Какво правят жени в менопауза, когато... 11

• 7 398
  • 91
  •   2
Отговори
# 30
Добре ще е да не се обобщава, поне когато се говори за проблеми с ЩЖ. Защото случаите са доста различни, някои коренно противоположни. Така например нещо полезно при хипофункция би било опасно при хипер функция. Опасно до степен да се сипва бензин в горящ пламък...
Това " симптомите при  болна ЩЖ и менопауза се припокриват" за коя от всичките възможни "болести" на ЩЖ е вярно... Въпросът е риторичен.
Бъдете внимателни.

# 31
Добре ще е да не се обобщава, поне когато се говори за проблеми с ЩЖ. Защото случаите са доста различни, някои коренно противоположни. Така например нещо полезно при хипофункция би било опасно при хипер функция. Опасно до степен да се сипва бензин в горящ пламък...
Това " симптомите при  болна ЩЖ и менопауза се припокриват" за коя от всичките възможни "болести" на ЩЖ е вярно... Въпросът е риторичен.
Бъдете внимателни.
права сте - не се трябва да се обобщава , позволих си да наблегна на хипофункция , защото чисто статистически при възрастови промени тя се наблюдава в повече от 2/3 от случаите на проблеми с ЩЖ.И да именно симптомите на  хипофункция се припокриват в голямата си част със симптомите при МП, а това е най-лошото, защото "прехвърлайки ги" към МП, която си е едно нормално явление, в един момент се оказваме с болна ЩЖ , която за съжаление има неприятни последствия....

# 32
Все ми се беше случвало, но последните нощи е много често - събуждане от сън с ускорен пулс, чувство за неописуема горещина и изпотяване. Това, придружено с тревожни мисли и замайване. Или когато се сетя за нещо, което не е особено приятно, но не чак страшно, ме връхлита подобно усещане. Не знам вълни ли са или някакви паник атаки.

# 33
Така, както го описвате , точно като горещи вълни звучи 😊

# 34
  • Козлодуй
И аз съм със същите симптоми - просто трябва да се изтърпи Simple Smile Вечер пия успокояващ чай преди лягане правя си го предварително и го държа в хладилника с надежда да не се будя защото нощно време всички проблеми ми изглеждат като планина върху мен Simple Smile

# 35
Точно, чак безнадежност изпитвам и страх от някакви дребни неща. Спрях Ремифемина и явно това е резултатът.

# 36
  • Козлодуй
Пия всякакви добавки но не и за това. Гледам да не товаря много организма си с тия капсули и те са вредни.

# 37
Непослушна готвачка правили ли сте изследване на ЩХ?  ТАТ и МАТ? Ускорения пулс е симптом на Хашимото , а изпотяването на хупифункция....ако всичко е наред с изследванията -е тогава си е МП

# 38
ТАТ и MAT не съм. Само TSH, FT4 иFT3 и бяха що-годе в норма поне в очите на редови ЛЛ.
Но възнамерявам скоро да отида и да ѝ поискам направление за ендокринолог. Нещо твърде прекалено ми се струват и разнообразни симптомите, за да е всичко от менопауза. А ако е просто това, е@а си и наказанието - честно.

# 39
ТАТ и MAT не съм. Само TSH, FT4 иFT3 и бяха що-годе в норма поне в очите на редови ЛЛ.
Но възнамерявам скоро да отида и да ѝ поискам направление за ендокринолог. Нещо твърде прекалено ми се струват и разнообразни симптомите, за да е всичко от менопауза. А ако е просто това, е@а си и наказанието - честно.
не знам откъде сте , но търсете читав ендокринолог, защото споделено от опит 3та год не мога да се оправя от " лечението" на уж име в Бургас

# 40
Лошото е, че личната ми лекарка смята, че нямам нужда от консултация с ендокринолог и всичко се дължи на климакс. Днес много ядосана си тръгнах от нея. Не знам защо неглижира тези неща. Да, неприятно било. Някои жени в менопауза стигали и до психиатър. И това мен трябваше да ме успокои. Да си рупам там Ремифемина и да трая. Не го каза така грубо, но изводът ми е такъв след очевидното ѝ нежелание да ме насочи към специалист.
Но дори и да отида на платен преглед, не знам в Стара Загора или Казанлък дали ще намеря такъв. Имаме една позната от поколението на майка ми. Майка при нея лекува гуша. Но не знам дали е достатъчно добра.

# 41
И аз съм на мнението че нищо ти няма, знам че си изнервена, но докато свикнеш и този проблем ще свърши Grinning успокой се, ще мине скоро, не се притеснявай, от менопауза не се умира. Пий си добавката, добави и масло от вечерна иглика. Мога да предположа колко ти е досадно, аз си купих климатици за всички спални в този период. Мина и замина.
Колко толкова ти беше увеличен пулса?

# 42
Лошото е, че личната ми лекарка смята, че нямам нужда от консултация с ендокринолог и всичко се дължи на климакс. Днес много ядосана си тръгнах от нея. Не знам защо неглижира тези неща. Да, неприятно било. Някои жени в менопауза стигали и до психиатър. И това мен трябваше да ме успокои. Да си рупам там Ремифемина и да трая. Не го каза така грубо, но изводът ми е такъв след очевидното ѝ нежелание да ме насочи към специалист.
Но дори и да отида на платен преглед, не знам в Стара Загора или Казанлък дали ще намеря такъв. Имаме една позната от поколението на майка ми. Майка при нея лекува гуша. Но не знам дали е достатъчно добра.
Така започна и при мен (пременопаузата), ...С каквото и да противодействаш , не можеш да елиминираш напълно симптомите. Те не са постоянни,идват,изчезват,сменят се с други...Успокой се и като приемеш ,че е от това,а не някаква болест,ще ги изтърпяваш по-леко....Не си написала стойности на изследванията.....Дай да видим,макар че щом ЛЛ не е обърнал внимание...Мога да ти препоръчат ендокринолог в Казанлък д-р Николай Нанчев. Мен ме вкара в ремисия (засега,4 г вече) от Хашимото с хиперфункция

# 43
Ето стойности на изследванията ми от февруари т.г.:

TSH: 3,65 miU/ml, Реф.граници: 0,27 - 4,20
FT3: 4,15 pmol/L, Реф.граници: 3,10 - 6,80
FT4:  14,40 pmol/L, Реф. граници: 12.00 - 22.00

Витамин D: 19,40 ng/mL, при референтни граници от 20,60-50

И глюкоза ми беше пуснала. Тя е в норма. Изписа ми да пия Витамин Д тогава.
Те и горните са в норма, но според това, което чета в темата за Хашимото, не са оптимални. А за нея, щом са в реф.граници, значи всичко е ОК.

Пулсът ми доста често е от порядъка на 105-115. Често се събуждам от сърцебиене. Според ЛЛ отново заради менопаузата.

# 44
Височко е ТСХ, въпреки че е в норма. Но не е притеснително.
Искай на личната направление за ендокринолог да те погледне на ехограф. Кажи ѝ че имаш болка в областта на гушата и си измисли и разни други проблеми за да не ти отказва. Хашимотото си личи ясно и се познава лесно на ехограф. А може наистина нищо да ти няма. Всички жени имаме проблеми с ЩЖ, аз дори съм оперирана.

Общи условия

Активация на акаунт