КГБ = Клуб на Готините Баби - 237

• 19 634
  • 732
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Добро утро и от мен!
Да започнем деня с песен, а задачите няма да ни избягат. Сега бързам, после ще пиша.

# 541
  • София
Добро утро!
Тану, пълна ти е душата!
Макавели, да ти е жив и здрав именника! Да успява в начинанията си!
Желая ви прекрасен ден, задълженията ме викат!

# 542
  • София
BalloonBalloonCakeChampagneIce CreamPizzaBeers
Почерпете се и за моя именик  с партизанското име Мрънч.
Да са здрави и весели и другите големи и малки Алексчета, Сашета и Сандьовци!
Отивам да правя плитка, дядо до сега реса Мрънла.

# 543
Честито на внука на Айша и на другите именици! Здрави да сте!

# 544
  • Вила Великула
Добър ден и от мен.
Моите хора отидоха на плаж, а аз си останах в къщи да си почина малко и да събирам багаж.
Достатъчно ми дойде морето за тази година  - един път 4 дни и два пъти по 8 дни. Естествено моят плаж е само на сянка и под чадъра, намазана с 50ти фактор, ама няма как. Така са ми заръчали докторите.
Честити да са имениците на Макавели и Айша. Здрави и много щастливи, а на Мрънч - много весели игри.
Тони - в Перник съм на линия - как да не дойда, като сте ми под носа. Тя Вики ще е в къщи тогава, но я оставям под опеката на дядо и и тръгвам. Дано и децата да не се изсипят, ама този път ще ги зарежа.
Сега ви оставям и утре репортажа ще е от село.

# 545
  • София
Прибрах се от летището - посрещнах си внучката, която изкара една седмица обучение по молекулярна биология. Много е доволна!
Честити да са днешните именици - синовете ма МАКАВЕЛИ и КРАСИВА БЕЛЛА. Желая им здраве и сбъднати мечти!
Честит да е и внукът на АЙША - да е здравичък, да е палав, да е любознателен!
А песничката за август ми хареса. Ето и текста. Има и други варианти. В песента текстът е по-различен.
Скрит текст:
Август — ещё не осень,
Август — уже не лето.
Солнце греет не очень,
Даже ленится где-то.

Ночи прохладней стали,
Дни всё короче-короче,
И птицы собраться в стаи
Готовы уж, между прочим.

Август — уже не лето,
Солнце с похмелья млеет —
И не хватает света…
А вовсе не греть не смеет.

Август — ещё не осень,
Пьяны последние травы…
Солнцем случайную просинь
Август искрит для забавы.

Наталья Шолохова Хитоми
ТОНИ, не се чуди, ами се хващай за волана - шофирането не е лукс, необходимост е. Ставаш доста по независима и освободена. Послушай един "таксиметров шошор" Stuck Out Tongue Winking Eye
ПИПИ, лек път.
ЕНИСА, не се престаравай - като дойдем, пак ще стане прасарник. Grinning
Спирам до тук, че имам работа. После пак.

Последна редакция: сб, 30 авг 2025, 10:37 от Flo 51

# 546
Честити да са днешните именици - синовете ма МАКАВЕЛИ и КРАСИВА БЕЛЛА - здраве, късмет и успех!
               Честит да е и Мрънч на Айша - да расте здраво, весело, умно и щастливо дете! Flowers Four Leaf Clover
               При мен нищо ново.
               Лек и спокоен ден!

Последна редакция: сб, 30 авг 2025, 13:31 от Didia

# 547
Ааа,Фло ще ме извинявате, ама освен винкела съм приготвила и парцали и препарати. Прасарник не, както казваше пИятелят: Стига повече!
На финала съм, до довечера ще приключа. Остават 3 чекмеджета и пак миене на пода навсякъде. Изхвърлих един камион боклуци.
Честито на именнициите, здраве и успехи, а на малкия и  Balloon Soccer

Последна редакция: сб, 30 авг 2025, 11:54 от Enisa60

# 548
Честити и тримата именяци в къщичката ни! Да са здрави и щастливи! Най-малкото Мрънч да порасне умно и обичливо момче!

Днес денят ми започна добре, надявам се така да продължи. Ще правя разкрасителни процедури на мама - боядисване, педикюр и тн. За мен ще си отделя утрешния ден. Радвам се на слънчицето и си допивам кафенцето на терасата.
Тони, и аз като Фло ще те агитирам за колата. Ако трябва изкарай едни опреснителни курсове, но не оставяй така нещата. В днешно време колата си е необходимост и независимост. Усещам те като оправна жена, малко ти трябва!

Ениса, ела и у нас за чекмеджетата! Като съкровищници са за какво ли не Simple Smile

# 549
  • София
Да са честити всички именници в темата! Хубаво име.
Да ви вървят съботните занимания с лекота.

# 550
  • София
Поспрях малко за почивка и ето какво прочетох.
Алекса̀ндър е българският вариант на мъжко име от гръцки произход, което означава „защитник на хората“
Към края на 2009 година Александър е дванадесетото по разпространеност мъжко име в България, носено от около 50 000 души (1,35% от мъжете). То е и второто най-често използвано мъжко име за родените през 2007 – 2009 година (3,27%) и най-предпочитаното през 2019 година.
Още веднаж да са живи и здрави имениците! Да си носят имената без рекламации. Grinning
Поразтребих и след малко поемам към село.
На всички вас хубави почивни дни! Heart

# 551
  • Вила Великула
И аз съм готова и си чакам плажуващите да се приберат. После - път, леко и спокойно да е.
Крассива Бела, да е честит и твоя именик. Много здрав да е и успешен.
Снощи се убедих каква влага е тук на морето. Бяхме седнали в градината и след като залезе слънцето, започна малко, помалко да се усеща. В един момент масите станаха мокри, а якето на ММ, което си беше сложил на облегалката на стола беше мокро. Затова и тук много от металните неща ръждясват бързо. Не знам какво трябва да се използва - само пластмаса ли, за да не става така. Нали сме се замислили евентуално за имот на морето и съм в голяма чуденка.

# 552
Честито та големите и малкия именик, с чест да носят голямото име.
 И аз имам гости, шетах,  ядоха два см, днес пържени картофи ,таратор и салата краставици. Без копър и  чесън таратора ,домати който иска добавя , копър и чесън - също.
 Поне се изяде, лесни гости. Ще пържим картофи ,то се видя.

Снахата не шофира ,има книжка.  Сигурна съм, че синът е виновен, бащичко , да не му пипат колата. Не си признава ,трафик голям,  нам кво , но аз  имам опит.
 А трябва да шофира ,да е самостоятелна  и да не го чакат, ама щом   може да е  на линия с волана ,какво ми пречи на мен. На мен не дадоха и книжка да взема ,не че ставам, за това и не натиснах при трима с книжки. Мъжове.
 Темата е далеч от края, за това да посрещнем септември викам, пък и   тематично  е време.

Септември

Септември е. Пристига есента
и лятото щафетата предава.
Ще цъфнат вече есенни цветя,
ще се обагри близката дъбрава.
Септември е и виното кипи
събрало сладост от горещо лято.
Сеялката из нивата върти -
засява златно жито във нивята.
Последните ята летят на юг,
нанизали герданите по жици,
а аз и ти оставаме си тук
със поглед вперен в птичите редици.

Септември е. Ухае на покой,
на спомен летен, ябълки и дюли.
В премяна листопадът капе. Свой.
Прегръщаш бавно спомена за юли.
 Може да не ми дадат компютъра после, може да ми дадат, знам ли,50:50

# 553
Пипи, много ви е хубава идеята за имот на морето. Не се притеснявай от влагата, какво се притесняваш, че ще ви ръждяса?
Борянка, много красиво стихотворение! Да се радвате взаимно с гостите!

# 554
Великолепно стихотворение, Боряна! Бърка в сърцето.

Общи условия

Активация на акаунт