Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са препоръките за бременност и раждане в София?
Какво представлява отрицателният резус фактор и какви са неговите негативни ефекти по време на бременност?
Какво представлява феталната ехокардиография и къде може да се извърши?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са препоръките за бременност и раждане в София?
За бременни жени, които живеят в София, се препоръчва да се регистрират за временен адрес и да получат жълта бележка, която да носят при раждането. Те могат да изберат гинеколог и болница, като имат право на направление от личен лекар. Раждането в частна клиника струва между 1000 и 1500 лева, а бебето остава с майката след раждането.
-
Какво представлява отрицателният резус фактор и какви са неговите негативни ефекти по време на бременност?
Отрицателният резус фактор в кръвта на бременната жена може да представлява риск за нейното бебе, особено ако бебето е с положителен резус фактор. В този случай, ако кръвта на бебето влезе в контакт с кръвта на майката, тя може да развие антитела, които атакуват червените кръвни клетки на бебето. За да се предотвратят тези проблеми, на бременните жени с отрицателен резус фактор се прилага профилaктика с анти-D гамаглобулин, което предотвратява образуването на антитела след контакт на кръвта на майката с кръвта на бебето.
-
Какво представлява феталната ехокардиография и къде може да се извърши?
Феталната ехокардиография е специализирано изследване, което оценява сърдечната дейност на бебето в утробата. Препоръчва се при риск от вродени сърдечни малформации или други сърдечни проблеми на плода. Обикновено се извършва от квалифицирани кардиолози в акушеро-гинеколожки клиники или болници, оборудвани с необходимата апаратура за провеждане на това изследване.
-
Какви са препоръките за температурата по време на бременност и какви изследвания трябва да се направят?
-
Кога се прави кардиографията по време на бременност?

снимки ще пусна по-късно.

Но си дадох сметка, че трябва да съм силна, защото от тук нататък, ако всичко е наред, аз ще съм тази, която ще бъде упора и не мога да бъда такава вече! Но да споделя сега какво ме тормози, ходихме на Кръстова гора с таткото и там, има един кръст, както знаете, който трябва да докоснеш с тази част на тялото, за която искаш господ да ти помогне. Мъжът ми каза да си тръкна корема, ама мен нещо не ми хареса идеята и само го докоснах с ръка, след като пипнах кръста. Обаче! Трябвало да се кача до кръста по едните стълби и да сляза по другите , от другата страна. А аз, смотлатата, каквато съм напоследък, се качихи се върнах по същите. Обърках работа и веднага го приех като някакъв лош знак! Ох чак си се чудя на акъла, от къде тая параноя която ме гони постоянно!
Пожелавам на всички мами да сте усмихнати и много щастливи!

Важно е бебчо да е добре...Кръвна група пуснах с ПКК-то и стига толкова бодене до 19-ти- тогава ще пускам антитела/лелеее, много се тревожа за тия антитела - дано всичко е наред
/

- работа
. Другото, което ще те успоки, че сега медицината е напреднала и АКО са се образували докато си бременна може да се вземат мерки. Така че няма от какво да се притесняваш. Дано съм те успокоила.