КГБ = Клуб на Готините Баби - 237

• 19 596
  • 732
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Който спи след обяд, сега не му се спи. Grinning
Намерих тази песен, хареса ми и я споделям с вас. Може би е жалба по младост...

Ще потърся и текста.

Скрит текст:
Как жаль, что не бегут обратно реки,
Не делают моложе нас года,
Я задыхаюсь в двадцать первом веке,
Мне хочется обратно навсегда,
Дружить по сердцу, а не по портфелю,
Хочу домой, в родной двадцатый век,
Я в двадцать первом никому не верю,
Я тут ПРОШЛОВЕКОВЫЙ ЧЕЛОВЕК.
Как жаль, что не бегут обратно реки,
Как жаль, что не вернуть обратно час,
Я этот свет увидел в прошлом веке,
Он не таким был тусклым, как сейчас.
Ах, как девчонки искренне любили,
Такой любви уже в помине нет,
Сегодня любят за автомобили,
На золоте свихнулся этот свет.
Как жаль, что не текут обратно реки,
Ещё недавно я тут жил в раю,
А очутившись в двадцать первом веке,
Смотрю и ничего не узнаю.
Тут совесть как на рынке продаётся,
Продвинутый, как говорится, век,
А мне продать свою не удаётся,
Ведь я прошловековый человек.

Последна редакция: сб, 30 авг 2025, 23:48 от Flo 51

# 571
Хубава е!
Аз съм човек от миналия век...

Благодаря, Фло!

# 572
ЖЕНА
- Кажи коя е първата жена
на твоите момчешки дни и нощи?
- Залезе тя при изгрева си още
с нетрайна романтична светлина.
- Кажи коя е нежната жена,
която ти все още не забравяш?
- Забравям я. Вълната се смалява,
когато дойде другата вълна.
- Кажи коя е тъмната жена,
която те направи суха пепел?
- Държа един угаснал въглен в шепа
и в него няма капка топлина.
- Кажи коя е вечната жена,
която в теб до края ще живее?
- Не чуваш ли? Тя моя син люлее
със свойта вечна песен:
- На-ни-на.

Любимо. 98 години на Найден Вълчев днес.

# 573
  • в сърцата на любимите ми хора
Добро утро и благодаря за пожеланията към нашето Алексче. Да са ни живи и здрави и синовете именици, и внуците.
Вече съм на софийска земя. Събрахме се снощи на "китайско", че ми беше залипсвало. В сладки приказки откарахме до полунощ. Днес мислехме да се разходим до битака в Долни Богров, но ще пропуснем, защото си вали сериозно. Дори и да спре, ще е доста кално.
Хубава песен от Фло, прекрасно стихотворение, припомнено от Борянка. На КАГ незабравими емоции и да минава болката.
Засега толкова от мен. Прекрасен ден ви пожелавам. Не се преработвайте много много - работа ще има и след нас 😉.

# 574
  • някъде другаде
Добро утро!
Мамси , и твоето Алексче да е здрав и щастлив. Желая му много успех и медали.
КАГ , не разбрах на къде поемаш. Където и да е Хубаво да си изкараш. А рецептата на Фло за по сигурно я приложи и вътрешно и външно.
Фло , добре мина. Изиграхме 2 хора. Похвалиха ни зрителите.
При нас вали. Нека има нужда. Хората се оплакват , че в гераните вече няма вода.
Днес ще се разкрасявам , ще се боядисвам.
Хубав ден на всички.

# 575
  • Вила Великула
Добро утро, нищо ново нямо от снощи до тази сутрин, освен че поспах порядъчно. Сега пия кафе и въртя още една пералня. После ще чистя риба и ще я приготвям за обяд, че ще дойдат децата.
КАГ, приятно пътешествие. Когато адреналина от приятните емоции е на макс, болката не се усеща. Надявам се петата да не ти попречи на приятното изкарване. Чакаме после репортаж.

# 576

„Слънцето изгрява не само, за да освети земята, а и за да запали искра в душата ни. Ако пазиш тази светлина в сърцето си, целият ти ден ще бъде пълен с топлина и надежда.“ Simple Smile  

Добър ден Coffee

Палачинките са изядени, всичко е измито и подготвено за обяд. Навън духа и преросява, така че замисления риболов се проваля. Ще има занимания у дома. Добре че в петък децата полудуваха на воля на село - храниха нашия котарак и махленските котки, скачаха на батута, люлка и т.н.

Спокоен ден на всички и не ходете много -много навън Heart

# 577
  • София
Привет, дружки!
Късно заспах, късно станах. След поста на БОРЯНА, четох стихове на Станка Пенчева - харесвам я.
И воювах с един градински музикант...Докато лампата свети, щурчо си мълчи и само щом загася - започва да свири. Гледах, търсих го - никакъв не го видях и посред нощите изнесох на терасата едно малко диванче, та така реших проблема. Най-после настана тишина.
Призори валя, а сега е слънчево, окъпано, свежо.
Днес въвеждам порядък след гостуването на внуците - пера чаршафите. Дано успея да ги изсуша.
Хубаво ми беше с тях, но за кратко. Вчера щерката замина за 10 дни с трите грации за Гърция, а Бабин убавец довечера си заминава. Здрави да са, да вървят по света и у нас и пак да идват.
Днес съм подхванала Касата - имам десетина листа, та набързо ще се справя с тази работа.
ТОНИ, ами ще се разкрасяваш разбира се - у нашиО град небоядисани не приемаме. Stuck Out Tongue Winking EyeБраво на вашата трупа, че добре сте се представили.
МАМСИ, добре си си дошла! Знам ти програмата, но дано след Гърция намерим време за една срещичка. Ще се радвам да се видим. Hug
ТЕТКЕ, как сте днес? Мисля те. Така се надявам да успееш да прескочиш до Перник. Ей го къде е. Има и виц с тази реплика. Joy
ПИПИ, хубав ден с децата ви. Вики сигурно е доволна от поредното моренце с баба и дядо.
ТАНУ, хареса ми твоята рецепта - шипът боли, ти го тъпчеш. И го победи!!!
МАКАВЕЛИ, днес и ти ще подскачаш около децата. Весело да ви е.
Хайде до после. Отивам да простирам, че не знам до кога ще е слънчево.
ПП МАКАВЕЛИ, не съм те усетила кога си профучала покрай мен. Grinning Хубав ден!

# 578
Много благодаря, приятелки! Надявам се добрата ви енергия да ме следва през целия път!
Скрит текст:
Отивам много на север-   Дания, Финландия, Норвегия  и Швеция. Ще има разходка  и по фиордите. Дълго бленувано пътешествие и дано да си заслужава  чакането. И най-вече да е безпроблемно!
Относно ходовия проблем. Започна пролетта, когато правех по 10 и дори  15 хил. крачки дневно. Сега след малко ходене пеша и започва понякога по-силно, понякога по-слабо.
Знам трика със зелето. Правих една нощ и до там. С огненица не съм опитвала. Сега ще разчитам на обезболяващи.
Ще се чуем след седмица. Хубаво да ви е и на вас, която и където да е!

# 579
  • София
КАГ, на хубав круиз отиваш. Но си вземи зимни дрехи.
Моя позната беше в началото на август на същия кораб.
Публикува много снимки, но навън бяха  винаги с пухени якета и шалове.
Иначе на кораба е топло.
Но сигурно са те инструктирали организаторите.
Аз всякакви болки по ходовата част лекувам с ходене.
И да боли - не трябва да се обездвижвам.

# 580
Току що изпратих гостите ,прекъсва нета, и  до колкото разбирам изчезва  създадената информация, като не е архивирано , но знаеш ли кога ще прекъсне. Та отиват да си работят.  Открихме какво ядат, доволно. Взеха си. Натиснах за буркани , не много , че не се знае  кога ще дойдат, дали ще има място и дали нещо друго , имат къде да ги съхранят, мазе.
 Варя прасковите и лягам, че шумът ми влияе зле.
КАГ, този маршрут имах възможности,  и то добри ,да разгледам, но като не мога да пътувам, само преразказ . И снимки имам.

📚 Деня на непрочетените книги отбелязваме на 31 август

Последна редакция: нд, 31 авг 2025, 13:49 от Бор_яна

# 581
Така...прибрах се от сватбата.
Носих два тоалета.
Избрах по-удобния. Можеше да се преоблека по някое време, ама...

Допълвам.
Заредих се с много положителни емоции и надежда. От младите хора, които бяха на сватбата. А те бяха 90 процента от гостите. Културни, красиви, образовани. С деца. Живеят и градят живота си тук. Без излишна показност. Момичетата се грижат за себе си и им личи. Спорт, мигли, вежди, маникюри... Ама премерено. Красиво. Напълниха ми душата.

Последна редакция: нд, 31 авг 2025, 21:18 от Ranella

# 582
  • София
Ето съм при вас.
Слънчево и духовито е, та чаршафите бързо съхнат. Приключих с Касата, сега почивка. Опитах да полегна на люлката, но вятърът ме подгони към дома. Няма да спя, че нощес да не броя я овце, я звезди.
РАНЕЛА, хайде още едни бракувани -  Хората се делят на умни и на женени, но човек колкото и да е умен, дори и добре да живее, накрая се жени. JoyГледам снимката и се чудя - кой кого подпира - бъчвата теб или ти бъчвата. Stuck Out Tongue Winking Eye Сигурно добре сте изкарали. Разкажи нещо за тържеството. Ох и аз нали съм шило в торба, та мирно не стоя - запознах двама луди млади. Дано да съм добрата фея за двамата! Ще се радвам като за мои деца!!! Смях, не смях, но се моля на Богородичка за тях!
БОРЯНЧИЦЕ, хайде сега се мятай на леглото и почивай.
АЙША, оздравя ли ръчичката на принцеса Мрънличка?
КАГ, е ти искаш да излъжеш шипа само със зеле. Не става. Сипи му и малко скоросмъртница. Проф. Мермерски обещаваше да мине за 4 - 5 дни, но аз го правих десетина и тогава мина.
МАКАВЕЛИ, харесва ми мотото на днешния ден. Тенк ю баба!
ПИПИ, разкажи нещо за малкия Тропчо.
Обади ми се съседката, ще дойде след малко. Тя ме информира за всичко, което става в селото, без да я питам, а и не ме интересува.  Много от хората не ги познавам, но я слушам, че тя е самотна и има нужда да говори.

Днес ЯЖКА има рожденичка - дъщеричката й Софи. Пожелавам здраве, семейно щастие, късмет, успехи! Ако е рекъл Господ може и рода да станем.Така ги замисляме ние с ЯЖКА нещата, живи и здрави да сме, да дочакаме.
Приятелко, наздраве!

Последна редакция: нд, 31 авг 2025, 18:29 от Flo 51

# 583
  • Вила Великула
Фло, малкия Тропчо е много смешен. Не се спира. Опитва се да лази, придвижва се вече и напред, но по-скоро като пехотинец, по корем и на лакти. Върти се и с въртеливи движения също се придвижда напред. Научил се е вече сам да сяда от легнало положение. Става си човече. Казва чао, като го попиташ къде е някой, той сочи с пръстче, пляска с ръчички и най-много се радва на кака си. Смее се с глас и тя като му се скрие, крещи като овчар...
Аз след почивката се чувствам уморена. Днес нямам време цял ден за нищо за себе си да направя. От сутринта се каня да влеза в банята да си мия косата и после да се изсуша, но не остава и минутка. Децата си тръгнаха, но най-големия терминатор - Вики е тук още 10 дни. Само и ходя след дупето и и дудня, че разхвърля. След нея и потоп.
Сега съм забранила със съседските деца да играят вътре, а само на двора и точно след три минути влизам в спалнята и трите са ми се пльоснали на леглото върху чаршафите с дрехите, с които играят навън. Пак отнесе скандала естествено.
Сега и приготвям една пилешка супа, че си е дала поръчката и се отскубвам в банята.

# 584

Яжка, поздрави за рождения ден на Софи - да е здрава и прекрасна дъщеря, да има много успехи и щастливи мигове Heart
КАГ, щастливо и безпроблемно пътешествие ти желая от сърце ❤️

Хубава вечер момичета!

Общи условия

Активация на акаунт