   1
Отговори
# 45
За тези бактерии е изписан Гиналгина, въпреки че схемата е доста тъпа. Трябваше първо да се лекуват бактериите, а след това гъбите. Смени ги. Сега пий Микомакса + Гиналгин, после след цикъл сложи Гиназол и след 6 дни можеш да започнеш с вагинален пробиотик.
Тези бактерии са ти завишени заради нарушената флора. При достатъчно количество лактобацили, те не прорастват толкова.
А за партньора, може и да има, може и да няма. Зависи много от имунитета му. Но тъй като мъжете се лекуват само с АБ орално, най-добре е той да се изследва също. Поне на теория е така.
Здравейте отново,
Минах курс с Микомакс, Гиналгин и минаха вече три дни от Гиназола, сега трябва да започна курса с пробиотика, но се появи такова течение на парцали, което преди нямах. Въпроса ми е да правя ли нещо допълнително? Това течение означава ли, че гъбичките не са излекувани?

# 46
  • Plovdiv, Bulgaria
След лечението назначено от лекарката слагах 4 дни лактажин, дойде ми и след като ми свърши (7-8 дни ми е цикъла) сложих още 6 броя лактажин. Мислех, че от него имам пак малко дискомфорт, но вече 2-3 дни нищо не съм слагала и пак имам лек сърбеж от време на време.. имам гинофилус, но се чудя как да продължа. Дали и това лечение не е било достатъчно? Последните месеци толкова антимикотични изпих, наслагах глобули и пак се продължава.. Самоцитирам си последния коментар, който писах с лечението.

В крайна сметка посетих друга лекарка, не моя АГ, взе секрет и директна микроскопия.
Резултатите са това. Лечението -  три дни гино-певарил 150, микомакс 2 мен, 1 за мъжа ми, клотримазол за двамата пак. На фона на предното лечение, това дали ще е надеждно.. след това трябва да ми дойде и като свърши мисля да направя курс с пробиотик вагинален. Чудя се и дали да продължа и препоръката на моя АГ за кандизол на 3 и 6 ден от цикъла, предполагам няма да навреди.

# 47
След лечението назначено от лекарката слагах 4 дни лактажин, дойде ми и след като ми свърши (7-8 дни ми е цикъла) сложих още 6 броя лактажин. Мислех, че от него имам пак малко дискомфорт, но вече 2-3 дни нищо не съм слагала и пак имам лек сърбеж от време на време.. имам гинофилус, но се чудя как да продължа. Дали и това лечение не е било достатъчно? Последните месеци толкова антимикотични изпих, наслагах глобули и пак се продължава.. Самоцитирам си последния коментар, който писах с лечението.

В крайна сметка посетих друга лекарка, не моя АГ, взе секрет и директна микроскопия.
Резултатите са това. Лечението -  три дни гино-певарил 150, микомакс 2 мен, 1 за мъжа ми, клотримазол за двамата пак. На фона на предното лечение, това дали ще е надеждно.. след това трябва да ми дойде и като свърши мисля да направя курс с пробиотик вагинален. Чудя се и дали да продължа и препоръката на моя АГ за кандизол на 3 и 6 ден от цикъла, предполагам няма да навреди.
Сложи си Арилин 1000 2 глобули през ден
И си вземи бирена Мая на Биониа и Кандизол дрожди на капсули да засилиш имунитета.
Ако след Арилина пак имаш парене или течение може един Лумексин
Но мисля че след Арилина нещата ще приключат

# 48
Здравейте ,започнала съм поредна подготовка за ин витро и при последната микробиология се оказах с гъбички . Два дни вече доктора не ми се обажда ,аз продължавам с инжекциите за подготовката за замразен тансфер и не знам какво да правя ! Никога не съм имала и не знам колко време отнема лекуването ,а всъщност време даже нямам ! Звънях сутринта до клиниката ,но от регистратура казаха ,че когато доктора достигне до моето досие ,ще ми се обади … Чудя се дали да не се пробвам в някоя аптека  без рецепта .Буквално имам дни до трансфер   . В момента съм на инжекции декапептил и чакам цикъл до 4 дни,след това други инжекции и трансфер . Това ще ми е пети поред и не искам да рискувам . Но аз не знам и какво да взема . Кой препарат ще е най-подходящ и сигурен?

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 15:56 от pattyK

# 49
Доста резистентни гъбички.
Взимай глобили Канестен, слагай ги всичките (3 вечери подред) и сутрин и вечер се мажи с Канестен крем. Така или иначе - резистентна си на хапчетата, може да ги лекуваш само локално с глобули и крем.
Вероятно това гъбясване е от хормоните, случва се, а ако си стресирана - още повече.

# 50
Взех точно това ,защото от клиниката казаха ,че доктора оше не е видял изследванията . А кига е добре да пусна контрола ?
quote author=Mila1331 link=topic=1801038.msg50281091#msg50281091 date=1759419535]
Доста резистентни гъбички.
Взимай глобили Канестен, слагай ги всичките (3 вечери подред) и сутрин и вечер се мажи с Канестен крем. Така или иначе - резистентна си на хапчетата, може да ги лекуваш само локално с глобули и крем.
Вероятно това гъбясване е от хормоните, случва се, а ако си стресирана - още повече.
[/quote]

# 51
Поне 7 дни след последната глобула. Иначе няма да е меродавно.

# 52
А крема всъщност е само за външните срамни устни ,ако има сърбеж и зачервяване нали ? Защото аз нямам никакви симптоми 

quote author=Mila1331 link=topic=1801038.msg50281458#msg50281458 date=1759425287]
Поне 7 дни след последната глобула. Иначе няма да е меродавно.
[/quote]

# 53
Кремът е за външно мазане, да, но предвид  че имаш масово изолирано количество, предвид, че си на хормони и предвид, че не можеш да пиеш лекарства (защото си резистентна) - мажи, за да спреш разпространението. Превантивно един вид. Външно можеш да се мажеш и няколко седмици без проблем и без странични ефекти. Но за трансфера вече го обсъди с АГ, защото това е извън моята компетенция.

# 54
Здравейте! С гъбички съм от средата на август. Първият гинеколог ме лекува с Фунголон неуспешно. Вторият гинеколог с Интраконазол ми изписа по схема и уж се бях оправила, но след десетина дни гъбичките се появиха отново. Направих си фецес и резултата за candida беше отрицателен, но за хеликоптер пилори- положителен. Този път отидох при дерматолог и тя каза, че са гъбички, но теста е отрицателен, защото candida  е наполовина излекувана. Изписа ми да пия по схема Кандизол и да се мажа с БетазонТрио, като едновременно с това приемам лекарства за хеликоптер пилори. Засега сякаш нямам подобрение и започнах да се отчайвам вече. Приемам всякакви идеи за лечение.

# 55
След като чаках няколко дни и доктора не се обади ,снощи сложих една таблетка канестен. Току що получавам рецепта за Полижинакс . Но отново без обаждане и не знам какво да правя . Гледах му състава в него има антибиотик . Той не влияе на гъбички ,а на бактерии . По добър продукт ли е от канестена ?
Кремът е за външно мазане, да, но предвид  че имаш масово изолирано количество, предвид, че си на хормони и предвид, че не можеш да пиеш лекарства (защото си резистентна) - мажи, за да спреш разпространението. Превантивно един вид. Външно можеш да се мажеш и няколко седмици без проблем и без странични ефекти. Но за трансфера вече го обсъди с АГ, защото това е извън моята компетенция.

# 56
Не. Не е по-добър. Алтернативен е, но за мен не е така подходящ в твоя случай.
Продължи си с Канестена.

# 57
Здравейте!

Знам, че темата е за гъбички, но само тук не съм писала за моята борба.
Още Март месец се получи след курс с антибиотик... Само парене.
Всичко е чисто, а аз си ходя сума ти и месеци с този дискомфорт.
Стигнах си сама до Вагинална Дисбиоза.
Някой борил ли се е с подобно чудо?
Започнах лека полека да контролирам и сама нещата с лактобацили и млечна киселина, но след последните прегледи започна и да ми излиза сърбеж... Пия пробиотик и всичко минава. Паренето е в зависимост от фазите на цикъла.
Ще се радвам, ако някоя сподели как е нормализирала вагиналната си флора, с какво и за колко време.
Благодаря ви предварително!

# 58
От това, което си писала не става съвсем ясно изследвала ли се, какво точно си си пускала като изследвания, проверявала ли си се за ППБ, как стигна до диагнозата вагинална дисбиоза и какво точно означава това - защото може просто да нямаш лактобацили, но може освен да нямаш лактобацили, да имаш анаероби, гъби, чревни патогени или нещо друго.
В зависимост от конкретиката в случая - мога да дам някакви насоки, въпреки че тук наистина обсъждаме гъбички. Не че те ме предизвикват парене на моменти, не че не са част от вагиналната дисбиоза, но моето тълкувание е, че всъщност си с бактериална вагиноза (или имаш някоя друга аеробна инфекция, а нищо чудно и някой друг “подарък”), а тези неща не се овладяват само с пробиотици и млечна киселина.
Но тъй като не знам подробности - ако уточниш - ще е по-лесно, отколкото да пиша общи приказки наизуст. Мисля, че съм попадала на твои постове нейде другаде, но вече почвам и аз да пълня ЕГН-то и позабравям…

# 59
Здравей, Мила!
Така се обяснява в интернет пространството на чужди езици, като вагинална дисбиоза, което се лекува само с пробиотици. Нарушение на добрите и лошите лактобацили във вагиналната флора.
Паренето е най-вече около оволацията и цикъла.
Доктора ме съветва освен Лактажин или орален пробиотик, нищо друго да не пия или слагам.
Изследвала съм всичко. ППБ няма със сигурност.
Прикачам и последната микробиология, да се погледне.

Общи условия

Активация на акаунт