Така, че отговарям веднага, че на този етап бих избрала преживявания.
Ние не сме от хората, които харчат за скъпи коли, скъпа техника, маркови дрехи и айфони.
Никога не ми е било важно дали ще имам телефон за три хиляди или за триста лева. Кола няма да изплащаме години наред само за да се похвалим с нова и хубава такава за хиляди левове, която утре може да се счупи.
Не робуваме на техники и коли.
Имаме такива познати. Харчат за техника и коли, но на самолет не са се качвали.
Това аз не го разбирам. За мен са други приоритетите.
Ще натискам единствено за езици и един спорт.
В малък град сме. Частно училище няма да има. Ще учи където тя иска, ако има амбиция или някакъв уникален талант за някое специално училище в друг град след седми клас, ще иде там ако си го постигне сама и в приемат с нейни усилия. И разбира се уроци ако се налага разбира се, че ще плащаме.
В България средното образование е едно и също навсякъде и стигам до този извод вече и аз, а ММ отдавна ми го повтаря.
Водим я навсякъде и избирам пътешествия пред другите изброени неща.
Образованието е важно. Но от пусто в празно няма да наливам "за някога си".
Кой ще ми даде гаранция, че детето ми ще иде еди къде си? Че ще се случи много учено? Кой да знае какво ще се падне да е?
Детето ни ще бъде осигурено откъм имоти и това не ми е дерт. Имоти имаме за още две деца.
Нито съм убедена кое училище дава качествено образование и нас специално ((изключваме чужбинската Брашлянова лига, дето е ясно,че няма да идем).
Но в близките години отдаде ли ми се възможност обмисляме да я заведем и в Дисниленд и в Египет ( догодина, живот и здраве) и навсякъде където можем и имаме интерес като дестинация ще идем.
За мен е сто пъти по-ценно пътуването, да види свят, отколкото да има телефон за пет хиляди, да й се купува кола като завърши примерно или маркови дрехи, компютър и не знам си какво още като техника.
В нашето семейство не се толерира купуване на всичко, което се поиска в магазина на едно излизане, особено безразборни вредни боклуци.
Живот и здраве ако има амбиция да учи някъде другаде ще направим всичко възможно и ще я подкрепим.
Образованието е много важно. Но масово тук е едно и също средното образование.
За мен е безсмислено отсега да спестявам и да го мисля. Спокойна съм откъм жилища и това ми беше важно.
Обичаме да пътуваме. И искаме да го правим колкото се може по-често.
За мен парите за книги, курсове ако са много важни и желани от детето или друг от семейството са най-добрата инвестиция.
Пари за техника не давам, не ме вълнува, не ми пука дали телефона или те ми е последният модел. На мъжа ми също.
Винаги ще избера да видя свят пред заем за кола примерно или да спестявам години наред с неясна кауза.
Животът е непредвидим. Не знам нито какво ще иска детето ми, нито мога да предвидя.
За къде да ги трупам тия пари?
Та, както стана ясно, аз по скоро бих изтеглила заем за екскурзия в Русия, но за айфон или последен модел телевизор не😆
Уточнявам, че детето ми е още много малко. Втори клас ще бъде.
Не знам какво тийнство ще я тресне, нито какви ще й бъдат интересите.
Ако всички деца в класа имат айфон, тя няма да е единствената без😊
Живот и здраве единственото, което искам някога в бъдеще е имот на морето.
Там бих мислила занапред как да стане, че да го постигнем.
Толкоз😊
Диня Дафина тъкмо и наскоро посетихме Долината на тракийските царе.Хубави ми стана като го спомена.
Имаме и тук много хубави места,които да обиколим.