Къде да срещна?

• 12 677
  • 379
  •   1
Отговори
# 210
Звучи като да търси инкубатор, прислужница и детегледачка, а не партньор. Предлага осигуреност финансова и жилищна, а партньорско и човешко отношение предлага ли?

# 211
Звучи като да търси инкубатор, прислужница и детегледачка, а не партньор. Предлага осигуреност финансова и жилищна, а партньорско и човешко отношение предлага ли?

Те поради тази причина налитат на млади жени с надеждата да нямат особен опит или пък амбиции за висше образование.
Колкото по-малки и неопитни, са по-лесно манипулируеми ама проблема е, че средата в училище ги учи да си търсят стабилни финансови мъже и много трудно могат да прилъжат една такава "старлетка" без две стотинки в джоба.

# 212
Честно казано винаги са ми били странни мъже които умишлено търсят доста по-малки жени от тях, имам предвид +10 години разлика. Просто ми се струва доста манипулативно. /не слагам всичко под общ знаменател, разбира се/ но какво толкова общо биха могли да имат 23 годишно момиче и 32 годишен мъж?
Главната разлика е, че единият има много малко опит и тепърва навлиза в живота /и връзките/, а другият доста по-голям и вероятно ще има голям дисбаланс между силите.
Не ангажирам никой да се съгласява с моето мнение.

Банкова сметка например. Wink

Като човек, който никога не се е интересувал от чуждите банкови сметки /а само собствената си/ не се бях замисляла, но вероятно да. Но на мъжа за какво му е? За да я манипулира по-лесно, предполагам?

# 213
20 годишните още са в университета. Под 25 и твърде рано... особено с мъж над 30. Имам две приятелки започнаха първи курс връзка с по-голям мъж 7 г., но учиха и работиха, и деца имат на 30 като стана тя.

# 214
20 годишните още са в университета. Под 25 и твърде рано... особено с мъж над 30. Имам две приятелки започнаха първи курс връзка с по-голям мъж 7 г., но учиха и работиха, и деца имат на 30 като стана тя.

Таня, няма смисъл - остави ги да си мечтаят. Умряла някоя 20 годишна да им стане слугиня.

# 215
Има и такива, млади момичета, които искат да се прехвърлят от мама и тати при мъжа, да родят 1-2 и пей сърце. Нямат амбиции, нямат цели, има кой да ги издържа (малко силно казано, в повечето случаи издържането стига до хляб на масата и платени сметки) и така.

# 216
И такива гледани от баби, дядовци, мами тати, поема ги мъжът им, като поотраснат децата ги поемат пък те и те така.

# 217
  • София
Цитат
но не и истинското първично влюбване дето те разтриса като 220 волта на фаза.
Мога да бъда силно привлечен и "да ми увисне ченето" по дадена жена, но няма как да се влюбя във визия(та).
Преди 20 години - да, през месеци се влюбвах и харесвах момичета(и различни визии).
Мога да се влюбя само в личността!
Което е набор от модели на мислене, маниери, глас, жестове, смях  и т.н.
Взаимно усащене в ментален аспект, а не акцентът да е върху външната опаковка.
Като казахме парфюми, мога да дам удачен пример - супер дизайн на флакона, примамлив и т.н., тестваш и съдържанието не ти допада.
Та при мен е важно съдържанието, докато дизайна на флакона е от второстепенно значение.

Има нещо сбъркано във възприятията ти, сори. Не търся да те обидя, а да се замислиш.

Първичното влюбване, привличане не е във визия. То е животинско, извън разума - харесваш, привлечен си от човек (в твоя случай от жена), без да можеш да обясниш защо. Няма значение външен вид, облекло, материален статус, интелект.

Ебаси, не мога да повярвам, че не си се влюбвал първично. Да искаш да си с човека заради него, да си извън време и измерения ☺️. Това хормоните и феромоните го правят 🤭. Не допускат разума да се намеси, щото иначе няма да се размножаваме, и човешкия род ще зачезне...

На 20 г. - 30 г. съм била привличана, сексуално, от не чак толкова добре материално младежи, изглеждащи нормално (а не като филмови актьори), и пак беше хубаво... и чак вече, когато задоволиш животинското, се включва рационалното....

The other way round simply doesn't work...

# 218
Цитат
но не и истинското първично влюбване дето те разтриса като 220 волта на фаза.
Мога да бъда силно привлечен и "да ми увисне ченето" по дадена жена, но няма как да се влюбя във визия(та).
Преди 20 години - да, през месеци се влюбвах и харесвах момичета(и различни визии).
Мога да се влюбя само в личността!
Което е набор от модели на мислене, маниери, глас, жестове, смях  и т.н.
Взаимно усащене в ментален аспект, а не акцентът да е върху външната опаковка.
Като казахме парфюми, мога да дам удачен пример - супер дизайн на флакона, примамлив и т.н., тестваш и съдържанието не ти допада.
Та при мен е важно съдържанието, докато дизайна на флакона е от второстепенно значение.

Има нещо сбъркано във възприятията ти, сори. Не търся да те обидя, а да се замислиш.

Първичното влюбване, привличане не е във визия. То е животинско, извън разума - харесваш, привлечен си от човек (в твоя случай от жена), без да можеш да обясниш защо. Няма значение външен вид, облекло, материален статус, интелект.

Ебаси, не мога да повярвам, че не си се влюбвал първично. Да искаш да си с човека заради него, да си извън време и измерения ☺. Това хормоните и феромоните го правят 🤭. Не допускат разума да се намеси, щото иначе няма да се размножаваме, и човешкия род ще зачезне...

На 20 г. - 30 г. съм била привличана, сексуално, от не чак толкова добре материално младежи, изглеждащи нормално (а не като филмови актьори), и пак беше хубаво... и чак вече, когато задоволиш животинското, се включва рационалното....

The other way round simply doesn't work...

Съгласна съм. Според мен автора бърка привличането с влюбването. Щом не намира разлика между двете, най-вероятно не се е влюбвал изобщо. А и списъците с критериите и претенциите един вид го потвърждават също.

# 219
  • Paris, France
Е, ако беше прочела километричният списък с условия, щеше да забележиш, че не търси добра домакиня, подредена, работлива, да готви добре итн. Ясно е, че искащ стила на Кейт М. ще осигури детегледачка и домашна помощница и едва ли ще очаква жена му да се нагърби с всичките тези дейности. Жена, която не ще да домакинства и да гледа дете си го казва и ще се разберат или разделят.
И такива гледани от баби, дядовци, мами тати, поема ги мъжът им, като поотраснат децата ги поемат пък те и те така.
Много добра стратегия, освобождаваща време и ресурси на младото поколение и спомагаща да се предадат традиции.
Неамбициозна и по възможност необразована, за да е напълно зависима от него. Рай ли бе да го опишеш?
Последното му предпочитание е да има висше образование.

Не разбирам свободните съчинения при положение, че ясно и обстойно е обяснил предпочитанията си и изискванията.

# 220
Като цяло аз покривам всички критерии, но си имам мъж и дете. Целта ми да се включа в тази тема и да го напиша това е , да попитам коментиращите ,защо толкова се възмущават на автора,които изисква всички тези неща? Кое е странното в това! ? Та вие сте наркомани? Пияници и там извратеняци в секса и трябва повечето хора на тази земя да са такива и това да е нормално ли??? Изискванията му са си съвсем в рамките на нормалното! Кое е нормално да си пристрастен към телефона ли? Аз нямам нито фейсбук, нито инстаграм, нито снапчат , нито тик ток… и нито пия и пуша и тн.. И да, смятам че това е нормалното! И ще уча детето си на тези принципи и морал.

# 221
  • София
И намина само да се накараш на пропаднячките ли Laughing

# 222
  • Beyond the stars
Странно е имането на точков списък, който изключва напълно влюбването като спонтаност на емоцията и свежда нещата до търговска сделка.

Имаше по едно време риалити някакво, където психолози избираха двойки по обективни списъци от критерии и ги женеха на първа среща/епизод. Мисля, че никоя от двойките не оцеля. Толкова за обективните критерии.

Последна редакция: вт, 12 авг 2025, 22:53 от Вълшебство

# 223
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Като цяло аз покривам всички критерии, но си имам мъж и дете. Целта ми да се включа в тази тема и да го напиша това е , да попитам коментиращите ,защо толкова се възмущават на автора,които изисква всички тези неща? Кое е странното в това! ? Та вие сте наркомани? Пияници и там извратеняци в секса и трябва повечето хора на тази земя да са такива и това да е нормално ли??? Изискванията му са си съвсем в рамките на нормалното! Кое е нормално да си пристрастен към телефона ли? Аз нямам нито фейсбук, нито инстаграм, нито снапчат , нито тик ток… и нито пия и пуша и тн.. И да, смятам че това е нормалното! И ще уча детето си на тези принципи и морал.
Когато става въпрос за любов и чувства, не можеш да имаш "изисквания", не купуваш жилище.
Имаш желания, емоции, стремежи... Пък каквото стане по натам.
Връзките и семейството не са сделка с ясни параметри.

# 224
Интересна тема и формулиран списък. От една страна наистина не е нещо скандално, по-скоро описва една  основна съвкупност качества, които формират личност близка до неговата. Вероятно повечето непушачи  предпочитат половинката им също да е непушач, аналогично за наркотици, вече като идеал за жена да не е типаж с 2 пласта грим и т.н. "Нормална" иска.

От друга страна обаче представянето наистина си е смущаващо, защото буквално все едно жената ще попълва лексикон. А и това е един минимум. Нито дума не видях за външен вид, а ясно, че отделно трябва да му допадне визуално, излъчване. Може да има и други критерии примерно харесва брюнетки, да кажем не е фатално. Ами ако е всичко горе, но ниска и над 100кг ОК ли е? А ако е ваксинирана, без никакви последствия сега, но с друго хронично заболяване от дете? Кое е по-важното? Даже не е написал с 2 ръце и 2 крака, сигурно се подразбира... Ето защо формулировката е хем разбираема, хем нелепа.

Иронично май покривам масата критерии без един Smiley Който за жалост даже е необратим ха-ха, всичко друго май е евентуално променливо, но на - отпадам директно.
Скрит текст:

Ваксинирана, не защото съм истерясала на тема Ковид и защита, а защото в 1 момент си дадох сметка, че ако се разболея с усложнения както други хора около мен на всякаква възраст, може да няма кой да ми помогне. Избрах по-малкото "зло". Налагат се избори между тревоги, скрупули и разум, аз не съжалявам. Отлагах до последно.
Само 2 дози Simple Smile Има и по-зле, с не знам колко бустера.
И интересно дали авторът го свързва само с потенциални здравословни последствия, или съди по това и за начин на мислен, но едва ли ще си каже.

Добре де може би още един или 1/2, но е въпрос на тълкуване.
Скрит текст:
Имам познат / приятел, бивш ми е. Минало е достатъчно време, аз съм прекратила съвсем убедено, нямам никакви колебания или сантименти по него в личен план. Но сме в добри отношения, помагал ми е в труден момент. Примерно 1 път месечно се виждаме за бърз обяд в работно време да си кажем кой как е. Даже не коментирам с него за други мъже. Други общи неща, работа здраве. Толкова.
За мен това не е никаква пречка за моя връзка, затова му давам 1/2.
Но за автора звучи като проблем.

Последна редакция: вт, 12 авг 2025, 17:02 от Miss_Kaprisse

Общи условия

Активация на акаунт