Компромисите в една връзка - здравословни ли са и до каква степен ?

• 18 037
  • 750
  •   1
Отговори
# 420
За 10 минути не можеш даже да се намокриш цялостно. Който е чел назад ги знае тия неща.
Ако имаш чак толкова огромно тяло и гънки, сигурно...
Хипо, включи си сарказма.

Амбицията означава стремеж към нещо, за което съответно се влагат време, усилия, нерви и т.н. личностни ресурси, които от своя страна ще бъдат по-малко свободни за отдаване към партньора. Прекалената амбиция значи е като плевел изсмукващ спойката в една връзка.

# 421
Душ гелове не понасям и не ползвам.
Имам си от дете афинитет, обичам ароматни сапуни и си избирам доста прецизно твърди сапуни. И обичам да са по-големи.  Joy
Както и да е.
Да сменим компромисите, че стана тук градската баня - кеф.
//
Компромис ли би бил за вас мъж, който не е твърде амбициозен, но ви обича и си живеете лежерно и приятно. Държите ли на статус, образование, определена професия на мъжа в обществото?

Майтап, но традиция на 3000 години или повече (обществените бани) се изгуби. Поради подлагачеството спрямо наглосаксите и тяхното извратено соц общество. В което всеки си е самичък, защото се срамува от тялото си и се страхува от груповата оценка на околните.
И от ума си се срамува. Бая по-лесно е да си пишеш по и-нет с гугъл прозорец отзад, спрямо това да излезеш на агората да се премериш с другите софисти. Или с другите бабички на пейката пред смесения магазин Wink
===================
Мене мъжете не ме обичат Simple Smile И аз не ги обичам Simple Smile
Та не знам как е с този казус. Госпожите да кажат.
Виж за статуса, образованието и професията на жена мога да се изкажа.
Не държа. Държа на едно друго нещо.  Wink
=======================
Българският Батман - Баба Яга
=======================

Петък е! Знам ,че Неделя е близо , но ако ще излизате довечера .............вземете споделен душ с половинката и внимателно със сапуна......Smile

Внимарайте и с половинката. Особено ако сте в еднополов брак Wink

# 422
  • Далечният изток
Скапан от работа, бачкащ без почивен ден, неможещ да обърне внимание на семейството ли само може да изкарва пари, за да осигури семейството?! Хайде пак крайности. Ами аз съм много амбициозна, много бачкам, но мога да разпускам, мога да почивам, да се глезя и т.н. Чак да съм се скапала от работа, не съм. Имам и достатъчно време за семейството.

# 423
Бе, то и аз съм така, ама не всеки е като нас. Хората са в крайностите, предимно. Свързваш качествения живот с учене, амбиция и нам какво си, но  като изследваме  КЖ - никъде няма такива въпроси, инструментите са самооценъчни и никой не определя КЖ на друг, само на себе си 😀

# 424
  • Далечният изток
Ама мен другите като цяло не ме интересуват. Само този, който живее с мен, защото животът ни е общ малко или много и взаимно си влияем. Интелигентен човек се предполага, че умее да съжителства с друг, да се съобразява и т.н.
Пак казвам, само да не е търтей. И другото ми важно, да не ме дърпа надолу.

# 425
Той животът ви/ни не е общ, съвместен е. Всеки за себе си, най-напред.

# 426
Всеки за себе си, най-напред.

Последно?

# 427
Не е последно, първо е. Пак ли да обяснявам? Няма как партньорът да задава посоката на личния ми избор за личното ми развитие,  в съвместния ни живот, който некоректно бе наречен “общ”.

# 428
  • Далечният изток
Кой пък говори, че някой трябва да задава посоката на другия?! Напротив, казах, че когато човек е достатъчно интелигентен, знае какво и как да прави, за да живее с друг човек. Съвместно, добре.

# 429
Чакайте бе, аз излязох малко да поживея извън мамата и вие сте избухнали.
Днес съм в тотални разкрития.
Искам да съм повърхностна, тъпа, да си живея живота. Получавам кармични признания – на теб ти вярвам, на теб мога да споделя.
А аз искам да съм просто секси и тъпа. Не ми се получава.
//
И какво за статуса – всички мъже със статус искат умни жени. Другите ги ползват за салфетки.
А умните жени ... понякога правят ужасно гадни неща.

# 430
Не е достатъчно само да имаш свободно време, а и да имаш някаква амбиция, и да се движиш напред, за да си психически здрав и удовлетворен.
Много ми хареса това мнение. Не мога да вирея сред хора без интереси, без нещо да им ровичка мозъка, без желания. Не мога да вирея и сред хора, които са обсебени и маниакални на някаква тема, дали пари, дали статус. Някаква златна среда е нужна.

# 431
Скапан от работа, бачкащ без почивен ден, неможещ да обърне внимание на семейството ли само може да изкарва пари, за да осигури семейството?! Хайде пак крайности. Ами аз съм много амбициозна, много бачкам, но мога да разпускам, мога да почивам, да се глезя и т.н. Чак да съм се скапала от работа, не съм. Имам и достатъчно време за семейството.
За мен е точно обратното. Амбициозен значи човек, който се развива, и работи за да подсигури семейството си, да им осигури не просто добър стандарт, а да им покаже добър модел. И от къде пък се измисли това с работещ уикенда и скапан от работа...първо човек, който има хубава работа няма да е скапан от нея, а удовлетворен. И второ тя и маникюристката ми работи уикендите, и очевидно не е много амбициозна. И в кол центърите работят нощтни смени и почивни дни, и са скапани, но не са особено амбициозни, ако не са студенти. Точно амбициозният ще си уреди живота и баланса в семейството. Но ще има професия и ще знае кой е той, а не лентяй без никакви амбиции.

# 432
  • По света и у нас
Винаги има нещо си с което трябва да се напаснеш и това е компромис само по себе си… в момента не правя компромиси и съответно съм сама.

Като реша, че вече не се издържа ще
 направя компромис и ще създам време и пространство за мъж.

- не мога да бъда с прост мъж, с някакъв елементарен, нискоинтелигентен
- не приемам мъж с лоша хигиена
- не мога да съм с мъж който ме тревожи, вика, агресивен, излагащ ме, такъв който обича драма и разправии или ревнивец и собственик, лабилен, зависим, пристрастен, такъв който се държи просташки недодялано или изискващо.
- нисък ( тотално ми писнаха тия джуджета ) ако не е 179 минимум, няма да го погледна.

# 433
Хе-хе, това 179 е като цена в хипермаркет - 7.99 Simple Smile. Я, мечтай по-смело.

# 434
  • Далечният изток
В чат:
- Тъмна коса, сини очи, 25 см.
- Ооо, не, много си нисък!
Grinning

Общи условия

Активация на акаунт