"Селски" номера и пинизи (тема 4)

• 49 216
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Асид, дарителят решава преди да дари на база налична информация. За едни, подадената е била достатъчна.

# 556
  • Другата България
В онези дни, готвачката Мариела Нордел беше подхванала случая и й била звъняла по телефона. Накарала я да обещае, че ще направи пост или видео и ще обясни на хората за случая. Уж обещала, доколкото си спомням. Не знам дали поста на Нордел стои още в страницата й.
 ФБ постоянно ми предлага постове на Албена, та от там знам, че преди месеци тя пак имаше финансови проблеми. Сама го беше написала. Вероятно пак свързани с "детето". Няма да коментирам други изказвания, че въпросното "дете" носи маркови дрехи, скъпа чанта и така. Сами си правете изводите. Аз като нямам пари, не си купувам маркова стока, но и не чакам някой да ми я финансира, чакам си заплатата.
Не се ли писа, че е имало видео?

# 557
  • Deutschland
Имаше, ама само да потвърди, че профила й не е хакнат, а призива за пари си е нейн. Нищо повече.

# 558
  • Другата България
Ясно, благодаря.
За десети път - коментира се държането на сметка от хора с минимално участие.
Не процента приход който е дарението им.
Ако ще и една стотинка да е дарена - дарителят има право да знае за какво ще се използва. Особено при такъв "призив".
Дарителят, по-скоро “дарителят“ като прочете дете и праща, повечето от изпратилите според мен са майки, това е нормален майчински инстинкт.

# 559
Ако дарителят е избрал да дари при така формулирано искане, трябва да е наясно, че най-вероятното е да не получи никакво обяснение.

# 560
  • софия
Вече написах мнението си за начина, по който готвачката експлоатира ситуацията. Прави ми впечатление, че е заключила коментарите под поста за събиране на пари. Може да заключи коментарите, но не може да редактира основия пост по подходящ начин, така че да е еднозначно ясно, че не проси повече пари.
Иначе в поста има видео, с което потвърждава, че не е фейк. И очевидно е трила коментари, които не харесва.

Последна редакция: пн, 20 окт 2025, 12:58 от zvаnchе

# 561
  • Пловдив
Има-няма право, от самото начало е заявено "няма да кажа". Това е. Който си държи на правото да знае, да не е давал.
Няма нищо общо с това, че и според мен не е много етично поведението на Албена. Различно е както от измама, така и от "ама имам право да знам".

# 562
Селско си е и подвеждащо, дори и да не се класифицира като измама.

# 563
  • Canada
Колко е годишно това дете?

# 564
  • София

На 24 или на 25г., ако не греша с година-две

# 565
  • Canada
Щом не събира пари за здравни проблеми, можем да добавим като опции, освен споменатите дрога и хазарт, дългове по кредитни карти, заеми от други хора, студентски заеми, студентски такси, сделки с недвижими имоти, сделки на стоковата борса и др. финансови 'беди'.

# 566
В сферата на вероятностите е синчето да е решило да се жени в сряда и да няма пари за ресторант, а да е поканило 100 човека.

# 567
А може и да е стоп капаро за апартамент, или капаро, или самоучастие.
Сумата е голяма.
Но щом са и я събрали, честито.
За мен единствената изненада е, че такава сума се събира за отрицателно време с молба във ФБ, и то от непознати.
Иначе, дори не ми селско. Пиниз обаче, да.

# 568

На 24 или на 25г., ако не греша с година-две

С видимо висок стандарт на живот, ако се съди по снимки.

# 569
В сферата на вероятностите е да е предизвикал и пътен инцидент и да не  е с изрядни документи, ама знам ли.

Сега пиниз от лидл. Карфиолът ~2.99, колкото и в друга верига. Обаче на касата 4.99... с карта лидл става 2.99. И това е промоция. Изобщо, лидл ми е много скъп магазин, а има име на евтина верига, незнайно защо.

Последна редакция: вт, 21 окт 2025, 06:23 от Spensa

Общи условия

Активация на акаунт