Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №34

• 27 596
  • 606
  •   2
Отговори
# 450
Паракофдал ми действа в начален пристъп НО ОТЧИТА на тест, има кодеин. Седалгин Нео също дава положителен за опиати! Добре че не шофирам… когато е много зле пия коктейл Имигран и Пракофдал. Слава богу не съм била чак така скоро.
В начален пристъп кафе с лимон ми помага.
1 лъжичка нес кафе, вряла вода да изстине малко, сока на един лимон, пия това с един пракофдал лягам на тихо и тъмно, главата стегната с кърпа през лявото око( моята болка е там) гледам да заспя. Ако съм навреме преди да се разгърне, с горните неща го стопирам.

# 451
  • София
Да, и моята Света Троица е Тъмно, Тихо, Студено. Но не винаги мога да си я позволя.

# 452
И аз преди пиех солпадеин за мигрената преди или след цикъл, но спря да ми действа. Сега съм на Налгезин 275мг, като хапвам някоя хапка с него, че не трябва да е на гладно и гледам да е при първите симптоми. Много добре ми действа - не ми се доспива, направо ми светва. По възможност и леко главоболие цепя таблетката на две и ако до половин час не ми мине вземам другата половина. Така ме посъветва аптекарката.
Какво са тези тестове, не съм гледала новините? Налгезинът има ли такава съставка? Шофирам всеки ден.

# 453
  • София
Лъчестлъч, и аз съм активен шофьор, такава ужасяваща нужда имам понякога от хапче след закуска и търпя заради поредния нашенски парадокс.
https://nova.bg/news/view/2025/08/21/507922/%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D … 0%BE%D0%B3%D0%B0/

# 454
Е, паракофдал и солпадеин съдържат опиоидни съставки (кодеин), те СА с наркотичен ефект и следва да дадат положителен тест.
Написала съм горе ясно, че при нормалните болкоуспокояващи такъв риск няма. Трябва да се прави разликата.

# 455
  • София
Параход, има много случаи, в които хората с положителни проби не са пили никакви лекарства Confused. Според последните данни от юристите, които се занимават с този казус, фалшиво положителните тестове са над 40%. Има много информация от последните седмици по темата.

# 456
Това е друго. Но не може да пиеш опиоиди (сред активните метаболити на кодеина е морфин, предполагам добре познат) и да шофираш. Ако толкова силно е главоболието - седиш си вкъщи или ходиш пеша.

# 457
Това е друго. Но не може да пиеш опиоиди (сред активните метаболити на кодеина е морфин, предполагам добре познат) и да шофираш. Ако толкова силно е главоболието - седиш си вкъщи или ходиш пеша.

И аз минах от нурофен/заради Диона/ на аналгин. Има ефект временно, но поне се надявам чист аналгин да не влияе. Скоро едно момче, познат на моя син направи катастрофа и му излезе положителен, каза  че е пил аналгин, но не знам дали е само това. То главоболието е толкова силно, че без хапче също съм опасна за околните. Дано скоро изчистят тези нелепици с тестовете.

# 458
  • София
Точно така е с опиоидите. Аз на младини пиех Ацефеин, но не съм шофирала след него, защото ме замайваше. Сега в общия случай успявам да хвана навреме и пия Упсарин. Ако не ме отпусне - Ибупрофен. Но пък аз шофирма само метрото от и към работа. Simple Smile

# 459
Аз също пиех навремето Ацефеин. Мале, към това нещо се бях почти пристрастила, много хубаво ми ставаше Sweat Smile .Усетих се, та го спрях.

# 460
Момичета възможно ли е да имам топли вълни без да ми прескача цикълът все още. Понякога се усещам, че ми пламва цялата глава. Отзад тила и лицето. Така без нищо. С потенето  някак си се примирих, не че е приятно. Но и това сега.

# 461
И аз имам нещо такова.Не често, но се случва.Но не мога още да определя дали не е нещо на нервна почва.

# 462
Момичета възможно ли е да имам топли вълни без да ми прескача цикълът все още. Понякога се усещам, че ми пламва цялата глава. Отзад тила и лицето. Така без нищо. С потенето  някак си се примирих, не че е приятно. Но и това сега.
Разбира се, че е възможно и дори нормално. Може да е в продължение на години. Аз също имам (преди епизодични и по-слаби, от януари т.г. много изразени през нощта) и не ми е прескочил все още нито веднъж.
Това са вазомоторни симптоми, свързани със спада на естрогена преди окончателното му изчезване (което води до спиране на дейността на яйчниците).

# 463
Разбира се, че е възможно и дори нормално. Може да е в продължение на години. Аз също имам (преди епизодични и по-слаби, от януари т.г. много изразени през нощта) и не ми е прескочил все още нито веднъж.
Това са вазомоторни симптоми, свързани със спада на естрогена преди окончателното му изчезване (което води до спиране на дейността на яйчниците).
Имате ли обилни цикли,аз даже със съсиреци, на 47 години и съм много изнервена

# 464
Точно такива имам. Както съм писала, на 49.5 съм и нямат край - съответно съм много изнервена също, особено като пътувам.

Общи условия

Активация на акаунт