Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 22

• 10 654
  • 157
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
И на мен са ми връщали капаро от Адрес, но тук става въпрос за предварителен договор със строител. По-сложно ми се струва.

# 136
  • по морето
Препоръчвам адвокат Снежана Тодорова, адвокат Сиана Илиева, имал съм проблеми със строител, ( без брокер в схемата) , точно по въпроси от договора, успяхме без да се стига до дело да се разреши всичко с тяхна активна помощ и с помощ от Нотариус Ж.Костов и още един нотариус от София, (строителя беше от София). Може и да потърсите за правен съвет и адв. Десислава Филипова.

# 137
Зависи коя е фирмата/брокера. Не всички връщат

# 138
Моят роднина е готов да пожертва комисионната към брокер, по-важно му е да си върне първоначалната вноска от строител. Ще видим какво ще стане, още събирам мнения за адвокати.

# 139
  • Варна
Наистина ли сградата има проблем или вие си мислите, че има проблем? Какъв е проблема?

@Диди ти да не си врачка, как разбра, че става въпрос за строител, потребителката има 2 мнения и в първото не става ясно дали е сграда в стреж или не, чак след като ти написа, че става въпрос за строител потребителката потвърди....Матрицата.....

# 140
Хаха, то и аз веднага си помислих, че строителят ще съдят, защото се говори са проблем на страдат все пак.
Аз не съм имала такъв казус досега, ползвам адвокат, поради простата причина, че брокерите не ползват секретарски услуги, нямат картотеки за клиентите си, нито за строителите, с които работят.Масово се работи с едни разхвърляни из колите им важни документи по сделките. Не мога да допусна подобна немарливост, когато става дума за такива суми, то човек се вижда принуден да има един “буквоядец” до себе си, че да вкара ред и законност.

# 141
  • Варна
Мда. “Проблеми” в сградата го интерпретирах като сграда в строеж. Иначе ако е завършена сграда, въведена в експлоатация, какви проблеми да има, че чак да се развалят сделки?

# 142
  • Варна
Явно дамите имат по-голяма интуиция от мен. Проблеми в сградата могат да значат много неща. Шум, подпочвени води, цепнатини и.т.н., които могат да се появят много след акт 16, а акт 16 също така знаем и сме виждали как се взема...нищо не може да ме учуди.

Иначе Gold digger много ми харесва изказа и начина ти на мислене, приеми го като комплимент към душата ти. Нали все укоряват мъжете, че не виждали душата, ей го на Simple Smile Simple Smile Simple Smile.

# 143
Здравейте, дали някой има представа какво се случва с Лайтхаус Голф енд Спа, комплекса с голф игрищата. Продават се къщи по 80-90 хил. евро. Ясно е че има такса поддръжка и не на всеки му харесва, но не вярвам това да е единствената причина, а се продават много имоти, с различна квадратура, т.е прилича на разпродаване и то на прекалено ниски цени, дали някой е запознат? Има информация, че всъщност фирмата, която е строила е фалирала, още през 2020, но като цяло комплекса си функционира,  и ако тези имоти са на вторичен пазар и имат нотариални актове, пак е малко странно да са на толкова ниски цени, освен ако има някаква уловка.
Моля за информация къде са публикувани обявите ?

# 144
  • Варна
…Шум, подпочвени води, цепнатини и.т.н., които могат да се появят много след акт 16…
Да де, ама какъв е шансът тези проблеми да се появят или открият баш в интервала от няколко седмици между подписването на предварителния договор и изповядването на сделката?

# 145
  • Варна
Да се появят малък, да се открият също, но да се разкрият от явно по-отраканата роднина е голям. Едните сключват договор, идва нашата дама от форума, вижда, започва да рови и пита и хоп - проблеми...

# 146
Пенко, благодаря! Аз също чета твоите оплаквания от кучета и всякакви други “нередности” с най- голямо удоволствие, въпреки, че съм луда кучкарка от невръстна възраст и би следвало да ти се дразня Laughing Умееш ги нещата.
И за да не изглежда, че се разписвам само за да се мазня на Пенко, споделям, че днес от сутринта съм замесена в скандали. Междуброкерски войни да го наречем. Но аз сама се вкарах в този филм…Малко припряно действах и се обадих на една брокерка, за да я попитам за една обява, 6мин след този разговор, ожесточено ми звъни моята си брокерка, с която работя от около 7 години и ми вдигна луд скандал, че разговарям с други като нея. Оправихме се, но беше скандално.
После имах скандал в банката, където се насъбраха 3 умника да ми обясняват, че не са направили грешка, при положение, че са! Трябваше да се входира една молба, която някак си е супер важна, а то минало една седмица и нищо не са входирали…И това се оправи, но ми бавят нещата с още една седмица, че и отне 30 мин и трима умника, за да им обясня, че нищо не са свършили. Така де, трябва да си отваряме очите навсякъде , че уж специалистите май не знаят какво правят.

# 147
Брокерката все пак работи за теб, малко нагло да прави скандал, още повече ако сте приятелки. Излиза, че ти не можеш да взимаш самостоятелни решения. От което следва, че няма уважение към теб. Резултата - манипулира те и чувстваш вина, че правиш нещо нередно.
С моя брокер се познаваме от около 5-6 г, направили сме доста сделки, дава ми  адекватни съвети, но ако реша нещо, се съобразява с мен и прави това, което искам. Ако харесам нещо от друг брокер го свързвам с моя и няма драми. Ако моя брокер си позволи да ми държи сметка, приключваме и кой от къде е Grinning

# 148
Така си е, Ники, и ние така работим. Не разказах детайли, не бих и разказала, но в случая имаше право да беснее.  Вина и манипулация са доста силни и драматични думи, а и звучат някак “лично”, което никак не кореспондира с моите  взаимоотношения с нея. Те не са лични все пак. Аз в личните такива не се сещам да съм изпитвала вина за нещо, че какво остана в деловите.  Не съм човек, които позволява да му “свирят” по такива струни. Smiley 
И какво е това време, не мога да си изведа кучетата?!

# 149
  • по морето
Кучето го изведох, а брокерката аз бих я пратил някъде ... да си лекува нервите.

Дефектите по сградите могат да бъдат от различен характер, пример от личния архив - вода в основите, като там мястото го опознавам отлично още преди да се строи, на дупка нямаше никаква вода, и на 150м по същата улица ни беше другото жилище, там никога не е имало подпочвени води, минаха няколко години и един хубав летен доста сух ден протече вода в гаражите под блока, идва ВиК, казва това е подпочвена вода, но аз наех човек с камера, показа от къде е теча, избива от съседен имот, супермаркет, отидох при собственика по човешки да се разберем, отказа, добре - наех адв. Снежана Тодорова с която и преди сме имали работа по казуси, първо анализ на водата, извиках и багер да копае, по този начин затворих пътя за снабдяване на супермаркета, изреваха яко, но на мен не ми пукаше изобщо, отделно те имат шахта извън техния обект с водомер и кран и им спрях водата, няма вода в обекта, знаете как се отразява на супемаркет, отделно атака с писма към ВиК, накрая адв. Снежана Тодорова успя да се пребори с ВиК и те самите признаха че това е питева вода от въпросния обект, да, доказахме че сме прави, всичко това си беше много хубаво, но водата се изливаше, наложи се да се отвежда, това е помпа и тн. разхода си върви, докато тече всичко това една помпа изгоря, сложихме нова помпа, важното беше че се преборихе със собственика на супермаркета, направи си ремонт на тръбите, пак от ВиК разбрах за страшни сметки за предни месеци които те са платили без никакви възражения, процеса отне време, факт че водата си нанесе пораженията, та дефектите могат да са породени от такива неща, и ако точно с този момент има покупко-продажба става интересно, никога не знаете какво ще излезе по една сграда.

През 2022г в една чисто нова сграда където имаме жилище и при силен вятър зимата започнаха да падат елементи от покрива, строителя си отремонтира покрива в последствие, но ако по това време имате покупко-продажба бихте се замослили за качеството на излълнение и много вероятно бихте се дръпнали от такава сграда.

Общи условия

Активация на акаунт