КГБ = Клуб на Готините Баби - 237

• 19 627
  • 732
  •   1
Отговори
# 555
"….........
Септември е. Ухае на покой,
на спомен летен, ябълки и дюли.
В премяна листопадът капе. Свой.
Прегръщаш бавно спомена за юли."
Ех, Борянка, много е хубаво, истинско! Благодаря 🥰

Честит имен на момчетата на Макавели и Белла! Да са здрави, щастливи и късметлии!
Честит имен ден на малкия Мрънч! Да е здрав и много весели щури игри му пожелавам!

Тони, точно така го правя и аз - ред бъз, ред захар. После тензух върху буркана. Около две седмици така го държа, последните дни разбърквам по веднъж на ден. После прецеждам и в тъмни бутилки.

Ние от сутринта нямаме вода. Казаха, че аварията е голяма. Направо все едно съм с вързани ръце. Купихме вода и успях да наготвя. На улицата където е къщата на свеки има вода, та ММ донесе оттам за WC. Затова сега хващам книжката, работата ще чака 😁

# 556
Синът има защитник - дъщеря му. Бабо ,не се карай на тати. Аз говоря високо, не се усещам, обяснимо ,не само до мен ,такива сме глухите. Все едно гледам снахата в нея , има прилика външна с баща си ,с мен, като жена, че той на мен в лице, а  е мъж, не се определя както с мен като жена. Но другото надделява.  А внукът е агент под прикритие, не можеш разбра  кой   е.  Тя не дава да я докосна, това май от мен,  аз не обичам да ме пипат.  Майка и  прегръща. Поне брат и дава някой милувка.
 Викам, аз не се карам, той  ми е детето и ме познава, не се сърди. Теб боли ли те ?
 Такива едни... Отидоха вкупом  някъде за праскови. Аз съм в почивка ,след малко почвам пак.

# 557
  • София
Привет от наше село. Тръгнах и Ромео, и сина ми ми наредиха да мина по магистралата, защото по пътя по който минаваме имало ремонт и движението е много затруднено Да, но аз си имам собствено мнение, а и ние раците сме като със своеобразни антени, улавяме сигнали от Космоса. Речено, сторено. Тръгнах по "забранения" път и пътувах много спокойно - ни ремонт, ни задръствания - пях си по целия път. Днес ми е ден за шеги и закачки.
Първо отидох в една строителна борса да изпълня поръчки на Ромео. Бая се посмяхме с продавачката и момчетата, които предават стоката. Даже ми пренесоха нещата до колата и ги настаниха в багажника. Обещах да им извадя по един здрав зъб за благодарност.
После спрях да купя зеленчуци и плодове от едно попътно село. Продавачките вече ме познават, та и там - смях и закачки. Много се кефят, като им кажа, че предпочитам тяхната стока пред столичната. Продават едни много вкусни домати, а краставичките им са много твърди и хрупкави. Имаше чудесни смокини и сини сливи.
Вече съм при гаджето, хоризонтирала съм се и ми е хубаво!
БОРЯНЧИЦЕ, пак ни докосна душичките. Е можеш го! Прегръдки за теб, миличка! Тия са отделно от чувала. Stuck Out Tongue Winking Eye Вчера по Свободна Европа съобщиха. че ще имаш гости. Stuck Out Tongue Winking Eye
КАССС и при нас от обяд няма вода. Не се знае кога ще дойде.
ФРАУ ДАНА Hug
ТЕТКЕ, от един отбор сме. Ще мотивираме ТОНИ да яхне аФтоНобила. Blue Car
А на вън се готви да завали. Дано.

# 558
Честито на именците! Здраве и хубав живот на всички!

Фло, Маги помни ли българския език? Доста добре се справяше преди да си замине.
Макавелли, Тану, Тетка, Айша, Бо_ряна  са били с внуци и са хем щастливи, хем изморени.
Тони, аз имам книжка, но съм забравила да карам и много съжалявам.  Хващай щерката и с нейна помощ  всеки ден по малко и постепенно увеличавай, докато се почувстваш уверена.  При наличие на кола защо се колебаеш?!
Фрау Дана, броени дни бързо минават, но пък си заредена добре.

Лунно цвете се изгуби.  Или аз съм я пропуснала?!

Аз днес бях извън града с приятелско семейство на празника   на голяма нашенска фирма, която прави целодневно  празненство с концерт, с кебапчета, бира, и разни други панаирски неща,  и дори Ути Бъчваров раздаде курбан от щраусово месо. Е, не успяхме да се класираме, защото опашката беше огромна, ама здраве да е.  Концертът беше на ансамбъл "Пирин" , дует "Ритон", Дара Екимова, чалгата беше на Анелия, а гвоздеят в програмата - Васил Найденов. Него не го дочакахме и си тръгнахме, докато няма голямо движение за връщане на коли и автобуси.
Аз стегнах багажа, утре готвене за син 2 да има поне за 3 дни и в понеделник поемам на път. Само се чудя как ще ходя с ужасната болка в петата. Пих поне 6 диклака, мазах с мехлеми, не и не! Все едно имам пирон и куцукам.. Заредила съм се с аулин и дано той помогне.
Оставям ви с пожелание, докато ме няма да сте добре, да се занимавате с приятни неща и още по- приятни срещи!
До скоро със здраве!

# 559
  • някъде другаде
Честити да са синовете на Макавели и Бела. В здраве и щастие с гордост да носят имената си.
На Мринч също желая здраве , щастие и безброй забавни детски дни.
Борянка , много е хубаво стихотворението.

# 560
  • София
Честит имен ден на сина на Красива Бела и внучетата на Айша и Мамси! Частито и на други,ако има! За всики много здраве и името им да е благословия!
 Боряня,щастлива си сега с внучетата и музата те е навестила.Стихчето ти е чудесно!
 КАГ,стягай багажа и се готви за дописки и снимки! Аудиторията те чака тук.
 Тони,послушай шофьорките какво те  съветват! Съща като Боряна,с мъж шофьор и аз останах пешеходка.Това беше най-голямата ми грешка.
 Фло,още не са започнали ремонта.Макар,че официално съобщиха ,все още и промяната в гр.транспорт не е осъществена.Днес се возих по стария маршрут,противно на очакването.
   Аз получих снимки от Рила.Този път са взели и децата,което значително ме успокоява.С тях няма да правят рискови преходи.Днес е било слънчево и са минали набелязания маршрут.Тази вечер ще нощуват на хижата на езерата и ще празнуват утрешния рожден ден на Софи.Утре ще се разходят,ако времето позволява и ще се приберат.Знам,че се страхувам излишно,ама те такава съм.

1

# 561
К. А. Г., да нямаш никакви болежки и да купонясваш на макс!
Яжка, да си изкарат много хубаво екскурзията на Рила, прекрасно е там.

Аз от 17 ч. меря температура, слагам мокри кърпи с оцет, раздавам хапчета, гледам от време на време и внуците - щурница, която клони към нормализиране. Дано! И старците-разбойници, и дребосъчковците са послушни Heart

# 562
  • Вила Великула
Добър вечер. Вече сме на село  след спирка за кафе, а по-късно и на Хепи за вечеря. По пътя ни валя дъжд  имаше и силен вятър. За утре прогнозата е и тук да вали, затова пуснах сега една пералня, че има влажни бански и кърпи и ще ги сложа на сушилника.
Борянка,  стихотворението е много хубаво. Предполагам,  че до седмица ще изпишем темата,  така че ще го сложа в новата.

# 563
  • София
КАГ, лек път и весело изкарване.
Тетка, каква е тази температура? Да не са седяли на течение старците? Че то колко им трябва на тях.
Благодаря на всички за пожеланията към Мрънч.
Прочетох му ги, а той пита кога ще ходи на гости на бабите и ще яде вкусна баница. Моята, по същата рецепта и със същите материали  не я одобрява.

# 564
  Благодаря!!!

# 565
Чуждото винаги е по сладко.  Тук нещо стана с интернет ,рутера не работи ,та се разговаряхме , не може да работи синът и утре си тръгва ,губи време, а има работа , та съкращава  гостито. Жалко , но няма време за мотаене.

# 566
  • София
Привет, дружки!
Да добавя и аз пожелания към Алекс - готиния внук на баба МАМСИ. Да е здрав и да обира наградите по плуване. МАМСИ тези дни се връща. Сдава вахтата на сестра си и заминава за Гърция с голямата щерка, зетя и внуците.
Надявах се да поспя на дъжд, но добре поспах и без да вали. Сега съм свежарка!
АЙША, кажи на Мрънч, че баница ще има през ноември при баба съседка. Официално е поканен! Я вместо да чака детето два месеца, да му направя баничка като се прибера от село или след разходката до моя роден град. Обещано! Права е баба БОРЯНА - чуждото е по-сладко!
БОРЯНЧИЦЕ, макар и за кратко, нали все пак се порадва на децата и на синовете - всички вкупом.
ПИПИ, добре дошли у дома! Хайде, започва се със слугинажа. От това не можем да избягаме.
ТЕТКЕ, това пък от къде дойде? Дано бързо се справиш с Т.
ЯЖКЕ, мисли позитивно. Стига си се вкарвала в кофти сценарии.
ТОНИ, как мина днешното мероприятие в съседното село?
КАГ, дано илачите помогнат, а като се върнеш, ако още не ти е м инало, ти предлагам да опиташ лечението със зелев лист и ракийка. Да не си мислиш, че се шегувам? Да не вземеш да си нарежеш зелето на салата и да добавиш ракийката? Нееее. налагаш си петата със зелев лист, леко начукан с чукчето за пържоли, докато пусне сок, капваш и ракийка и слагаш на петата. обуваш найлоново пликче и чорао и лягаш да спиш. На сутринта сваляш и довечера пак. На мен ми помогна, данбо да помогне и на теб. Понякога цяр за стотинки, но трябва да го знаеш. За къде заминаваш? Чакаме репортажи. Grinning
НАМИ не се е обадила след като се прибра.
ТАНИТКА и тя скоро не се е разписвала.
Ще пусна кучето следотърсач да издирва ЛУННО ЦВЕТЕ.
Хайде да спим. Лека нощ и приятни сънища. Hug

# 567
Благодаря момичета за хубавите пожелания - дано се сбъдват Heart
Искрени пожелания за здраве и благословени имена на момчето на Белла, на внучетата на Айша и Мамси.
КАГ,  опитай съвета на Фло и сега, преди да си тръгнала. Макар и малко, може да има ефект.
Тетка, дано е спокойна нощта при вас.
Ние сме сами с децата - родителите ще дойдат утре и ще си тръгнат в понеделник.

Спокойна нощ на всички Heart

# 568
  • Вила Великула
Честит да е и именика на Мамси. Много нови медали да извоюва.

# 569

Честит имен ден на синовеге на Макавели и Белла!
На Мрънч и Алекс - щастливо детство!
КАГ, шип ли имаш в петата?
Преди години и аз имах, но му видях сметката с много ходене. Той боли, аз го тъпча Почти цяло лято куцах, но накрая го победих
Спокойна нощ на всички!

Общи условия

Активация на акаунт