Модни консултации - 79

• 35 670
  • 354
  •   1
Отговори
# 315
Сако/риза, дънки и лоуфър и са олицетворение и на дамския бизнес кежуъл.
Доста години работих в корпоративния свят, моята интерпретация на кежуъл е това, което нося на работа, плюс изчистени дънки и равни обувки- лоуфъри, по-стилни маратонки/кецове, смяна на ризата с пуловерче или блуза.

В ежедневна работна среда - да. В "business casual" събитие - според мен, не. То се тълкува с по-официална насоченост и стилистика, а не като тоалет, с който ежедневно се търка бюро (дори директорско) или конферентна маса.

# 316
За мен не е така, напротив. Ежедневно работно облекло ми е business, на работа ходя с костюм/рокля и висока обувка. Като влагам и кежуъл- променям насоката точно в обратното. Нали говорим за работно събиране за няколко дни, а не за работно парти.

# 317
на работа ходя с костюм/рокля и висока обувка
Дойдохме си на думата. Нищо общо като сако/дънки/кожен лоуфър. За разлика от мъжете - те са прекрасни в посочената комбинация дори на официална бизнес вечеря (особено в Италия).

# 318
На работа не е равно на бизнес кежуъл (в зависимост от работното място). Кежуъл може да значи много неща, но не значи по-шик. Отново, тук не се говори за вечеря, а за събитие тип работен тийм билдинг/конференция.

# 319
  • София
Къси до кръста и широки якета.

Баш на конференция ми се е случвало - аз със черен панталон и бежов пуловер, а някои дами - рокли, токчета, изгладени цели костюмчета и прочие.

# 320
На работа не е равно на бизнес кежуъл (в зависимост от работното място). Кежуъл може да значи много неща, но не значи по-шик. Отново, тук не се говори за вечеря, а за събитие тип работен тийм билдинг/конференция.
Точно така. Ковид доста повлия върху разбиранията за облекло на работното място, преди него сако с рокля, пола или панталон, плюс обувки с ток бяха подразбиращи се. Помня как се радвахме на петъците, в които бяхме по-кежуъл, точно в смисъла на:

Сако/риза, дънки и лоуфър и са олицетворение и на дамския бизнес кежуъл.
...
изчистени дънки и равни обувки- лоуфъри, по-стилни маратонки/кецове, смяна на ризата с пуловерче или блуза.

# 321
За работната конференция бих добавила към багажа с традиционното ми офис облекло и чифт тъмни и прави дънки, качествен пуловер, лоуфъри и една офис рокля за коктейл. Някак не си представям да сляза на закуска с костюм.

pp. Колебая се за нова мини чантичка в класическо червено или бордо. Червената мога да я нося и лятото. Какво мислите?

Последна редакция: нд, 12 окт 2025, 21:55 от goddess-outnocontact

# 322
За мен бизнес кежуъл е по-лек вариант на стандартното бизнес облекло, което за жените е костюм.

Сако, риза и дънки е ок. Ризата е задължителна, за да може спокойно да свалиш сакото.
Дънките изчистени, семпли, без накъсано, изтрито, пайети, т.н.
Обувките - хубави лоуфъри, равни или на малък ток, kitten heel обувки, хубави семпли маратонки.
Чантата ежедневна.

# 323

pp. Колебая се за нова мини чантичка в класическо червено или бордо. Червената мога да я нося и лятото. Какво мислите?

Дайте да я видим. Доста чанти в червено са демоде, но зависи от модела. Бордо е навсякъде в момента.

# 324
Ако е с презумция да се носи и лятото аз по-скоро бих заложила на червено.
Вече втора година разхождам тази и страшно много си я харесвам

# 325

Дайте да я видим. Доста чанти в червено са демоде, но зависи от модела. Бордо е навсякъде в момента.
Демоде със сигурност не са, но количествата са ограничени. Изчистени без финтифлюшки, събиращи телефон, кард  холдер, червило и ключове.

# 326
Като казах мода, тази година какви преходни якета се носят? Аз реших, че ми се носи отново парка (отървах се от всички парки преди 7-8 години) и се оказа, че в любимите ми места за пазаруване изобщо не се предлагат, тоест не са модерни.
В по-спортен стил - забелязвам и тези якета с висока яка (funnel neck). Не знам доколко е удобно така закопчано, но го забелязвам като силует.
Скрит текст:

# 327
goddess, съгласна, лошо се изразих, но за мен-зависи от модела кой цвят бих избрала. И от червеното.

# 328
Удобно е с такава яка, пази от вятър, дава красив силует 🙂

# 329
Много са красиви и двете якета, но ако ползвате фон дьо тен се цапат доста.

Общи условия

Активация на акаунт