Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 22

• 9 765
  • 145
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
И на мен са ми връщали капаро от Адрес, но тук става въпрос за предварителен договор със строител. По-сложно ми се струва.

# 136
  • по морето
Препоръчвам адвокат Снежана Тодорова, адвокат Сиана Илиева, имал съм проблеми със строител, ( без брокер в схемата) , точно по въпроси от договора, успяхме без да се стига до дело да се разреши всичко с тяхна активна помощ и с помощ от Нотариус Ж.Костов и още един нотариус от София, (строителя беше от София). Може и да потърсите за правен съвет и адв. Десислава Филипова.

# 137
Зависи коя е фирмата/брокера. Не всички връщат

# 138
Моят роднина е готов да пожертва комисионната към брокер, по-важно му е да си върне първоначалната вноска от строител. Ще видим какво ще стане, още събирам мнения за адвокати.

# 139
  • Варна
Наистина ли сградата има проблем или вие си мислите, че има проблем? Какъв е проблема?

@Диди ти да не си врачка, как разбра, че става въпрос за строител, потребителката има 2 мнения и в първото не става ясно дали е сграда в стреж или не, чак след като ти написа, че става въпрос за строител потребителката потвърди....Матрицата.....

# 140
Хаха, то и аз веднага си помислих, че строителят ще съдят, защото се говори са проблем на страдат все пак.
Аз не съм имала такъв казус досега, ползвам адвокат, поради простата причина, че брокерите не ползват секретарски услуги, нямат картотеки за клиентите си, нито за строителите, с които работят.Масово се работи с едни разхвърляни из колите им важни документи по сделките. Не мога да допусна подобна немарливост, когато става дума за такива суми, то човек се вижда принуден да има един “буквоядец” до себе си, че да вкара ред и законност.

# 141
  • Варна
Мда. “Проблеми” в сградата го интерпретирах като сграда в строеж. Иначе ако е завършена сграда, въведена в експлоатация, какви проблеми да има, че чак да се развалят сделки?

# 142
  • Варна
Явно дамите имат по-голяма интуиция от мен. Проблеми в сградата могат да значат много неща. Шум, подпочвени води, цепнатини и.т.н., които могат да се появят много след акт 16, а акт 16 също така знаем и сме виждали как се взема...нищо не може да ме учуди.

Иначе Gold digger много ми харесва изказа и начина ти на мислене, приеми го като комплимент към душата ти. Нали все укоряват мъжете, че не виждали душата, ей го на Simple Smile Simple Smile Simple Smile.

# 143
Здравейте, дали някой има представа какво се случва с Лайтхаус Голф енд Спа, комплекса с голф игрищата. Продават се къщи по 80-90 хил. евро. Ясно е че има такса поддръжка и не на всеки му харесва, но не вярвам това да е единствената причина, а се продават много имоти, с различна квадратура, т.е прилича на разпродаване и то на прекалено ниски цени, дали някой е запознат? Има информация, че всъщност фирмата, която е строила е фалирала, още през 2020, но като цяло комплекса си функционира,  и ако тези имоти са на вторичен пазар и имат нотариални актове, пак е малко странно да са на толкова ниски цени, освен ако има някаква уловка.
Моля за информация къде са публикувани обявите ?

# 144
  • Варна
…Шум, подпочвени води, цепнатини и.т.н., които могат да се появят много след акт 16…
Да де, ама какъв е шансът тези проблеми да се появят или открият баш в интервала от няколко седмици между подписването на предварителния договор и изповядването на сделката?

# 145
  • Варна
Да се появят малък, да се открият също, но да се разкрият от явно по-отраканата роднина е голям. Едните сключват договор, идва нашата дама от форума, вижда, започва да рови и пита и хоп - проблеми...

Общи условия

Активация на акаунт