"Селски" номера и пинизи (тема 4)

• 49 121
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Муми, едва ли не са наясно, защото в самото начало на историята, когато се появиха постовете "МОЛЯ ВИ!!" я питаха точно във вашата тема какво се случва и дали не ѝ е хакнат профила. Така че са наясно. Въпросът е с какви преференции се ползва Бена и сайта ѝ във форума?

# 706
  • Deutschland
При дарени пари, трябва да има отчетност. Така е редно. Както е получила 35К, така може да са били и 45К. Отчетност с документи обаче, не на думи. И това го дължи на хората, които въпреки немотията й преведоха пари, за да оправи инцидента на "детето". В страницата й пишат, че не е длъжна да дава обяснение обаче. Това са същите тези хора, които след 3 месеца при следващ инцидент, ще й заредят пак Революта.

# 707
Явно да си взаимно изгодни. Интереса клати феса.
А тя супер безочливо продължава да качва супички и рецепти. Поне малко да се беше спряла.

# 708
  • София
Явно да си взаимно изгодни. Интереса клати феса.
А тя супер безочливо продължава да качва супички и рецепти. Поне малко да се беше спряла.

Аз казах онзи ден, че това вече не е "селско" поведение, а трябва друга дума.
Сега се сетих за думата : Поведението на Бена е нечистоплътно.

# 709
  • софия
Все пак обсъждането има смисъл. Започнали са да я модерират, предполагам, че е и предупредена:

Надявам се да се обърне внимание и на друг потребител. Пита се какво ли не и той започва да бълва линкове към блога си, невинаги отговарящи на питането. Ми досадно е и е селски номер да събираш кликове. Нито една негова рецепта не съм правила. Мики, морена и още сума ти момичета хем има какво да предложат, хем не са налагащи блоговете си.

# 710
Аз го определям като арогантно/ когато напълно не зачиташ обратната връзка от реалността

Преди да са се включили хората, които да обяснят, че тя има право да пуска супи на следващия ден след вопъла - има право.
Грозна история обаче

# 711
  • София
Аз ще ѝ докладвам всеки пост оттук нататък за линк към външен сайт и реклама.

Попитах в темата за неродности :

Последна редакция: нд, 26 окт 2025, 12:48 от Happy Mijjj

# 712
Радвам се че модерацията се е задействала.
Канех се да питам в модераторската тема относно линковете към блогове. Но тъй като там рядко се явява някой да отговори, се отказах.

Дано само да не е ден до пладне ...

# 713
Има хора които рядко се появяват в кулинарната тема и не я следят, те възможно не знаят. Другите вероятно й симпатизират, нали ползват безплатно рецептите от блога й, трети пък може да смятат, щом е за детето всички средства стават, и т. н.

# 714
  • In transit
И никоя от блогърките не дава безплатно съдържание, моля ви се, това са приказки за наивници. Не случайно блогът е във всеки неин пост, в разрез на правилата на форума.
Аз предоставям изцяло безплатно съдържание, не печеля и 1 стотинка от хобито си, въпреки, че имам разходи, като поддръжка на домейн и прочие. Времето, което отделям за това да напиша пост и да бъда полезна на околните, изобщо не го споменавам. Така съм си преценила, че засега мога все още да си го позволя и ми доставя удоволствие да го правя.

Относно авторството на рецептите, изобщо нямам предвид рецепти от типа на "пълнени чушки", "картофена супа" или "шопска салата". За тях е ясно, но особено за чуждестранни рецепти да си преписваш "авторство" и да не уважиш труда на този, от когото си преписал не е морално най-малкото. Все пак всеки е отделил време и някакво усилие за това. Сещам се за такива потребители във форума.

Тета, това с печалбата от кликове, не знам дали изобщо съществува... мисля, че беше актуално преди 20-тина години. А трафика, който се генерира, ако нямаш спонсори не ти носи нищо, освен радостта, че си бил полезен за някой. Говоря за себе си. При останалите нямам идея как е.
Като цяло не съм сигурна дали и доколко се печели от спонсорствата, защото знам, че ти дават техен продукт, не пари, а искат от теб да го рекламираш. Сигурно има и такива, които плащат. На мен не са ми предлагали. Smile

Звънче, мисля, че се сещам кого визираш. Thinking

# 715
  • Canada
В Ю-тюб се печели от гледане на видеото и от реклами, от абонирани за канала ти също. Трябва да имаш минимум брой гледания за определен период. Размерът на плащанията зависи от нишата и региона.
 Във фейсбук също може да се печели по подобна схема.

# 716
  • софия
Аз не мога да схвана това 'безплатно ползване' на рецепти.....такова чудо като авторска рецепта няма...направила си блог да си показваш гозбите - чудесно....кой с какво ти е длъжен не разбирам.
Грам не ме интересува 'авторство' - за мен в кулинарията такова чудо няма. Всеки влага нещо от себе си. Там е и цялата магия.
Поведението на въпросната Албена е абсурдна...да много хора са в безизходица и никога не бе им хрумнало подобно нещо.
А и всъщност откъде знаем , че парите са за 'детето'...това е най-лесният начин за симпатия.
На мен лично ми е все едно, аз никога и една стотинка не бих дала на подобни онлайн 'искания и моления'
Но това си е баш за темата - селски номер с много горчива нотка

# 717
  • София
Колкооо удобно за Бени -  влязох в страницата й ,  да проверя нещо ново дали е качила за пренасочване на средствата. И вече всичките и публикации са с огланичение на коментарите -

"Могат да коментират само хората, които следват тази страница от над 24 часа."

Едит- събирането на "дарения" е било на 13.10 , вече минаха 15 дни, дали да чакаме от умрял писмо или да пийнем по една студена вода Wink . Пък тя си бърка манджи и си живее живота.

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 11:16 от paranoir

# 718
Колкооо удобно за Бени , влезнах в страницата и да проверя нещо ново дали е качила за пренасочване на средствата. И вече всичките и публикации са с огланичение на коментарите -

"Могат да коментират само хората, които следват тази страница от над 24 часа."
Явно изследва непознати досега висини на наглостта.

# 719
Така е. Преди да публикувате във Фейсбук,че се справяте добре и водите перфектен живот,блокирайте тези,които ви познават. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт