КГБ = Клуб на Готините Баби - 237

• 19 563
  • 732
  •   1
Отговори
# 600
# 601
Всяко занимание, което е различно от ежедневните, ми действа зареждащо.
Самото очакване, подготовката...
Новият месец започвам с положително настроение. Ще имам рд. Има два пъти по три почивни дни. Лека полека летните рокли ще се сменят с есенни. Ще изваждам един по един шалове...
Да сме здрави всички!
Да се грижим за уюта и добрите отношения в къщичката ни.

# 602
  • Вила Великула
Добро утро, момичета.
Фло, абе и спрайт не пия, ама това с объркването на Софи и Вики не знам как е станало. Като съм писала пожеланията към дъщерята на Яжка, явно съм си мислила за Вики и понеже съм впечатлена от Златоград от нея, колко мило и възпитано дете е и съм изстреляла пожелания към нея. Бабешки му работи.
Аз след малко яхвам белия кон, който целия е в пясък и отлитаме към офиса.Ще видя кога ще ми остане време да го приведа в приличен външен вид.
Този месец имам много запланувани задачи извън работата, но трябва да се справя. Ще задействам и процедурата за да направя операция на едното око, че вече е належаща. Освен това и имам ходене по разни инстанции и т.н.
Ако при сестра ми се развият добре нещата и успее от новата учебна година да си намери работа в София или Перник и да се премести, ще трябва и на нея да помогна с битовизмите.

# 603
  • София
Добро утро, готини!
Мрачно, студено, влажно - такъв е първият септемврийски ден на село.
Пия си кафето, чета ви и ми е хубаво. После ще продължа с ценообразуването.
КРАСИВА БЕЛЛА - това е идея! Ще ги сложа и в долари, и в рубли, и в китайски юани, че знам ли кое ще ми потрябва. Да съм готова за всяки случай. Stuck Out Tongue Winking Eye
ПИПИ, дано сестра ти си намери място близо до теб. Сигурно се радваш.
РАНЕЛА, обличай се, че сигурно и в столицата е прохладно. Как е Малечка? Може би тези дни не си я виждала, че нали баба и дядо бяха сватбари.
ДИДИА, как сте? Неда от кога започва учението? Бабин убавец на 11.септември ще бъде на обучение - кое къде се намира в Морското училище. Ще ги запознаят с правилата, с дрес кода и разни други такива.
КЛЕЧИЦЕ, имаш си компания, не те мисля. Нека да ви е хубаво! А приятелката ти от къде е?
КАССС, имате сериозно занимание. Много харесвам участие в каквито и да са веселби.
ТОНИ, на Теди успешна нова студентска година. На теб - купонясвай на макс на сватбата.
Нощес ме е ухапала някаква гадина под окото, та сега ми е зачервено, подуто, но поне не ме боли. След случая с мъжа на ДИДИА все имам едно на ум.
Спорен ден на работещите, а домакините да слагат тенджерите на печката. Днес ще правя сарми с манголд и таратор. Динята е дежурен десерт.

# 604
Добро утро, момичета! Честит ви нов месец! Тук е леко мрачно, абе есен. Имам доста задачки тази седмица и след малко започвам. Бабин внук е съвсем добре след операцията и днес са го пратили на детска градина. Лек ден ви желая!

# 605
КЛЕЧИЦЕ, имаш си компания, не те мисля. Нека да ви е хубаво! А приятелката ти от къде е?
Фло, отговарям - от моя роден град е, но се срещнахме другаде, на работата ми в другия град, в който живях 30 години.
Запознахме се през септември 1980 г.
През годините бяхме и много близки, и се пораздалечавахме, но никога не губихме връзка - чуваме се по празници, по поводи и когато се сетим.
Притеснявах се как ще приеме кучето, но и то, и тя много се харесаха Simple Smile . Имаме уговорка ноември да и идем на гости, но ще видим как ще се държи Чарльока в Луковит. От поведението му зависи ще има ли гости Simple Smile .

Обиколихме тези няколко дни София надлъж и на шир. Онзи ден имахме изходени с нея и Чарли 16 км. Най - смешното беше, че съм и разказвала, че Чарли познава всички спирки на метрото и не само това, ами и къде са всички асансьори за излизане на повърхността.
Прибираме се вечерта и минаваме покрай метростанция НДК откъм Витошка и Чарли като запъна краци да влиза и да си ходим в къщи ... а  плана ни беше да седнем на Витошка да пийнем нещо...
След това като слязохме на нашата спирка, аз го тегля към Билла, той пак  се дърпа да си ходи.. Много беше изморено животинчето, но това хич не му попречи, като се прибрахме и нас, да ни носи топката да му я хвърляме и да я гони и сутринта да ме изстреля за разходка още в тъмното в 6.00.
Пак завъртях разговора към Чарли Simple Smile , ама нали той ми е центъра на Вселената, на баба доброто ми другарче Simple Smile .
Хайде,  останете със здраве и до скоро.

Последна редакция: пн, 01 сеп 2025, 16:01 от Важна клечка

# 606
  • Кубрат/ Пишурка
Да се обадя и аз в първия ден на септември. Много сте писали, но изчетох всичко. Пропуснала съм имени дни, рожден ден. Здраве за всички празнували!
Ранела и аз не видях снимката, за което много съжалявам.
Клечи, много го тормозиш принца с дълго ходене! Не го ли вземаш на ръце от време на време?

# 607
Яжка , честита да ти е Софи! Позакъснели пожелания за здраве, успех, много обич и щастливо семейство, но от сърце.
              Фло, не съм в час от кога е на лекции, но предполагам, че е от 1.10. Преди малко и звънях, но ....не можела да говори, че била заета. Явно беше на някаква среща. До колкото знам търсят приемни семейства за три месеца  за две деца за есента и същото за две деца за три месеца от април. Другите / вкл и нея/  не съм ги виждала от две седмици. Имам проблем и съм притеснена та не ми е до тях в момента. Толкова съм разсеяна, че забравих да гледам Цвети днес в Преди обяд. Добре, че имам ЕОН на компютъра та върнах назад и намерих предаването.
              Пипи, направо ти завиждам за Топчо. В тази възраст са само за гушкане и мачкане.
              Ранела, не те видях на снимката. Свадбите в днешно време не се срещат често.
              Фрау Дана, аз обичам есента - цветно, златно и прохладно. Във всеки сезон си има и нещо хубаво и харесвано.
              ПП. Току що ми писа, че е с група японци някъде из Сф.

Последна редакция: пн, 01 сеп 2025, 13:35 от Didia

# 608
  • София
Обяда ми е готов, но не си играх да увивам сарми, а нарязах манголда  и го обърках с каймата и ориза. Стана много вкусно.
Ако има някоя бременна, да си близне дланта. Stuck Out Tongue Winking Eye Вече сме в деветия месец! Joy
ФРАУ ДАНА, радвам се за вашето детенце, че всичко вече е в миналото. Щом е на градинка, значи е супер мен! А ти си почивай, че само след месец пак ще се наредиш в редиците на трудовата класа. Hug
ДИДИЯ, мисля те, звучиш ми тревожно, а ти не хвърляш думи на вятъра. Каквото и да е, стискам палци и бързо да отзвучи. Hug А децата вече са си поели по пътя и всеки си е с неговите радости и грижи. Здрави да са и с акъл.
ЯНЕ, ще ти пишем неизвинени, пък да видим как ще ги извиняваш. Сега поне нямаш оправдание, че не можеш да пишеш. Grinning
КЛЕЧИЦЕ, хубави са такива дългогодишни приятелства. Аз имам две почти половинвековни приятелства и едно от преди 40 години. Не ги заменям за нищо на света. До сега никога не са ме предали. Вярвам им безпрекословно!
Приятелствата, които се родиха тук, в нашата къщичка също много ценя! Hug
Поприказвах си с тези, които минаха през къщурката ни след 10.25. Grinning
Време е за обяд!

# 609

Следобеден привет от мен!

Изпратихме си гостенчетата и вече са си у дома. С обещанието през предстоящите ваканции да има по-дълъг престой при нас. Това лято го изкараха на пресекулки ту здрави, ту някой болен ... Уж вече не са малки - на 10 години. Баща им беше такъв в детските си години - много боледуваше, а пък аз като първо дете - много му треперех. И това ще мине, друго ще дойде.
Всичко съм прочела и съм в час, по малко се обаждах - от утре всичко ще е както обикновено.
Трябва да ходя тези дни на ортопед - НЗОК има ново изискване за ортопедичните обувки. На всяко отпускане - нов протокол от ТЕЛК. Посъветваха ме да си взема обувки за 2 години (има такава опция), че не се знае догодина какво пак ще измислят. Като че ли краката ти ще станат "нови" и по-млади. Както и да е.

Хубава вечер на всички

# 610
Излязох за пореден път на разходка до аптеката, където ме похвалиха, че съм им много редовен клиент Wink. Сега поседнах в отсрещното кафене, за да дишна малко въздух на спокойствие.
Изпратиха ми ето това във вайбър - копирам го, за да се посмеем заедно :

(silly),,Живи сме.
Па някои от нас са и здрави.
Време е да  си спомним това и да се посмеем...

Ето:
Имам всичко, което исках като тийнейджър, само че 60 години по-късно.

Не е нужно да ходя на училище или на работа.

Получавам дребни всеки месец.

Имам собствен телефон.

Нямам вечерен час.

Имам шофьорска книжка, а  имам и кола.

Хората, с които се мотая, не се страхуват от забременяване, а и акне  нямам.
Животът е прекрасен!

Смених клаксона на колата със звуци от изстрел. Сега хората преминават много по-бързо.

Отминаха дните, когато момичетата готвеха като майките си. Сега пият като бащите си.

Днес не стигнах до фитнеса. Това правя вече пет поредни години. Ако Господ искаше да си докосвам пръстите на краката, щеше да ги сложи на колената ми.

Реших да преименувам тоалетната нa 'Иванка"'.   Чувствам се много по-добре като кажа, че отивам при  Иванка.

Старостта идва наистина в лош момент.
Когато бях дете, мислех, че "времето за дрямка" е наказание.
Сега се чувствам като  на малка ваканция.

Най-голямата лъжа, която си казвам, е...
"Не е нужно да пиша това, ще го запомня".

Нямам сива коса..., имам "мъдростни акценти"! Просто съм станал много мъдър.

Миналата година се присъединих към група за подкрепа на
 “Отлагащите всичко за утре”.
Все още не сме се срещали.

Разбира се, че говоря сам със себе си. Понякога имам нужда и от експертен съвет.

На моята възраст
„да извадя късмет“ означава да вляза в стаята и да си спомня за какво влязох там.

Имам още приятели,
на които трябва да изпратя това съобщение, но в момента не мога да си спомня имената им.

Сега се чудя..., аз ли изпратих това на вас, или вие го изпратихте на мен?"

# 611
  • Вила Великула
Тетка, разсмя ме.
Днес не зная дали да се смея или да плача. Вече май ме избива на хилежи. Днес като се прибирах от работа, ми звъни Вики с думите: "Бабо, ние /двете с приятелката и/ днес много не сме слушали, май.
Направихме няколко бели. Първата......май вече не си я спомням. Втората - обрахме гроздето на Диана /друга комшийка/, без тя да знае. И аз вече с очакване да продължи, я питам - а третата? Ами третата е, че излъгахме Силвето /майката на приятелката и/. И за какво я излъгахте, питам яз? А тя: ами, че сме се спънали в една кутия с черна боя и сме се намазали с нея, ама ние не се спънахме, ами я отворихме и тя се изля и ни изцапа. После дълго се михме и малко поизцапахме с боя банята им. Като се прибрах нарязах диня и я изпратих при Диана с динята да и я занесе и да и се извини за направеното."  После направи пак нещо не както трябва и я подкарах да си събира багажа и да я прибирам в София. Имаше рев, сополи и обещания. Да видим до кога. Ако беше момче, може би нямаше да ми е странно, но тя прави пакост, след пакост.

# 612
Покрай сина ми разбрах, че сватбите пак са на мода:-)
От разните игри на тази сватба обаче се оказа, че ергените са повече Simple Smile

Последна редакция: вт, 02 сеп 2025, 14:04 от Ranella

# 613
Ранелла, много готина снимка! Май модата на сватбити пак се завръща, наистина. Любов да има, това е важно.
Пипи, и ти мен ме разсмя с пакостница Вики. Ако бях на мястото ѝ и аз щях да рева от заплахите ти. Недей така, смили се над детето. Комшийското грозде е по-сладко, от личен опит знам Wink

# 614
  • някъде другаде
Да се обадя и аз.
Оставихме Теди във Велико Търново , но преди да си тръгнем хапнахме хубава пица. Обичам този град. Племенника е много добър. За помощ е винаги при мен , преди това при чичо си , но само да ми потрябва и е на линия. Той си ми е третото дете. Ако знаете , когато почина ММ , колко трогателен пост написа , каза , че много пъти му е бил повече от баща. И да ММ го поставяше наравно с нашите деца. И аз разчитам много на него. Знам , че и през ноща да го извикам ще дойде.
Пипи , здравите деца правят бели , но какво по-хубаво от здраво дете. Хитруша е Вики.
Тетка , и мен разсмя. Благодаря ти.
Макавели , точно днес не се съмнявам в себе си. Боядисана съм и със зъби. Който ме ме види в Перник , ще ме види в Луковит. Фло ще ме оцени професионално.
Лека нощ , дружки!

Общи условия

Активация на акаунт