Къде да срещна?

• 11 784
  • 379
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Което отново прави изискванията му нереалистични.
Ако бяха все някоя женичка щеше да е хванал.
За това казвам да се мисли за компромиси - не му правите услуга да го ръчкате да си продължава по същия начин.
Дълго време още ще си поседи сам...

За мен това прави не очакванията нереалистични, а вероятността да срещне жена, която ги покрива. Но и аз като Кукумицинка мисля, че не малко жени ги покриват в значителна степен. И за автора е по-добре да разбере може ли да намери той такива и ще го харесат ли те, иначе винаги ще гледа на жена си като на нежелан компромис.

# 46
... той нека първо да я намери пък после да му мисли.
Ти вече и го ожени...

# 47
Ако има такава жена,която отговаря на всички тези изисквания, то тя със сигурност няма да си вземе мъж, който пуска обяви във форума на българските майки.

# 48
Чак пък нереалистични, не виждам нищо особено аз отговарям на повечето (без ваксината и това да съм емоционално сдържана). Просто изказани по този начин дразнят, едва ли не, не е прието мъжът да има изисквания. 😂 По-скоро за мен проблемът е комуникационен, аз съм имала мнооого повече изисквания, но никога не съм отишла със списъка пред някого. Но авторът търси приятелски съвети, но това все пак е бг форум.
И все пак е странно от къде човек ще седне да мисли за бдсм дали няма да е жената такава...супер странно.
+10 Ели Мели, същото мисля. И ако човек се влюби прави компромиси с нещо, но не и предварително без да е влюбен и изживял нещо да обяснява с какво би направил компромис...

# 49
Сърдечно благодаря на @Лъвица за спокойния и адекватен тон/мнение по темата.
Цитат
Но по-интересно ми стана, какви са изискванията ти за личността на тази жена (въпреки че тези критерии говорят до някаква степен каква би била тя)?

Що се отнася до критериите за личността - тук вече се навлиза в друг фундаментален пласт, с който също е много трудно да направя компромис, понеже за добро или лошо съм особено чувствителен към тези неща.
Защо? Защото ги притежавам до голяма степен.
Как например, един позитивен(по нрав) и емоционално интелигентен човек като мен - да се свърже с някоя сприхава/по-хладна същност и без особена емпатия жена?
Дори да е страхотен комуникатор, интелигентна и с добра обща култура(все неща които ценя и считам че и притежавам на много добро ниво) - няма как(особено в дългосрочен план) това да не ми повлияе негативно.
Или обратното - да е по-елементарна, без особени теми за разговор и т.н. и същевременно да е уникално добра душа, грижовна, емпатична и т.н. - то в крайна сметка пак ще има сериозна "дупка" помежду ни.
Нужен е известен баланс, това е положението.

Цитат
Въпросът е, че не ми се струват тези изисквания за наистина фундаментални и че, ако са изпълнени, авторът в действителност ще си пасне с такава жена.
Както казах и в началото(но трябва и да се чете) - няма гаранция никога, но по-добре да са налице някакви основи.
Разбира се, че любовта/партньорството не са "математика", но не може и без критерии, особено в днешните динамични времена.

Цитат
За мен наистина най-голямата дупка в списъка на автора е липсата на личностни критерии
Да, умишлено не ги сложих в този ред, понеже заради гореизброените(голяма част) - дори и личностните да са налице, наистина няма да могат да се получат нещата.
С уговорката, че в случая темата е едностранна и не се засягат вероятности като физически характеристики, евентуално влюбване/привличане от отсрещната страна и т.н.

Цитат
Ако критериите му бяха реалистични нямаше все още да е сам.
Толкова с "реалистичните" му изисквания.
Доста повърхностно заключение.

Цитат
Авторе, някога бил ли си влюбен?
О, десетки пъти!
За протокола: През годините "влюбването ми" стана и доста по-зряло, устойчиво - плавно премина от "обект" към "личност".
Разбира се, визия, излъчване и т.н. са от значение, но ако не са подплатени с набор от човешки и интелектуални качества...няма как да се запали искрата само заради едната визия.

Цитат
явно авторът харесва елегантността и строгостта на визията й. За мен тя винаги е била безкрайно скучновата
Ех, тази Кейт Мидълтън!
Моля, четете ми и другите коментари, за да не си вадите заключения от контекста и т.н.
Посочих я като пример за женственост, за стремеж към т.нар. "тих лукс" както е модерно да се казва и т.н.
Не казвам, че е някакъв строг еталон видиш ли, а че условно предпочитанията са ми за такъв тип жена/стил/маниери и т.н., на фона на мейнстрим-Инстаграм и разни поп-фолк фурии или гръндж стилове, тип татуси, пиърсинги, мъжкарски нюанси в поведението, разпрани дънки и пр. реквизити.

Цитат
А, това е истинската му сексуална фантазия, само че го е срам да я признае дори пред себе си.
Не думайте!
Очевидно нямате понятие от някои неща, но все пак ще повторя, че аз съм - ванила(в превод, стандартен секс, без BDSM динамика, асексуалност и пр. нагласи), сенсуалист, с афинитет към еротиката, ролевите игри и т.н.
Жена да ме доминира или деградира в този аспект - няма начин, дори и в бутафорна форма.
Аз да го правя - възможно е(и то някои по-лайт казано практики, понеже останалите изискват най-малкото опит, защото има огромни рискове за пасивната страна), но нямам потребност, нито бих изпитал удоволствие, понеже не съм садистично-доминиращ типаж.
Колко по-ясно да се обясни или просто си чешете езиците?

Цитат
че той е от онези дървени философи, дето всичко знаят и могат и се имат за нещо повече от другите
Хайде без ненужни класификации.

Цитат
Което автоматично отблъсква жените, без значение какви са

Да...особено като гледам докладите за страната и се чудя - какво всъщност привлича жените?
За да сме на челните места в ЕС по-разводи, по-аборти, домашно насилие и още куп негативни партньорски/семейни класации.
Явно ще да е мъже с дървени глави...

# 50
  • Пловдив
Авторе ако не намериш подходяща жена и решиш да търсиш мъж ..........на мен не разчитай. Тук там отговарям на някое условие  SatisfiedSatisfied

PS. Добави в условията : да не знае какво е сарказъм и ирония .....щото и ти не знаеш. Иначе на теб много ти липсва 3-ти клас ....там някъде имаше предмет " Четене с разбиране"

# 51
Търсиш поулегнала жена, със самочувствие, поддържаща се, без да залита в модни ексцесии, намерила стила си. Според мен на под 25 г. повечето жени и мъже все още търсят себе си, да не кажа и до 30.

# 52
  • Далечният изток
Той затова търси в диапазон до 40.
Мен ме натоварват подобни подробни обяснения. Най не харесвам хора, които прекалено разтягат локуми, като нещо може да се каже с две думи. То голямо философстване братче...

И стига с тия скоби, навряни в думата, че ме отказваш да чета...

# 53
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Автора като се запознае с жена, която визуално отговаря на изискванията му, вади списъка, и я подлага на разпит ли?
Защото иначе би било загуба на време да опознава човек, който не е негов тип.
Любовта просто се случва, не върви по план, а и никои не е идеален.

# 54
Стана ми смешно и реших да преброя на колко от изискванията отговарям: на цели 4 от 9. А вие?

# 55
Цитат
А с какво си готов да направиш компромис?

Цитат
Според мен съкращаване на критериите е нужно, когато те са нереалистични спрямо собствената личност. А според мен авторът си търси някоя, която отговаря доста близко на него самия.
Аз по-скоро оставам с впечатление, че не среща такива жени.
че не малко жени ги покриват в значителна степен.
1. Много точно заключение. 2. И това го има, особено на фона на масата у нас, все пак аз търся нещо по-нишово.
3. Да, статистически сами по себе си не са редки, но вече като комбинация стават в известна степен, което насочва и респективно към т.нар. места/локации, където да се увеличи шансът да се срещнат повече такива жени.

Цитат
И все пак е странно от къде човек ще седне да мисли за бдсм дали няма да е жената такава...супер странно.
Според вас, откъде(и защо) мога да си мисля подобно нещо?
Сексуалността и афинитетът към определени практики - всъщност е доста важен въпрос, почти без средно положение, особено ако има и солидно разминаване.

Цитат
Иначе на теб много ти липсва 3-ти клас ....там някъде имаше предмет " Четене с разбиране"
Приятел, разкарай се, ако обичаш!

Цитат
Автора като се запознае с жена, която визуално отговаря на изискванията му, вади списъка, и я подлага на разпит ли?
Защото иначе би било загуба на време да опознава човек, който не е негов тип.
Разбира се, имам известни предпочитания в този аспект, но предвид че най-важни са интелектуално-емоционалните детайли, то отдавна няма как да се получат нещата само заради първоначалния импулс.

Цитат
И стига с тия скоби, навряни в думата, че ме отказваш да чета...
Хайде, без капризи, моля! Нали и без това четеш, стига се оплаква.

Последна редакция: пн, 11 авг 2025, 09:35 от Revalion

# 56
  • Далечният изток
Абе в интерес на истината още на т. 1 не отговарям. Но пък първи пост не е обява за запознанство. Нали не е?
Ако има жена, която да е всичко това, но да не ти допада външният ѝ вид, ти просто първоначално няма и да я забележиш, и какво като не е ваксинирана и не си пада по садо-мазо?!

Ааа, това последното е много грубо. Черна точка!

# 57
  • София
Само идвам да кажа, че някои автори в нАуката говорят за "нова еволюция" и "епидемия на самотни мъже" и това е базирано на съвсем сериозни проучвания. Така че авторът да си направи хубавичко сметката колко точно избор има, та да го цеди през тая ситна цедка.

# 58
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Стана ми смешно и реших да преброя на колко от изискванията отговарям: на цели 4 от 9. А вие?
1. Над 40 съм, тук гърмя.
2.Не съм ваксанирана, тук добре.
3.Тук ся... ми имало е моменти с връзване на ръце с колан, или каквото там имаме под ръка, и леко пляскане по задните части, май не се класирам?
4. Жената е емоция, колко пък да съм стабилна?
5. Ползвам ги, но не съм чак обсебена.
6. Тук съм шеС, не пуша, пия рядко, не друсам, не пия енергийни напитки, не вейпвам.
7. Кхъ, кхъ, как пък реши, че ще си "най-добрият приятел на партньорката си"? По принцип жените предпочит да споделят с друга жена, не с мъж някои неща. Не е ли редно жената да решава за приятелите си?
8. С Катето Мидълтън сме една и съща зодия, малко съм скучна откъм дрехи, но сухари и скучни хора не харесвам...
9. Тц, висше немам. Тъжна работа.

Сетих се, наскоро в метрото, седят две девойки, стандартния тип, намазани, разголени, една седалка до тях сяда тип "очилат зубър", вади книга, прави опити да чете, но очите му се кривяха към момите... Grinning

# 59
Цитат
7. Без хетеросексуални мъже приятели(душеприказчици, бъдита и пр. мейнстрийм неща).
Аз съм най-добрият приятел на партньорката ми, и човекът на когото може да сподели всички радости и страхове.
Това пък ми говори много.
 Да  е оградена от него и само с него, без приятели, без среда.
 Това е  първа стъпка на едни... да не казвам.

Общи условия

Активация на акаунт