Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 22

• 25 643
  • 537
  •   2
Отговори
# 345
[И аз бях за централна локация и многостаен,  но обявите бяха брутални откъм цеби и ми докарваха гадене откън състояние.
Пас съм засега и по други причини.

# 346
  • Варна
Не знам аз съм тотално объркан. Имам се за аналитичен човек, ама... В момента се колебая да ремонтирам жилището в което живея с цел да стане малко по-удобно, по-малко шумно и.т.н. след 5-6 г. експлоатация и вече познавайки блока и особеностите или да се хвърлям на ново жилище от 0та което да направя по мой стандарт или пък парцел във вилна зона или село...ама там много ме притесняват кучетата, много се оплакват хората от постоянното лаене, не че над главата ми няма едно дето го разлайват отвреме на време наглите ми съседи.

# 347
То да беше лаене....
Изобщо един уикенд в оживено село ще разбие представите за тишина и спокойствие  Wink

# 348
  • Варна
Дам......., рязане на дърва, селскостопански животни, огньове, чукане, тракане, резачки, косене на трева, трактори, чалга....ок... Къде да намеря тишината?

# 349
Дам......., рязане на дърва, селскостопански животни, огньове, чукане, тракане, резачки, косене на трева, трактори, чалга....ок... Къде да намеря тишината?
В някоя западна държава.

# 350
Пенко, на село, в къща с хубава изолация едва ли ще имаш някакви проблеми относно шума. Да, от време на време някое куче излайва, но това не е постоянно. Аз съм в процес на изместване на село. Сестрата на жена ми, вече от 2-3 години живеят там и според нея и е доста по спокойно. Въпреки че и те имат куче, което лае, ако някой непознат мине близко до тях. Но, това е много рядко, не е както в града да имаш постоянен човеко поток.

# 351
  • Варна
Препоръчай село. На всичките им намирам минуси. Значи не вилна зона, а село?

# 352
  • Варна
Според мен ремонт на сегашното ти жилище ще излезе по-евтино от такси и данъци по покупка на НС по БДС и довършване и обзавеждане. Ако сегашното ти е ок като квадратура и локация, то всичко друго се променя. Дори разпределението може да се коригира донякъде, според зависи. Парцел гол ако си вземеш, първо, че минават години докато му оправиш всички разрешителни и построиш, а понякога не става въпрос за време и пари, а има непреодолими пречки. Сегашните цени на хубави парцели на хубави локации без нищичко ни построено, ни документално уредено, гонят сумата за тристаен в центъра. Общо взето ако бюджета е колкото за апартамент, ще ти стигне само за стара, готова къща някъде по-далече. Ма то не може хем комуникативно. хем църковна тишина.

# 353
От селата харесвам Близнаци на юг, и Генерал Кантарджиево на север.

# 354
Препоръчай село. На всичките им намирам минуси. Значи не вилна зона, а село?

Аз строя в Яребична, зависи какво търсиш. Всяко нещо има плюсове и минуси, зависи какво точно е приоритет за тебе.

# 355
Кой къде ще намери тишина и спокойствие на духа е субективно. Аз намерих и двете в Константин и Елена и не бих заменила курорта никога вече.

# 356
  • Варна
Св.Св. Константин и Елена и на мен ми харесва като изключим кича и лекия мутренски привкус и присъствие, което витае във въздуха и не само. А и последно преброих глутница от 10 кучета до пощата налягали....милиарди имат ама не им дреме курорта им дали е кучкарник...

@Алфа Херинга - търся истинска ненарушавана от нищо тишина 24/7, не ме интересува кой знае колко комуникативност, качвам се на колата и отивам където ми трябва, не търся училища, аптеки, магазини, "активности" както ги наричат сега мероприятията, опера, кино, театър, заведения, концерти, нищо от това не ме интересува. Стига ми да е тихо, да е чисто, да няма мангусти и криминални елементи или някакво химическо производство и смрад и да няма прости хора, които си врат носа в моите неща около мен (иначе не ми пречи да са си прости ако си гледат тяхната си работа, а умен човек няма да си вре гагата дето не му е работа). Всичко друго аз ще си го създам или компенсирам по някакъв начин.

Последна редакция: нд, 09 ное 2025, 22:17 от Penkoman

# 357
За кучетата си прав. Само тук обаче мога да чувам тишината. Сутрин си пия кафето на балкона и само птичките ми правят компания. И все още е много зелено.

# 358
  • Варна
"истинска ненарушавана от нищо тишина 24/7"

Слез на земята. Това го няма дори по планинските заслони. Освен да те затворим във вакуумна камера...

# 359
Ами, Пенко обикаляш и гледаш. Все нещо ще ти хареса, но за непрекъсната тишина 24/7 ще трябва да хванеш гората, като онзи пич, който 12 години беше обявен за мъртъв. Намериха го и после пак забегна.

Или да се преместиш в някое изоставено село в Родопите

Общи условия

Активация на акаунт