За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 15 232
  • 349
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
 Може да изтриете това, но аз си представих бабините/войнишките курабийки, издълбани, напълнени с бонбонки и стафиди и леко закрепено ,,капачето". Simple Smile

# 346
  • под тепетата
Пеева, не е лоша идея, но по- удачно ми се струва с медено тесто. Не се надува така, както войнишките от амонячната сода .
 Peych, точно между маслено и медено се раздвоявам. Скоро правих галет и се присетих за това тесто. Благодаря ти!

Последна редакция: вт, 07 окт 2025, 11:58 от bilqna_69

# 347
Аз бих ги направила от медено тесто - по-стабилно е, позволява лесно да се работи с него при почти всякаква температура в помещението, а и провалите (евентуални!) пак могат да влязат в друга употреба Simple Smile

# 348
Преди мнооого години, когато ентусиазмът ми около коледното сладкоправене беше в повече Mr. Green, правих нещо подобно.
Скрит текст:

Рецептата е от руски сайт, който вече не съществува, та я давам, както съм си я запазила.

Скрит текст:
Шоколадова кошничка
Продукти:
1 ¼  ч. брашно
½ ч. какао
¼ ч. смлени бадеми
½ ч.л. сол
4 с.л. меко масло (60 гр)
2/3 ч. захар
1 яйце
½ ч.л. ванилия
Приготвяне:  Покрийте от външната страна правоъгълна форма за кекс с алуминиево фолио и го намазнете. Смесете брашното, какаото, ядките и солта. Разбийте маслото, захарта, яйцето и ванилията на крем. Добавете сухата смес и добре омесете. Загрейте фурната на 175 С. Разточете тестото с дебелина 3-5 мм и изрежете кръгчета с формичка.Облепете приготвената форма като застъпвате кръгчетата и леко ги притискате. Изпечете докато крайчетата се втвърдят (около 15 мин). Извадете и охладете. Внимателно извадете формичката и махнете фолиото.Напълнете кошничката с различни сладки.

Мисля, че и с медено тесто би се получило.

# 349

Общи условия

Активация на акаунт