Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 22

• 25 456
  • 532
  •   4
Отговори
# 60
https://mait.bg/predstoyashti-proekti/
Доколкото се ориентирам Зорница ще е под КАТ. Там с двулентовия Цар Освободител ще е ужас.

Много вредно за градската среда и за качеството на живот на всички ни е безразборно строителство на огромни сгради без никакво обследване на трафик и потоци.

# 61
A то па проекта на Маит на  Струга е на тихо и чисто място Simple Smile.
В нормалните градове има зален пояс с дървета  между булевардите и сградите, само тук са директно на самия булевард

Пенко, затрили са го поста с въпроса за кучетата Simple Smile

Диди,  предполагам не ползваш ГТ,  във Варна ГТ е всичко друго, но не и редовен и удобен. По някои линии редовно се пропускат курсове, по едно време беше масово явление, защото не достигали шофьорите, после пък имало много малко коли, много се развалили наведнъж.. Какви ли не глупости слушах от Тасруд и ГТ.
7 цата е на 15 мин, като изтърват курс става на 30 мин, като попадне в задръстване, защото във Варна няма бусленти, а там където има никой не следи да се ползват само от автобуси, автобусите стават на 45-50мин

# 62
A то па проекта на Маит на  Струга е на тихо и чисто място Simple Smile.
В нормалните градове има зален пояс с дървета  между булевардите и сградите, само тук са директно на самия булевард

Пенко, затрили са го поста с въпроса за кучетата Simple Smile

Диди,  предполагам не ползваш ГТ,  във Варна ГТ е всичко друго, но не и редовен и удобен. По някои линии редовно се пропускат курсове, по едно време беше масово явление, защото не достигали шофьорите, после пък имало много малко коли, много се развалили наведнъж.. Какви ли не глупости слушах от Тасруд и ГТ.
7 цата е на 15 мин, като изтърват курс става на 30 мин, като попадне в задръстване, защото във Варна няма бусленти, а там където има никой не следи да се ползват само от автобуси, автобусите стават на 45-50мин
Като инсайдър ще го кажа, че наистина е така - нито шофьори. нито автобуси имат .
Затова разчитането на конкретна ми се струва мн рисково.

# 63
10ката и тя е нередовна, 148 ако изпусне курс и след това тъпканицата е двойна..Синът ми ходеше на плуване с 20ката, същата работа, никой не спазва разписанието
С тези 3 имам опит, който не мисля да затвърждавам и с други линии. Колкото и да ми се иска да ползвам ГТ, не мога

# 64
  • Варна
Скаридка, шофирам “едва” от 8 години. Преди това имам повече години стаж по автобусите, може би с 90% от линиите, тъй като съм се местила наистина много и почти няма квартал, където да не съм живяла, или да не съм посещавала редовно по работа или при приятели. Не твърдя, че градския ни транспорт е перфектен. И аз съм висяла по спирките във виелици и в жеги без пукната сянка, но като цяло положението е напълно приемливо, за да може човек да си живее живота в квартал (особено стар) и без да има автомобил. И това е факт. Съществуват стотици такива семейства. Това, че на някого му е некомфортно в автобуса и че веднъж се е обърсал в нечия чужда потна риза, не променя фактите. Пак казвам - с кола е по-удобно, но категорично не е задължително средство за оцеляване. Вече почти всички автобуси са нови, електрически и климатизирани. Все още ми се налага от време на време да ги ползвам.

# 65
С актуалната ситуация с паркирането,даже не е задължително  да е по-удобно с кола.

# 66
Градския транспорт във Варна никога не е бил на особено високо ниво.

# 67
Моля за коментар на тази обява:
https://imotipremier.com/prodava/magazin/varna/neptun/369949/

Минавам по улицата често и от любопитство потърсих повече информация за обекта на продажба. Това помещение реално е мазе на някой от апартаментите, сутерен и с поне 1,5 м. е под нивото на улицата, а цената е като за луксозно строителство на апартамент.

1.5 метра виждала ли си на живо?
Под нивота на улицата е около 50-60 см.
За питащия - намира се на спирка Нептун - можеш да идеш и да го огледаш. Живущите в блока най-вероятно имат и телефона на собственика, могат да ти спестят 6-те % на посредника.

Последна редакция: вт, 12 авг 2025, 06:19 от Евгени Генов 749798

# 68
https://mait.bg/predstoyashti-proekti/
Доколкото се ориентирам Зорница ще е под КАТ. Там с двулентовия Цар Освободител ще е ужас.

Много вредно за градската среда и за качеството на живот на всички ни е безразборно строителство на огромни сгради без никакво обследване на трафик и потоци.
Най-правилно казано! Строим мастодонти на мястото на басейни. Строим кооперации на мястото на къщи. Не виждам къде ще му излезе края. Няма зеленина, няма простор, няма нови квартали. Има прахоляк и жега.

# 69
  • Варна.
Моля за коментар на тази обява:
https://imotipremier.com/prodava/magazin/varna/neptun/369949/

Минавам по улицата често и от любопитство потърсих повече информация за обекта на продажба. Това помещение реално е мазе на някой от апартаментите, сутерен и с поне 1,5 м. е под нивото на улицата, а цената е като за луксозно строителство на апартамент.

1.5 метра виждала ли си на живо?
Под нивота на улицата е около 50-60 см.
За питащия - намира се на спирка Нептун - можеш да идеш и да го огледаш. Живущите в блока най-вероятно имат и телефона на собственика, могат да ти спестят 6-те % на посредника.

Около 60 см е вкопано, три стъпала се виждат на една от снимките. На мен също ми е много чудно дали е нормално 2750 лв/м2 за маза, нищо че е до Нептун. Наистина ли е 6% комисионната на брокера, такава ли е вече?

# 70
  • Варна
Колкото по-малко е площта, толкова повече цената на квадрат скача.
Комисионата е 3%. Другите 3 са ти вътре в основната цена. Продавачът ще получи 97% от обявената цена, купувачът ще плати 103%,  а брокерът ще получи 6%. Ако са отделни брокери на двете страни - всеки - по 3%.

# 71
Ще следя темата.
Голяма мечта ми е отдавна да си вземем малко апартаментче или студио във Варна.
Миналата година щяхме да стигнем до сделка , но накрая разбрахме, че комплексът не работи целогодишно, а ние искаме да си ходим там не само в рамките на сезона. В същото време таксата поддържа -уникално висока.
Вече се чудя дали да е в комплекс.
От една страна е добре заради басейна...от друга таксите са огромни...още се чудим. Но не е било нашето това, което изпуснахме.
 Ще следя. До следващото лято определено искаме да направим сделка.

# 72
На Ален Мак/Варна , се строи един комплекс с басейн, не съм го виждала къде точно е на Ален Мак, но там ми предлагаше брокерчето едностайка за 53хил. Евро,  в строеж е. Добре изглежда на картинка, на живо не зная, но тази цена е добра.
 На Кабакум също се строи като за последно, но повечето са върху свлачището, не ги знам какво точно са вложили за укрепване, може би стена 😂😂😂😂
И там цените са все още по-ниски, обожавам това място, но съм достатъчно стара да съм жив свидетел на пропадането на половината район от преди близо 30 години, честно нямам идея как се строи на такива места, сигурно те си имат…

# 73
Здравейте,
Някой да е закупил апартамент в Хоризонти Платинум? Търсим си съседи Grinning Никъде никой не пише нищо за този комплекс и затова ми е малко странно…други големи комплекси имали фейсбук групи на собствениците, чатове, при нас няма нищо такова Grinning

# 74
Здравейте! 👋
Има ли някой от вас, който живее в района на Кабакум/Златни пясъци?
Интересувам се конкретно от апартамент в „Комплекса със Замъка“ (точно до Forest Club, който Куб строят в момента).

Какво е мнението ви за имотите и за живота там – като среда, инфраструктура, удобства?
Знам, че е на около 10 км от Варна, но това за мен не е минус – предпочитам спокойствие и чист въздух. В момента живея в уж централен район на града, но реалността е мизерия, мръсотия, шум, наркомани и 20 минути обикаляне за паркиране, което никак не отговаря на високите цени.

Ще съм благодарна, ако споделите плюсове и минуси от първа ръка. 🙏

Общи условия

Активация на акаунт