Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №34

• 36 607
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
JACKLIN* виждам,че доста се впечатляаш от новостите,но се успокой.Така ще е следващите години.И при мен промените започнаха почти на твоите години,но вече не им обръщам внимание.Както се казва,ако станеш и нищо не те боли,значи си умрял.

# 151
Така ще е с килата момичета...да се гръмнеш просто!
Аз в пременото все още успявам да контролирам теглото/ не без усилия, разбира се/, но като дойде менопаузата??
Ена, ние още в премено ли се водим! При последния преглед юли ми каза, че все още има малък яйчников запас! 😅

# 152
Аз май с всичко се примирявам, но нервността ме побърква. Цялата треперя от нерви от сутринта.
Четох напред, че някой пиеше инозитол. Помага ли за нервността? За сега съм само с магнезии вечер, толкова съм объркана, че не знам какво да взема, за да облекчи поне малко нервността и подуването. С мигрената няма да се справя докато не спре цикъла, предполагам.

# 153
Аз пия пикозитол, нямам идея дали повлиява на нервите ми. Децата продължават да си правят същите магарии, аз им се дразня и така ден след ден. А колко щеше да ми е спокойно, ако бях случила на подредени деца...

# 154
Полутийнка на 11 и две хуни на 5,5 г. Ще се гръмна. Тая сутрин крещях като истеричка. Толкова ме вбесиха. От тогава цялата треперя. Не е нормално.
Тези ми пристъпи са по-силни преди цикъл, и да като гледам след 5 дни трябва да ми дойде. Ама не искам да се избиваме в къщи, защото аз съм нервна.

# 155
Така ще е с килата момичета...да се гръмнеш просто!
Аз в пременото все още успявам да контролирам теглото/ не без усилия, разбира се/, но като дойде менопаузата??
Ена, ние още в премено ли се водим! При последния преглед юли ми каза, че все още има малък яйчников запас! 😅
Аз преди 5 дни бях на гинеколог. Яйчниците си функционират засега, но аз съм на 45.

# 156
  • София
Аз миналия месец бях с разни възли по гърдите и подмишниците. Отминаха, слава Богу, и аз нещо с лимфните възли явно.
Днес се събудих с болки в корема и разстройство. Поне съм 2 кг надолу и ми се прибра корема.
Цикъла го няма от 60 дни.

# 157
  • София
И аз утре правя точно 60 дни без цикъл. КОремът ми е зверски подут, като бременна в 5 месец съм и стомахът ми е разстроен. Ту имам разстройство, ту зверски запек. Сега си взех два вида пробиотик на Бактолоджи - Фемин и Гастро.
Все се надявам да дойде. Имам всички симптоми - подути и болезнени гърди, ячниците ме болят, нервна съм. Ако преди съ си мислела, че ми е тежко с ПМС по 1 седмица, сега вече съм над месец с такива симптоми..... Иде ми да се гръмна и да се приключва.

# 158
  • София
Дидка, вземи си някоя добавка със соя или витекс и пий редовно. При мен преди ставаше номера и ми идваше за седмица.

# 159
  • През девет планини в десета...
Може би див ям ще помогне. 60 дни без цикъл означава 30 дни закъснение нали.

# 160
Запомнила съм, че соя= естроген, а витекс= див ям= прогестерон. Не бих приемала с лекота ту едното, ту другото. Имам чувството, че организмът ще се обърка още повече.

# 161
Не съм дочела докрай, отговарям и аз на дискусията за безсънието. Цял живот не съм с най-добрия сън, но след 38-40 стана много по-зле. Обикновено е по-лошо, ако имам и стрес на работа, но имам и периоди, в които буквално не знам откъде ми е дошло Dizzy Face
Какво на мене ми помага. Изключване на кафе, или поне намаляване, никакъв алкохол и лягане най-късно в 21.00. Поне аз заспивам лесно, но след два часа в най-лошия случай се будя и с това приключва нощта. Ако си легна в 21 някак се удължава тази първа част преди събуждането и до 4-5 часа го докарвам до сутринта.

# 162
И аз гледам да лягам рано, че като кукна рано сабахлен поне да съм спала часове някакви. И аз заспивам лесно, защото съм уморена...

# 163
По същия начин съм и аз. Лягам рано, но и рано ставам. Друг е въпросът колко съм спала и колко качествен е бил сънят.

# 164
Аз следя съня си е епъл уоч, дълбокият ми сън, който е най важен за почивката на мозъка е много малко от 30-45 мин на нощ, оптимално е час и половина… Рем сън 2 часа, другото е мижане.
И аз като вас гледам в 22 да съм в леглото, без телефон! С книга. Така и така се будя в 3-4 поне да съм поспала…

Общи условия

Активация на акаунт