Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 22

• 11 688
  • 193
  •   1
Отговори
# 165
Кога е това "преди"? Ако е преди 50г значи не си чела достатъчно за наводненията и калните свлачища от платото към Варна.
Куманово щото са сърбали попарата на дерето си, затова му треперят да не изхвърлят отпадъци дори.
Между 1950 и 1960 има няколко години с проливни дъждове, доста от градовете все още имат плочи по сградите до къде е стигала водата.
https://update.socbg.com/2017/10/%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%B5% … %D0%B3%D0%B0.html
Да не забравяме, че в тези хубави времена не се знаеше какво се случва в съседния окръг, освен ако не го кажат по телевизията.

# 166
  • при Arctic Monkeys
Не съм толкова стара, не съм живяла през 50-те и 60-те. Колко човека са умрели по време на тези наводнения, че не разбрах. Заличените ниви и ливади, предполагам че са преживени през 1957-ма.

# 167
То и аз не съм живяла, но родителите и бабите са ми разказвали. Разказват и защо Бриз, Св Никола и Перчамлията са били забранени за строителство, разказват и за Тррифон Зарезан, знаят защо деретата не се застрояват, знаят и защо се пълнят масите при всеки по-голям дъжд на панелите по протежението на Смирненски..

# 168
Ама ето пак. Доган - никой, ами то по тая логика всички сме никой на тоя свят защото като си заминем нищо не вземаме. То е същото. Той цоца 35 години и си живя като бей, а сега никой. Всичко е временно в тоя живот, дали ще те детронират, дали ще мине потоп, дали ще си заминеш на оня свят....в един момент си никой. Това оправдава ли те? Ако Костадинов е заграбил нещо той също в един момент може да го загуби, то тогава ако се водим по тая логика значи той също е директно оправдан.

Пък за информация за Коцев...не вярвам на никой, имам поглед в няколко лагера и виждам какви лъжи и измислици се сипят по всеки в отсрещния - лукса да си роден във Варна и да имаш приятелчета от детската градина и училище ти дава един по-дълбок поглед.

И пак за Коцев - дори да е крал и да е замесен, всяко нещо си има тежест. Портних като управлява години и си другарува с разни местни мутрагени какво?

Забелязал съм, че колкото по-голям дерибей е някой и по-голяма мутра толкова повече ги е страх хората да говорят. Нахвърлят се на Костадинов и Коцев и дори на Михайлов.

Като сипвате, сипвайте по заслуги.
Който е крал да си плаща. Просто е.
Нито за милиони, нито за кокошка- прошка. Щото от кокошката се почва.

# 169
  • Варна
Някой има ли информация какво ще строят Комфорт в Аспарухово, малко над Лидл?

# 170
........ И после ще ми разправят колко лошо се живеело преди. Не помня да сме се давили във вода или лятото цялата държава да гори. Ненормални истории, ненормална държава!
Ако се зачетеш в историята, има много по лоши бедствия като мащаб от сегашното, разликата е, че тогава е нямало такава урбанизация, както сега. Пускам цитат от случай преди 60-70г
" Варненският краевед Ярослав Гочев разказва, че стихийно придошлата от Франгенските възвишения голяма водна маса повлякла дървета, камъни, пясък, трупове на удавени животни и всякакви други материали, изпречили се на пътя й.

На Офицерския плаж водата довлякла толкова много пясък и пръст от Франгенското плато, че морето се отдръпнало със 150 – 200 метра навътре. На плажа се образували 2 – 3 езерца с типична растителност и те просъществували повече от година.

Особено голямо било наводнението в курорта Дружба. Голям брой мощни многогодишни дървета били изкоренени и завлечени на 250 – 300 метра навътре в морето, където стояли изправени над водата."

# 171
  • Варна
Скаридка, я Перчемлията защо? То нали е нависоко, там откъде ще дойде водата? За Куманово може ли повече да разкажеш? Аз си мислех там да се изселвам.

# 172
Перчамлията е на свлачище, затова им спират и водата лятото. Там да не пада пътя през Аладжата, че алтернатива няма.
Куманово си пазят дерето чисто и дълбоко, старите разказват, че като придойде Батова там ги повлича водата. Селото е в дол, доста мъгливо е, както и често имаха набези от аверите в Каменар. Там си бяхме харесали едно място 900м2 с много малко къще за събаряне, на високо хем, 4-5 място от дерето, обаче в края на местото минава вада, която беше пълна април месец..

# 173
  • при Arctic Monkeys
Значи се успокояваме, че и преди е имало бедствия и се молим богу горещо да ни пази. Сигурно и преди градът е бил оставян да тъне в боклуци и плъхове да танцуват по улиците, тъй че всичко е точно.

Последна редакция: нд, 05 окт 2025, 17:57 от karmacoma

# 174
Аз съм сигурна, че ако не бяха скорошните дъждове , изобщо нямаше да те заинтересува. Апропо като купува имоти във Варна поразгледа ли карта , кадастър и т.н.
Последно какво предлагаш да направим? ММ мисли да изкара чували те с пясък пред гаража, надявам се апартамента на 3 ет да е достатъчно високо, това за Варна. За къщата се надяваме да няма проблем, защото няма презастрояване, има къде да попива водата и е сравнително равно. При Аспаруховското наводнение са се напълнили мазите от подпочвени води.

# 175
  • Варна
Как ще да е на свлачище Перчемлията, аз се разхождам редовно в тия гори и е на огромен скат, варовикова скала.

Плъховете ще стават все повече. Във Фейсбук вече вървят идиотски мемета с майки плъхове как се връщат при малките си с рани от капани и реват заедно и споделят как "искали само малко храна" и разни други умилителни такива. Забравяме, че плъховете носят болести. Скоро очаквам да имат защитници като кучетата и котките и всичко друго. Изтолерастихме се....изначално забравихме що е то природа, що е то хранителна верига, що е то вредител, що е то човек и къде му е мястото. Младите хора растат с идеята, че утре ако някое куче ги разкъса то е в правото си.

# 176
Някой знае ли начин как да открия кой е собственик на даден имот ?
Със съседи не се получава.

Моя позната ми каза, че в групи във Фейса се предлагала тази "услуга" но не успя да открие къде го е видяла.

# 177
  • при Arctic Monkeys
Аз съм сигурна, че ако не бяха скорошните дъждове , изобщо нямаше да те заинтересува. Апропо като купува имоти във Варна поразгледа ли карта , кадастър и т.н.
Последно какво предлагаш да направим?
Кое да ме интересува, че хората се давят ли? Би следвало да има хора, на които се плащат заплати от нашите данъци и такси, за да го правят. Или не. Не виждам и да има някакво будно варненско гражданско общество, всеки се спасява поединично, като се моли и се кръсти на него да не му се случва и да не чува дявола. Това е отвратително, просто отбелязвам, нищо не мога да направя. Сигурно е имало и периоди с боклуци и плъхоци по улиците, след войната примерно, така че всичко е наред.

# 178
  • Варна
@Casual Аз знам ама сме го дъвкали тука 1000 пъти - гледай в кадастъра и после платена справка в търговсия / имотния регистър за имота, ще ти излязат всички собственици на парцела по ЕГН, оттам вече според зависи.

@carmacoma - абе ти си окумуш жена с бизнес, чак сега ли си даваш сметка, че живеем сред оФце? "всеки се спасява поединично, като се моли и се кръсти на него да не му се случва и да не чува дявола" Добро утро Пенке.... Ми виж само по viber чатовете по входовете е като мълчанието на агнетата...все едно не ги касаят проблемите хората, мълчат като дупета. И да всеки се оправя поединично, така ни го насадиха последните 35 години. Щото оФцата каквото и покажеш, такова. Преди е имало "другарство, чест, взаимопомощ", а сега някой ако проповядва нещо такова го гледат все едно е луд. Въпреки, че има малки общества, които си помагат.

Последна редакция: нд, 05 окт 2025, 21:13 от Penkoman

# 179
Penkoman,  при едно активно, едно стабилизирано и едно потенциално (точно пътя от Аладжата)
Лятото им спират водата за да не се овлажнява ската, това е предотвратяващата мярка
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт