Какво правят жени в менопауза, когато... 11

• 7 953
  • 96
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте!Какво правите при сърбеж по тялото ?.......но сега пак се започна преди сън...
Има едни миниатюрни буболечки, т.нар. кокошинци, части от милиметър са, почти невидими. Разпространяват се от гълъби. Не оставят следи от ухапванията. Размножават се бързо.
Също и акарите в леглото предизвикват сърбеж.
И какво се прави ако е това ?Пране ,гладене ,повече хигиена ,противоалергични?

# 91
Да, всичко това, плюс дезинфекция, плюс пръскане с препарати -има такива безопасни за хората.
Има и методи за почистване на леглото от акари със силни прахосмукачки с тупалка, и / или уреди с ув лъчи (тип "Джими" - https://jimmy.bg/product/jimmy-jv35/) . Не е трудно.
Не твърдя че точно това е причината за сърбежите, но има и такава вероятност.

Има едно нещо, в което съм убедена. Не всичките ни проблеми идват от менопаузата. Добре е да търсим истинските причини за тях и да ги отстраняваме навреме.

# 92
Фри, тук си много права. Преди години бях направила алергия от Семана. Пак як сърбеж и за себе си установих, че е от нея. Чак когато колежка случайно сподели, че майка и също не е ок с този омекотител и същите оплаквания, я махнах. Не бях споделила с никой, защото реших, че си внушвам... Смених и я, и спря.
Сега обаче поне при мен е от щитовидната. И с разбърканите хормони от менопаузата, доста неща се насложиха.
Днес ден 58 и никакъв изглед за цикъл. Много съм си добре. Антимюлеровият е 0,01...ами да си спира, че да не се мъчим взаимно мисля. Дано сме на едно мнение.

# 93
Така е,затова и кожния лекар коза -от всичко може да е!И преди съм имала такива сърбежи -но в рамките на около 5 дни и то тъмно след спиране на цикъла ,затова и първо предположих тази причина. В крайна сметка сега продължи 15 дни ,но постепенно спря,така и не разбрах причината,но определено след крема за атопична кожа рязко намаля .Върнах и предишния прах за пране аромата тоест и махнах новия сапун  с лимон .
Ще внимавам и ще наблюдавам занапред,благодаря на всички!

# 94
Здравейте момичета,

Включвам се и аз при вас. Миналата година юли месец имах цикъл за последен път. Десет месеца след това от много ядове и стрес нещо ми стана на вените и започнаха да ме болят. Имам две изпъкнали вени на краката от преди два месеца.  В родата нямаме разширени вени, но май при мен нещо се развива много агресивно.
Случвало ли се е на някой в менопауза да настъпи проблем с вените? Кога приключват промените в менопауза?

Благодаря ви много

# 95
Здравейте момичета,

Включвам се и аз при вас. Миналата година юли месец имах цикъл за последен път. Десет месеца след това от много ядове и стрес нещо ми стана на вените и започнаха да ме болят. Имам две изпъкнали вени на краката от преди два месеца.  В родата нямаме разширени вени, но май при мен нещо се развива много агресивно.
Случвало ли се е на някой в менопауза да настъпи проблем с вените? Кога приключват промените в менопауза?

Благодаря ви много
Нещо подобно при мен всяко лято -оправям се със детралекс ,пие се по схема ,но питайте разбира се и лекар !

# 96
Благодаря Shampagne,

На мен ми е първо лято, не знам защо предполагах и последно. Все си мисля, че някога спират тези болки. Хваща ме мускулна треска много лесно. На детралекс съм и аз, назначен от ангиохирург. Дали ако взимам витамини за менопауза тези симптоми ще изчезнат?

Общи условия

Активация на акаунт