"Селски" номера и пинизи (тема 4)

• 49 217
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
О, такава е хорската нагласа, че дадеш ли пари, автоматично получаваш правото да държиш сметка какво е станало с тях Grinning
Тези с петте лева помощ после са най-шумни Grinning помнете ми думата

Е, за мен е нормално да имаш такова право при това положение. Дали 5, дали 500 си дал, не си ги намира обикновено човек парите на пътя.

П.П. Никой не дава вече по 5 лева. То преводът по банка стана повече.

# 541
Много хора дават малки суми/ 5лв. и в платформите за набиране на средства могат да се видят.
На принципа малко, но ако всеки даде, ще се съберат - та все пак са добре дошли.

Шумът, който вдигат после до небесата, защо не им било пратено на тях лично какво става, еееее пословичен

# 542
  • Glasgow
Ами то не е ли така като цяло с всяко даване на пари, не само на възвишени кулинарки. Много често има оплаквания и как някой си дал 2 лева на просяк, пък той си купил алкохол, не храна. Те просяците обикновено най малко нужда от храна имат, алкохол, цигари, билетче от лотария или някаква друга зависимост ги е докарала дотам, не апетит

# 543
Някой спомена за купуване алкохол на алкохолик. Аз съм виждала достатъчно хора в този стадий, в който алкохолът вече им в нужен да ги поддържа живи, така че бих купила. Може да им е по-нужен от храната. Ама и алкохолът много поскъпнал. Понеже не пия, и не купувам често алкохол, последно бях купувала 2017 г. мастика, беше 7 или 8 лева, наскоро пак исках да купя за един дядо - 15-16 лева беше.

# 544
Човек, който е отделил 5 лв. от последните си 50 да кажем, не е същото като човек, дал 50 от 5000. Така че не се подигравайте на тези, които пращат малко – просто само толкова са успели да отделят. И може да са се лишили от нещо нужно за тях...

# 545
Не говорим за Христос и вдовицата с двете лепти обаче, а за онези, които хем са дали много малко, хем после казват "НИЕ ТЕ ПОДКРЕПЯХМЕ а ти сега си позволяваш да пишеш за ваксините" и прочее примери на несъответстващи изисквания.

Да върна темата към готвачката - тези именно мисля че ще настояват да разберат какво е станало.

# 546
Аз пък мисля, че повечето даже ще се възмущават, че я питат. Съдя по това как самоотвержено се хвърлиха на амбразурата да я бранят от всеки, дръзнал да се усъмни. Тяхна си работа дали искат да разберат какво се случва по-натам, просто целия случай е много нечистоплътен......

# 547
Имаше такива, които питаха в коментарите. Не знам тя дали може да ги трие.

# 548
  • Пловдив
Не знам кой е склонен да пита, понеже е дал малка сума, сигурно има и такива, но в случая с просяка и цигарите като да има негласно очакване да проси за храна - да, наистина никой не го е казвал, по инерция е, - а Албена ясно е заявила, че няма да казва.

# 549
  • Deutschland
В онези дни, готвачката Мариела Нордел беше подхванала случая и й била звъняла по телефона. Накарала я да обещае, че ще направи пост или видео и ще обясни на хората за случая. Уж обещала, доколкото си спомням. Не знам дали поста на Нордел стои още в страницата й.
 ФБ постоянно ми предлага постове на Албена, та от там знам, че преди месеци тя пак имаше финансови проблеми. Сама го беше написала. Вероятно пак свързани с "детето". Няма да коментирам други изказвания, че въпросното "дете" носи маркови дрехи, скъпа чанта и така. Сами си правете изводите. Аз като нямам пари, не си купувам маркова стока, но и не чакам някой да ми я финансира, чакам си заплатата.

# 550
  • София
Финансовите и други проблеми на Албена тепърва предстоят.

# 551
Човек, който е отделил 5 лв. от последните си 50 да кажем, не е същото като човек, дал 50 от 5000. Така че не се подигравайте на тези, които пращат малко – просто само толкова са успели да отделят. И може да са се лишили от нещо нужно за тях...
Точно това щях да напиша. Грозно е да се коментира кой колко е дарил, особено като не знаеш дарилият с колко разполага и дали не е дал от излишъка си.

# 552
За десети път - коментира се държането на сметка от хора с минимално участие.
Не процента приход който е дарението им.

# 553
  • София
Аз продължавам да твърдя, че жената е била поставена в невъзможна ситуация. Никой нормален човек не би си разбил изграден бизнес с десетки години труд за 35 хиляди лева.

# 554
За десети път - коментира се държането на сметка от хора с минимално участие.
Не процента приход който е дарението им.
Ако ще и една стотинка да е дарена - дарителят има право да знае за какво ще се използва. Особено при такъв "призив".

Общи условия

Активация на акаунт