Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №34

• 36 689
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
Рокси, не ову това, търси друга причина. Овуто е напълно бистър секрет, слуз, точно белтък, дето вика Мими. Т

# 181
  • София
Пък може и преди цикъл да е. ППБ изключвам, правих си изследвания скоро.

# 182
  • София
Ох, момичета, на мен от месец страшно ми пада косата. Такова нещо досега не съм преживявала - навсякъде има косми, не мога да изчистя къщата. Като се реша след миене е нещо страшно - със сигурност са повече от 100. А и през целия ден си падат. Вече си мисля, че няма да ми остане нищо на главата. И без това не беше особено гъста, но сега е ужас. Започнах преди 3 седмици някакви комбинирани добавки за коса, кожа и нокти, но няма ефект засега. Мисля, че е хормонално този път заедно с другите екстри. И аз съм много нервна преди цикъл - направо ми иде да ги избия вкъщи, ужасно ме дразнят. Не успявам и да се контролирам особено. Като капак очаквам поредния цикъл да започне отново за морската ми почивка, както беше и предните 2 пъти това лято. Поради служебни ангажименти съм си разпределила отпуската на 3 кратки и явно и на трите ще съм в цикъл и ще разнасям тампони и превръзки. Но какво да се прави, като ситуацията е извън контрол.
Спокоен ден ви пожелавам!

# 183
Помисли 3-4м назад какво се е случило- стрес, със здравето?Косата, падаща сега, е умряла тогава.

# 184
Отделно е хубаво да се види железен панел и щитовидна. Аз миналото лято бях много зле. Феритни под долната граница, желязо на долната, ниско Б 12. Останах без коса.

# 185
  • София
При мен кръвоизливите бяха придружени със падане на косата. Е, имах и доста стрес тогава. Сега, като смятам - 3-4 месеца преди да започне косопада.
После косата ми се възстанови.

# 186
  • Бургас
Миленка, аз съм така с косопада вече пета година, косата ми страшно оредя, след няколко месеца зверски косопад, почвам ударно да пия какво ли не и поспира и след няколко месеца - айде пак, направо се чудя как имам още коса, явно расте нова поне малко, но оредяването е видимо и ме е страх да не стане още по-зле, имай предвид, че при витамини и добавки ефектът е след 3-4 месеца, така че не ги спирай, дори и да няма бърз резултат, освен тях, виж си храната- трябват повечко протеини и може и колаген да добавиш, и разбира се трябва да се видят хормоните

# 187
Рокси, дали в тази или друга тема беше писала, че имаш уреаплазма? Може и да бъркам, но е добре да разгадаеш течението.

# 188
  • София
Ох, момичета, на мен от месец страшно ми пада косата. Такова нещо досега не съм преживявала - навсякъде има косми, не мога да изчистя къщата. Като се реша след миене е нещо страшно - със сигурност са повече от 100. А и през целия ден си падат. Вече си мисля, че няма да ми остане нищо на главата. И без това не беше особено гъста, но сега е ужас. Започнах преди 3 седмици някакви комбинирани добавки за коса, кожа и нокти, но няма ефект засега. Мисля, че е хормонално този път заедно с другите екстри. И аз съм много нервна преди цикъл - направо ми иде да ги избия вкъщи, ужасно ме дразнят. Не успявам и да се контролирам особено. Като капак очаквам поредния цикъл да започне отново за морската ми почивка, както беше и предните 2 пъти това лято. Поради служебни ангажименти съм си разпределила отпуската на 3 кратки и явно и на трите ще съм в цикъл и ще разнасям тампони и превръзки. Но какво да се прави, като ситуацията е извън контрол.
Спокоен ден ви пожелавам!
С косопад съм от година. Имам и оредяване и дори поставена диагноза андрогенна алопеция.
 Моя съвет - дерматолог и ендокринолог. Да пуснат изследвания.
При мен е на хормонална основа/ дисбаланс, с леки дефицити на витамин Д и Б12.
Докато не се оправят нещата отвътре, отвън каквото и да мажа/ слагам/ третирам, ефект значителен няма да постигна.
Постоянство и търпение.

# 189
  • София
Благодаря на всички за съпричасността Hug Страшно ми помага споделянето, особено когато насреща те разбират, а не те обвиняват. Желязото и витамини Д и Б12 са ми ОК (поне бяха в началото на годината и няма особени причини да са спаднали). Също и щитовидните хормони бяха наред. Ям достатъчно протеини. И колаген включих от седмица. Стрес особен не съм имала, макар че дъщеря ми (15г.) се старае от няколко години да му поддържа нивото постоянно високо Sob. Дано премине скоро тоя пубертет, че комбиниран с премено не е никак приятно. Освен падането, косъмът ми е много изтънял.

# 190
А феритин?

# 191
  • София

Не съм го изследвала. Явно ще трябва да го включа следващия път.

# 192
Включи и мед, селен и цинк в изследванията.

# 193
  • София
Изследвай и DHEA - S, тестостерон, тестостерон свободен, SHBG и други (по предписание от лекар, разбира се)
Освен всякакви други хапове, пия и DHT блокер, под формата на добавка.
Откъм шампоани - Аденозил, този от скоро го ползвам, иначе - всички познати - Виши Деркос, Ducray Anaphase+, Revita  - последния не съм го ползвала, но съм чела добри отзиви.
Серуми, които да впръскваш като добавка на витамини/ полезни вещества, в скалпа.

След разчитане на изследванията - действаш по препоръчка на специалист.
Успех!!! Според ендокринолога - въпрос на време е хормоналния дисбаланс да отшуми, но до тогава без коса ли ще остана? Фоликулите няма ли да се увредят безвъзвратно...никой не отговаря...

# 194
  • Бургас
След вирусите от последните години винаги косата ми е в лошо състояние и капе.

Общи условия

Активация на акаунт