WIZZAIR - 51

• 17 887
  • 345
  •   1
Отговори
# 315
С места, без места, с багаж, без багаж, всякакви.
Не е баш вярно. С резервирано място няма как да сте в графата overbooking

# 316
О не, на българското летище нищо не е сигурно.
Точно жената със скъсана бордна карта е с платено място, съответно я късат и дават нова бордна карта без място.
После ще пусна скрийншот.

# 317
  • Beyond the stars
О не, на българското летище нищо не е сигурно.
Точно жената със скъсана бордна карта е с платено място, съответно я късат и дават нова бордна карта без място.
После ще пусна скрийншот.

Не мисля, че възможно при вече издадена бордна карта с място, за което е платено.
Мястото като такова вече е раздадено от системата, маркирано като продадено, доста преди хипотетичната ситуация на overbooking, при която се стига след като се отключи системата за чекин в последните 24 часа? Реално още при подаване на данни от чекирането има яснота с колко места не стига полета и на тези пътници не се издава бордна карта с място при опит за чекиране.
Тези с платени места 2 дни по-рано примерно, не виждам логика да ги касае.

# 318
Кой знае какво точно е станало...
Реално до овърбукинг се стига още преди чекина, когато са продадени повече места от наличните.
А е възможно да се смени самолета с по-малък, при което бордните карти стават невалидни, но ако човек я е отпечатал и не си следи съобщенията няма да разбере чак докато стигне до летището...

# 319
Има една (рядка) възможност да се случи подобно нещо - ако бъде сменен самолетът, който оперира полета, с по-малък.
Само че случаят не е такъв и е доста раздухан.

Последна редакция: пн, 29 сеп 2025, 16:20 от Moderator3

# 320
  • Beyond the stars
Кой знае какво точно е станало...
Реално до овърбукинг се стига още преди чекина, когато са продадени повече места от наличните.
А е възможно да се смени самолета с по-малък, при което бордните карти стават невалидни, но ако човек я е отпечатал и не си следи съобщенията няма да разбере чак докато стигне до летището...

Понеже обикновено се оправдават с това, че има количество нечекирали се пътници/неявили се пътници.
Да, при необходимост от смяна на самолета звучи логична причина.  Има нотификации, съобщения за промяна ?

Последна редакция: пн, 29 сеп 2025, 15:41 от Вълшебство

# 321
По-малкия самолет е "по-къс" с няколко реда.
Не е ли логично овърбукнати да са точно местата от тези редове?
Какво общо имат местата от предните редове със сменения самолет.
Платил си място 12С, същото е мястото и в сменения самолет.

# 322
Ама точно на 12А ли е бил?
При смяна на самолета автоматично се пренареждат всички места. Дори и като се сменя с по-голям. За баланс.

# 323
  • Beyond the stars
Тъкмо си говорим с приятелка с подобна ситуация от уикенда с Bulgaria air от Испания. Каза, че поне 10 човека е имало на standby с овърбукнати билети и в крайна сметка всички са ги качили.

# 324
Чак на смях ми избива като чета някои постове. Не разбирам, защо се всява тази паника, а още по малко разбирам хората, които се връзват.
Ми дайте да ходим пеша, че е най сигурно, или пък не 😀

# 325
Всичко се случва. Стачки, овърбукинг.

# 326
При смяна на самолета автоматично се пренареждат всички места. Дори и като се сменя с по-голям. За баланс.
По тая логика за баланса, дори да не се сменя самолета, пак ли ще ни пренарежда системата ако не са запълнени всички места, та да балансира....не ми се вярва.
По-скоро това се прави с чекиращите се последни, които системата разпределя автоматично, но с платените места не ми се вижда реално.

# 327
По тая логика за баланса, дори да не се сменя самолета, пак ли ще ни пренарежда системата ако не са запълнени всички места, та да балансира....не ми се вярва.
По-скоро това се прави с чекиращите се последни, които системата разпределя автоматично, но с платените места не ми се вижда реално.

И платените преразпределя. Ама ако искате вярвайте. Аз места не бих платил, дори със всичките заплахи за овърбукинг.

# 328
Не е баш вярно. С резервирано място няма как да сте в графата overbooking
За овърбукинг обикновено алармират чак на летището, а тогава вече всички имат места, независимо кога са разпределени: 30 дни или 24 часа по-рано.

# 329
Не е точно така. Когато всички места са заети следващите, които се чекират получават бордни карти без места.

Общи условия

Активация на акаунт