Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №34

• 36 703
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
И след Ковид пада много косата.И пак е няколко месеца след прекарването му.

# 196
Това с косата все едно аз съм го писала.
От поне 10 год зверски косопад. Мажа, пия, поспре малко, поизрастнат няколко косъма и айде наново. Направо ми писна.
Щитовидни съм пускала, наскоро и полови и надбъбречни. Всичко е в референтни стойности, дали е оптимално, едва ли. Пия всякакви необходими добавки, ефекта е временен. Писнало ми е отдавна, а коса имах и хубава, и много.

# 197
Моята също пада зверски. Като оправя желязото, като че ли е осеферва малко. Но и расте много нова. В резултат, не мога вече да пусна дълга коса, защото в корените е гъста като туфа, а надолу се проскубва. Сега пробвам изравнена дали ще мога да я пусна малко повече.

# 198
  • Бургас
Аз пък не виждам нов растеж, наистина съм учудена, че при толкова обилен косопад, не съм вече плешива
Ако някой се чуди какво точно да изследва, в една лаборатория има такъв пакет, който включва:
– ПКК + 5 диф. Броене
– Re
– Желязо (Fe)
– ТЖСК
– Феритин
– Витамин B12
– Фолиева киселина
– Цинк, плазма
– Селен, EDTA
– TSH (Thyreotropin)
– FT4 (Thyroxin free)
– 25-OH-Vitamin D
– HOMA-IR изчисление
– Глюкоза, серум
– Инсулин
– Дехидроепиандростерон – сулфат (DHEA-S)
– Тестостерон, свободен
– Тестостерон (Testosteron)
– Андростендион (Androstendion)
Да, и резултати в  норма не означават, че са ОК, аз в началото като изследвах феритина и ми беше в долната граница и си викам- ами добре, а после четох, че за косопад долната граница е много по-висока, та пих доста желядо за да го вдигна към горна граница

Последна редакция: пн, 25 авг 2025, 20:40 от bur02

# 199
Супер пакет, коя лаборатория?

# 200
  • Бургас
Мисля, че в Синево  пакет Здрава коса беше - около 400 лв, аз се чудя дали да не ги направя в друга лаборатория

# 201
Свободен тестостерон изследват в Геника, ако имат консумативи, че понякога нямат и в Бодимед, които пращат в Германия и се чака около седмица за резултатите

# 202
  • Бургас
Аз почти бях решила да ги направя тези изследвания другата седмица, обаче този месец почнах витамините за хроничен косопад на Дюкре и пих и много вит B заради възпален седалищен нерв, а нали уж преди изследване се прави пауза, та взех да се колебая, ако спра от утре всичко, седмица достатъчна ли ще е

# 203
  • София
Аз лично нямам излишни 400 лв. за изследвания. Дано косопадът намалее и без тях. Като се върна от почивката, ще пусна някои базови да видим ще излезе ли нещо, но повече от 100 лв не мога да отделя за целта. Аз имам и себорея по лицето и скалпа, която също се е обострила в момента, та ако можете да препоръчате добър дерматолог за София, предпочитам в това да инвестирам.

# 204
Прави ги на етапи, аз също така действах.

# 205
  • Бургас
И на мен не ми се дават, за пет години сигурно съм дала хиляди за добавки, витамини и изследвания, а файда няма…
Супер идея за изследването на етапи, аз така или иначе два пъти годишно се прежалвам за посещение в лаборатория, ще направя сега хормоните, а следващия път- останалото

# 206
Чудно ми е защо са изключили ft 3 от щитовидните хормони. То е все едно да изключат феритина от железния панел.

# 207
Защото FT3 има разпад за 24 часа и много варира като показател в денонощието и няма диагностична стойност. Изследва се при доказан проблем с щитовидната и при определени обстоятелства.

# 208
Д-р Бан Камуна от София мед препоръчвам за косопад.

# 209
  • София
Д-р Бан Камуна от София мед препоръчвам за косопад.
И аз!

Общи условия

Активация на акаунт