Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 22

• 12 195
  • 209
  •   2
Отговори
# 195
  • Варна
Има със собствен брокер, продават техните неща без комисионна, а други със. Има брокери, които са инвеститори също. Има и някакви смесени варианти и затова брокера е ексклузивен или има някаква договорка. Няма строител дето не му се занимава, според мен поне. Винаги има защо брокера да е екскузивен или да се предлагат само чрез брокер.

# 196
Пенко, мислиш на дребно. Например, ако имаш десетина бизнеса , и единия ти е да продаваш банички , дали ще си в баничарницата и ще зарежеш всички останали или ще наемеш някой да продава,защото така или иначе всички баници ще се продадат с теб или без теб.

# 197
  • Варна
Ами такъв съм си, кокошкар. Само, че аз не съм видял кой знае какви огромни и мащабни строителни проекти във Варна, а ако има такива то са единици, като ФГ - където там си имат отдел, който се занимава с продажбите. Да ти кажа, ще си наема някой да вдига телефона и да пуска реклами в 5те възможни места където се продават имоти и всичко ще ми е под контрол, а не изкелеферчено от брокери и пак ще ми излезе по-евтино. Аз такъв строител, който "не се занимава" и има 10 бизнеса не познавам, но ще се радвам да ми попълниш пропуските.

# 198
Познавам инвеститори, където строителството не им е основен бизнес. Не строят масивни и големи комплекси, но не спират да строят  . Не се занимават с продажби,защото имат други приоритети тези хора.
Може би същото е, както аз не се занимавам да звъня на хората, когато искам да купя нещо или не си давам моя телефон когато продавам.  Имах случай, продавах паркомясто, то се продаваше само от една агенция. Някаква дама, от някъде ми бе намерила телефона и ми звъни за да си спестим комисионните, казах и че има грешка. Не знам дали дамата е била такава, но понякога хората ме занимават с излишни неща, гледам да си ги спестявам. За това наемам хора, за да не присъствам на разговори със заучени фрази,клишета, пазарене и т.н.

# 199
  • Варна
Щом казваш има и такива. Няма да спорим за глупости. Аз лично не бих се занимавал с брокери, не и след години наред опит с тях и поглед какво вършат и какво не вършат. Много хора се заблуждават как брокера им пести време. За мен брокера ти блокира възможностите, ограничава те, пак в един момент те занимава така или иначе и е още някой с който да се съобразяваш. Това съм аз, за някой пещерняк може брокера да е добро нещо. То е нещо като да ползваш ИИ за медицински консултации - по-добре е от това да отидеш на средностатистически лекар, но крие своите рискове за хора с липса на интелект.

# 200
Няма ли да разширяват Сити Парк Юг, има терен за още сгради?

# 201
Все пак и от брокер до брокер има разлика, има хора в този бранш, които се понаучиха, създадоха си мрежа от клиенти, не наглеят толкова много.
На мен в хранителната верига брокер и политик са ми на едно ниво 😃, но си признавам, че съм попадала и на читав!

# 202
  • Варна
С годините се убедих, че няма. Става им нещо - преди няколко страници изказах теорията си защо. Няма брокер и брокер. Който не е истински брокер или отпада или нищо не печели, който е истински брокер си е в класическият познат нам вид..., а някой фирми са дори профилирани..., аз например ако тръгна да си търся булка в тоя момент ще я търся от home 2 u, вземам си я, те са всичките хубавки, окумуш момичета и ще ми е добре, защото хем ще е хубава хем ще е оправна. Селекцията вече са я направили преди мен.

# 203
Когато е оправна булката по принцип, ще бъде оправна и срещу теб. Аз не мога да кажа категорично че това ще е по-добре във всички ситуации спрямо някоя захлупена която пък ще те слуша за всичко. Трябва да се пробва.

# 204
  • Варна
Принципно да, но аз нямам комплекси, не карам никой на сила, не държа никой на сила при мен, опериран съм от ревност и като цяло нямам никакви очаквания. Някои от оправност накрая надиграват себе си ама това е друга тема. Разводнихме, само исках да посоча, че при брокерите дори се навлиза в други пространства само и само да има продажба. Не съм казал, че се държат неприлично или недостойно откъм женско поведение, но определено са селектирани целево, знаят как да говорят, поддържат се и са енергични.

# 205
Видях как са асфалтирали всичко около Сити Парк Юг+ сградите, съболезнования за собствениците само мога да кажа. Толкова лошо решение на строителя ме изненада, само това сваля стойността на апартаментите с поне 25% в моите очи.

# 206
  • при Arctic Monkeys
Да не казвам голяма дума, но никога през живота си няма да се забия да живея в нещо като сити парк юг или каквото е там.  Съвременен аналог на панелнита гета, с тази разлика, че между панелките обикновено има достатъчно отстояние, за да не виждаш гащите на съседа, зеленина и дървета и пространства за децата.

# 207
И аз никак не ги харесвам за себе си, но масово това се строи навсякъде. Това е, което се купува. Не само в Бг., във всички големи градове из Европа вече е така. Мои приятели си купиха в още по-огромен комплекс във Виена, други пак в подобен, но в голям град  в Германия. Богатите си купуват къщи из скъпите квартали и става един вид като “затворен” комплекс за богаташи, каквито са в Америка, само, че европейските не са затворени все още.
 Разликата е, че там повечето ги издават с кухня и баня, готови подови настилки и стени, за да няма шум за новодомците. Добре е и тук да се имплементира тази практика.

# 208
  • Варна
Да, добре е да са завършени защото купиш, издадат го 2024-та началото, 2025-та края още има уикенд герои като им свърши работната седмица в Добрич прииждат за "йефтенко" да си го направят сами "у Варната".

# 209
Да, добре е да са завършени защото купиш, издадат го 2024-та началото, 2025-та края още има уикенд герои като им свърши работната седмица в Добрич прииждат за "йефтенко" да си го направят сами "у Варната".
Потвърждавам, така е във ФГ. Особено етап 2, уикендите е симфония на дрелки, шлайф и други уреди за рязане и пробиване.

Общи условия

Активация на акаунт