Важно - машина за хляб - 2 част !

  • 73 383
  • 835
  •   1
Отговори
# 705
  • Мнения: 2 341
Таман до СЗ ми трябва Mr. Green, кой модел си поръча

# 706
  • Мнения: 1 144
Dimitrina и Lili, много ви благодаря, значи да съм спокойна.

Мисля, че телефонът е безплатен, и аз поръчах от мобилен уредите. Поръчах си два (единият мисля да подаря на майка ми, че имат годишнина този месец, а това ми се струва чудесен подарък за домакинство) и доставката ми излезе 12 лв до София, тоест на пекарна по 6 лв. Казаха ми, че може да се вземе и на място, ама нямах време. Поръчах го в четвъртък, а в петък вече ми го докараха, много са бързи.

Сега мисля да правя козунак и разглеждам рецептите. Супер сте, момичета, страшни неща майсторите!!!

# 707
  • Стара Загора
  • Мнения: 671
Таман до СЗ ми трябва Mr. Green, кой модел си поръча
Клатроник бяла  Grinning

# 708
  • Мнения: 2 341
Таман до СЗ ми трябва Mr. Green, кой модел си поръча
Клатроник бяла  Grinning

и аз натам се насочвам, дано да не свършат до понеделник, мерси за инфото  bouquet

# 709
  • Мнения: 436
Доклад от първите два опита!

1. След като се прибрах и разпечатах кутията, бяхме много изненадани, че хляба се пече във вертикално положение!?!?! Thinking
но:
2. Първият хляб: по рецепта от приложените към пекарната - бял хляб, поради липса на търпение го пуснах на програма 4 - Къса.
Изпече се, обаче определено тази рецепта не ни хареса на вкус, сухата мая стоеше като в повече. Вкусът беше горе-долу добре (заради маята), но се изяде с масло и шарена сол.
3. Бъркалката остана в хляба и после я измъкнах с кукичката.

4. Вторият хляб: пак същата рецепта, но само с вода и половин кубче прясна мая, разтворено в нея. И пак на същата програма 4, за 1ч.и 40 мин. Резултата сега е повече от добър. Ухае чудесно, не е превтасало, не мирише на мая, половината вече се изяде. Освен това този път бъркалката не излезе заедно с хляба, а си остана в казанчето.
 Момичета, благодаря Ви за отговорите и обясненията! Аз се радвам на новата придобивка, ще експериментирам с рецептите, докато си намерим най-подходящите за нашия вкус!

# 710
  • Мнения: 436
Много бързах да си опиша впечатленията от хлебчетата, а после прочетох последните страници  Laughing
Благодаря на Габолина за поясненията, много ми беше полезно да знам тези неща!
По въпросите на Пираня - и аз поръчах от мобилен телефон, но понеже онзи номер , който започва с 0800... все даваше заето, се обадих на софийския номер. Доставката до нашия "северозападнал" край излезе 9лв., но бяха супер бързи, въпреки Икономичната тарифа: в четвъртък на обед поръчах, в петък на обед я получих!
Сега остава да изпратя Регистрационния талон по пощата, съгласно инструкцията на Вносителя. Wink

За брашното - купих от близкия магазин обикновено бяло брашно. Ще си потърся и други брашна, за експерименти Sunglasses

# 711
  • Мнения: 2 012
хей, момичета, честито на всички новите ви машинки   chef

redsonja, не те съветвам да правиш хляб на бързите програми. Те са за някаква специална мая.
Бърза програма се избира от настройката за коричка и е само с час по-кратка от нормалната - около 2 часа и нещо.
ПП: Какво имаш предвид с вертикалното печене  newsm78

# 712
  • Мнения: 2 341
Много бързах да си опиша впечатленията от хлебчетата, а после прочетох последните страници  Laughing
Благодаря на Габолина за поясненията, много ми беше полезно да знам тези неща!
По въпросите на Пираня - и аз поръчах от мобилен телефон, но понеже онзи номер , който започва с 0800... все даваше заето, се обадих на софийския номер. Доставката до нашия "северозападнал" край излезе 9лв., но бяха супер бързи, въпреки Икономичната тарифа: в четвъртък на обед поръчах, в петък на обед я получих!
Сега остава да изпратя Регистрационния талон по пощата, съгласно инструкцията на Вносителя. Wink

За брашното - купих от близкия магазин обикновено бяло брашно. Ще си потърся и други брашна, за експерименти Sunglasses


Мерси  bouquet, утре сутрин мисля да поръчвам и после ще ви почвам с въпросителните  chef

# 713
  • Мнения: 11 607
Бял хляб  за Мама Цоцоланка  Laughing

450 мл. пр. мляко (вода)
4-5 с.л. масло (олио)
, за да получиш по-голяма доза. 3 ч.л. сол
750 гр. брашно
2 с.л. захар
2-3 ч.л. мая

Но ти ще споделиш какво сее получило.
Пробвай, пък да видим.
Дано съм била полезна  Heart Eyes

Днес нямахме интернет, но исках да направя най-накрая бял хляб и само тази рецепта си я бях запазила в компа и нея направих.....Та да се отчета....Сложих 1 яйце и мляко до 450мл. всичко останало спазих и пуснах на програма за голям 1,250 хляб, бърза(че нали е топло сега)...Хляба стана превъзходен...Дори направих един и на девера и етървата.....

Само да кажа нещо от моя скромен опит......Нали се чудех коя рецепта за какъв хляб да е...Ами така си реших - колкото прави течността+брашното - взимам по-голямата програма. Сега ме сърбят ръцете за хляб с прясна мая......

А да кажа ...то ние не изчакахме,но от четвъртък в Метро хлебопекарните Аляска 1,250гр. ще бъдат на цена 72лв.
Хайде да ви покажа днешният ми хляб...

# 714
  • Мнения: 220
Това вече заслужава аплодисменти newsm10

# 715
  • Мнения: 11 743
Мамо Цоцоланке,много ти е хубав хляба! HugДано и да е вкусен!
Пробвай задължително с прясна мая - ще видиш разликата! Peace

# 716
  • Мнения: 11 607
Мама Цоцоланка, моят първи успешен хляб беше:
брашно - 500гр
вода - 240мл
сол - 8гр (или препълнена кафяна лъжичка)
прясна мая - 20гр (аз обикновено си слагам половин кубче  Whistling)

Разтварям маята във водата, сухите съставки обърквам хубаво с лъжица(че да влезе и малко въздух в брашанцето  Wink ). Слагам в казанчето първо течните, после и сухите съставки и пускам 1-ва програма (при мен! ) за обикновен хляб - около 3 часа. Пускаш и чакаш. Успех!

Е, този снощи опитах да направя, защото знаете,че ми е мерак хляб с прясна мая, но...нещо н есе получи...Пуснах на обикновен хляб, 1 програма, бърза,но имам чувството,че е превтасал...Един никакъв стои отвътре,влажен, не се наду, дори и без хубава коричка отгоре,а един никакъв външн вид, да не говорим,че кората стана като хладно оръжие......

Продължавам да се мъча за хляб с жива мая.........Искам да видя разликата......ама за сега това са само мечтиииииииииииии....

Тестото за мекиците - какво стана, рецепта?

# 717
  • Мнения: 458
Мама Цоцоланка, моят първи успешен хляб беше:
брашно - 500гр
вода - 240мл
сол - 8гр (или препълнена кафяна лъжичка)
прясна мая - 20гр (аз обикновено си слагам половин кубче  Whistling)

Разтварям маята във водата, сухите съставки обърквам хубаво с лъжица(че да влезе и малко въздух в брашанцето  Wink ). Слагам в казанчето първо течните, после и сухите съставки и пускам 1-ва програма (при мен! ) за обикновен хляб - около 3 часа. Пускаш и чакаш. Успех!

Е, този снощи опитах да направя, защото знаете,че ми е мерак хляб с прясна мая, но...нещо н есе получи...Пуснах на обикновен хляб, 1 програма, бърза,но имам чувството,че е превтасал...Един никакъв стои отвътре,влажен, не се наду, дори и без хубава коричка отгоре,а един никакъв външн вид, да не говорим,че кората стана като хладно оръжие......

Продължавам да се мъча за хляб с жива мая.........Искам да видя разликата......ама за сега това са само мечтиииииииииииии....

Тестото за мекиците - какво стана, рецепта?

 newsm78 newsm78 newsm78
Не мога да си обясня защо ти се е получил така  Thinking. Това е единственият хляб, който винаги ми се получава. На мен ми става мек и пухкав отвътре, а кората е хрупкава, като на селски хляб. Но нека някой по-компетентен в тази сфера се изкаже.

# 718
  • Мнения: 11 607

Габи, не си мисли,че съм се отказала...пак ще го направя..., а във фотошопа съм гласувала за твоя изгрев(залез)...това само за информация.....

# 719
  • София
  • Мнения: 10 211
Мама Цоцоланка,аз мекици правих както писах по-горе с тестото за хляб с кашкавал.Станаха страхотни!Правих ги с жива мая,от известно време само такава ползвам.

Общи условия

Активация на акаунт