Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 18 683
Конско, магарешко и жабешко много обичам, но ми е жал за кончетата и магаренцата. Хапвам си обаче често.
Змиорка също. Акула. Всякакви миди. Стриди.
Щраусови яйца ксъм яла на крем-карамел, но месо не съм опитвала.
От дивеча - фазан, пъдпъдък, еленско, сърнешко, глиганско.
Веднъж ми сервираха гълъб, но не ядох. Изпитвам ужас от тези птици и погнуса.
Заешкото не ми е странно, но зависи как се приготвя.
Ярешкото ми смърди.
Агнешко сукалче също съм яла, печено в яма.
Аз самата не приготвям нищо нестандартно и вкъщи се готви само свинско, пилешко, телешко и 2-3 вида риби. Агнешко - по Великден.
Но пък съм опитвала дуриан и няма по-отвратително нещо на този свят.

# 16
  • Най-красивата страна
  • Мнения: 13 178
Кенгуру,щраус,крокодил и кобра.

Дивеч не ми е чак толкова екзотичен,защото баща ми беше ловец  много години-елен,сърна,фазан,глиган,диви зайци съм яла.


Веднъж тук в България ме почерпиха с домашен суджук.
Много ми хареса.Но,когато ми казаха,че е от магаре -направо щях да повърна.Щях да ревна.
А конско не мога да ям.Все едно котешко или кучешко да ям.
Много обичам коне и магаренца .И много ми е жал за тях.
Ходехме на конна езда с дъщеря ми ...

# 17
  • Мнения: 15 984
Но пък съм опитвала дуриан и няма по-отвратително нещо на този свят.
По-добре нова тема за плодовете.

# 18
  • Мнения: 11 142
Сетих се, див фазан - вътре беше още със сачмите, както е бил обстрелван

# 19
  • Мнения: 1 598
Аз май нямаше да мога да пробвам нещо друго от това, което обикновено ядем. Просто не бих си го позволила, като се има предвид как го възприемам. А иначе от по-нестандартните неща - само кон и елен

Последна редакция: вт, 05 авг 2025, 11:49 от unserwahnsin

# 20
  • Мнения: 1 138
Преди доста години, когато бях в чужбина се оказа, че съм опитвала кенгурско, но разбрах на доста по- късен етап и ми стана малко жалко...
Иначе охлюви и жабешки бутчета във Франция, разни насекоми в Азия и змия.
Сърце не ми даде да опитам от делфин.😔

# 21
  • София
  • Мнения: 45 007
И за мен конят е като куче - не мога да го ям.
Иначе всичко морско съм готова да опитам. Без бозайници де.

# 22
  • Мнения: 3 961
Кон - един път и повече не купувам.

Защо? Не ти хареса вкуса или по друга причина?
Все ми се иска да пробвам, но понеже си знам какво ще ми е чувството, докато го ям, за момента пропускам.
И аз.
Просто не мога, само като си представя очите, които гледат с разбиране.

# 23
  • Мнения: 4 537
Стриди - не бях особено впечатлена, а иначе обичам морски дарове.
Охлювите ми харесаха.
Дивеч съм яла няколко вида, но от всички най-ярък спомен имам от диви гълъби, бяха уникални вкусни. Или поне в 3-ти клас така ми се сториха.
Последно ядох елен-лопатар и беше приятно.
Иначе - май не бих пробвала кенгуру, даже не знаех, че продават е България. Яла съм конско, изобщо не ми е гадно, ама някак не мога да си преставя, че ще ям кенгуру.

# 24
  • Мнения: 8 003
Яла съм язовец- месо като месо, нищо особено.
Кон, магаре..не ги споменавам, че не са екзотични даже.
У един зевзек, сме яли чревца от петел- беше се хванал на бас, че може всеки път да ни сервира нещо ново.
От рибите- най-гадното нещо, което съм яла е Салема (Sarpa salpa) , вид бодлоперка на български. Отвратителни психоактивни ефекти, включително визуални и слухови халюцинации, тревожност, кошмари, последвани от амок. Явлението било  рядко. Рядко или не- веднъж съм яла, и не проговорих на човека, дето ни нахрани ,поне година Rage

# 25
  • Мнения: 13 484
По моя аршин - нищо екзотично, но да си кажа все пак:
Щраус, сърна, дива свиня, фазан и дива патица, морски и сухоземни охлюви, жаби. Морски таралеж. Стридите са ми отвратителни. Миди ям, а октоподи мога на закуска, обед и вечеря (има и рецепти със сладък вкус Stuck Out Tongue).
Конско си хапвам редовно, биволско също. Не ям месо по много или често, така че за мен това са нормални неща. Предпочитам ги пред свинското. Обичам овче/овнешко, както го правят в Близкия Изток (по-вкусно е от агне), но тук няма, само на някои по-забутани места в Гърция.

# 26
  • София
  • Мнения: 3 842
Най-гадните неща, които съм опитвала са балют(запъртък) и харкал(разложена акула).
Всички останали - пълзящи и летящи не са ми направили впечатление след горните две.

# 27
  • Мнения: 4 537
Eiger,

Признавам, току-що видях какво точно е запъртък. Досега съм го срещала само с разговорната реч като синоним на нещо малко… Уф, то само идеята да ядеш такова нещо е отврат. Не знам дали разложената акула е била по-гадна всъщност.
Водиш класацията засега 😄.

# 28
  • София
  • Мнения: 3 842
Eiger,

Признавам, току-що видях какво точно е запъртък. Досега съм го срещала само с разговорната реч като синоним на нещо малко… Уф, то само идеята да ядеш такова нещо е отврат. Не знам дали разложената акула е била по-гадна всъщност.
Водиш класацията засега 😄.
Запъртъка ако не го гледаш, бива на вкус.
Акулата ... ами няма нищо, което да скрие мириса. Отврат е.

# 29
  • София
  • Мнения: 18 683
Аз този хакарл така и не събрах смелост да го опитам. Така смърдеше. А местните са луди по тая смрад.
Хем обожавам всякаква риба.

Общи условия

Активация на акаунт