А сега на къде?

• 4 371
  • 83
  •   1
Отговори
# 60
На мен пък ми е странна тая презумпция че една случка или едно нещо евентуално са предизвикали тия размисли. Едно нещо, но то просто е последното нещо, че все някъде се тегли чертата и свършва търпението или каквото е. Все някога омръзват някои неща или ти идват в повече, а никой не се е променил от раз, освен в определени клинични случаи но да не отиваме там сега.

Хубав секс във връзка с лоши отношения и аз не си представям. Без никаква връзка може и да стане че там друго не се и търси, но във връзка със съществени проблеми не знам как става тая работа.

# 61
Напротив, има как да се игнорира. Разводът е доста голяма хамалогия, особено ако единият не е съгласен.
 При връзка без брак всеки може да си събере нещата и да тръгне накъдето му изнася, като остава емоционално свързан. При брак, освен емоционалната връзка, има и правни и административни обвързаности. Затова не можеш да неглижираш едното само защото не си в брак.

Последна редакция: чт, 14 авг 2025, 13:16 от Smile_ :)

# 62
Единият вариант е,  това да е поведението на мъжа към 20-годишната - почувствала се е застрашена, дала си е сметка, че някой може да им разруши рутината, в която досега си е живеела спокойно и без "усмивка". И съответно иска не толкова да "усмихне" себе си, колкото да върне мъжа обратно "в релси".
Другият вариант (по-вероятен според мен) е, някой от мъжки пол да е намигнал и това да е породило вълнения.

Не виждам нито реален проблем, нито желание за борба и промяна, така че съвет не мога да дам.
Това точно.
А преди това вероятно е имало и друго, но тя не го видяла с очите си, само го е усещала, помисляла и игнорирала.
Изведнъж й се потвърждават подозренията, че този мъж не е просто "стабилен, намусен и сериозен", а е намусен с нея.
Тя би трябвало да си познава мъжа и да знае добре защо нещата са така.

# 63
  • Paris, France
Скрит текст:
Виждам, че вметката относно женените, не се прие добре. Ще обясня тъй като това беше несъществена част от първоначалния пост, с поглед назад в миналото, когато мислех за раздяла, не само мислех, но и съм го казвала без някой да го приеме насериозно отсреща. Когато има брак, то трябва да подадеш молба за развод, а като я подадеш на отсрещната страна ще й стане ясно и няма как да я игнорира. Това беше смисъла, а не че женените нямат връзка, а имат договор пред държавата. Вече се извиних, не бях правилно разбрана, но това няма значение. Относно жилището, това на кого е, не е от съществено значение, не съм лъгала за нищо, но всеки от вас може да интерпретира казаното по свой начин. Жилището е придобито доста след като сме се запознали, нито е причина, нито е пречка за нещо.
Искаш да кажеш, че не смееш да го изгониш от твоето жилище, а предпочиташ да получи писмо по пощата, което го информира, че си подала молба за развод.

Ако ти е толкова голям проблем, можеш да идеш при адвокат и той да му напише и прати писмо, че желаеш да напусне жилището. Вие имате общи деца и може раздялата ви да мине през съда. Задължително ви трябва адвокат. Може и общ, но не е добра идея. Така ще уредите напускането му на жилището, издръжки, къде да живеят децата, режим на гледане и свиждане и всичко, което ги касае.

Жилището е много важно. Пишеш, че е купено когато сте вече били заедно и е твое. Ако е изцяло на твое име можеш да фо изгониш. Ако е на името на двамата е по-сложно. Ако имате и ипотека става мазало. Той може да поиска жилището да се продаде ако е съсобственик и да си вземе половината пари.

Жилището не е пречка, но липса на собствено жилище може да се окаже голяма пречка.

А защо толкова държиш да купуваш друго жилище като имаш твое? В брой ли ще го купуваш? Ако вземеш ипотека, сама с 2 деца може да видиш зор да я изплащаш.

# 64
Тя не иска да го напуска. Тя иска той да се промени. Обаче понеже схваща, че това надали ще стане, е опряла до  това, че трябва да направи нещо, ама пък да не е много нещо. И накрая стига до това, че трябва да намери начин да си "трансформира" гнева и разочарованието в плетене примерно. Нито ще го предизвиква, нито ще става неудобна, просто за себе си иска да намери начин да не се ядосва и него да не го ядосва. Че и секс има.

Тия неща с пестенето са врели некипели, подметнати в разказа за цвят. Надали е и финансово независима. Надали и иска да бъде. А още по-малко иска да разчита на себе си в бита. Сама казва, че е и емоционално зависима. Така че надали се е разбързала.

Последна редакция: чт, 14 авг 2025, 16:34 от Linda*kiss

# 65
Виждам, че вметката относно женените, не се прие добре. Ще обясня тъй като това беше несъществена част от първоначалния пост, с поглед назад в миналото, когато мислех за раздяла, не само мислех, но и съм го казвала без някой да го приеме насериозно отсреща. Когато има брак, то трябва да подадеш молба за развод, а като я подадеш на отсрещната страна ще й стане ясно и няма как да я игнорира. Това беше смисъла, а не че женените нямат връзка, а имат договор пред държавата. Вече се извиних, не бях правилно разбрана, но това няма значение. Относно жилището, това на кого е, не е от съществено значение, не съм лъгала за нищо, но всеки от вас може да интерпретира казаното по свой начин. Жилището е придобито доста след като сме се запознали, нито е причина, нито е пречка за нещо.
Логиката е зле.
Не, тя просто ми липсва.
Хамалогият при сключен брак е много по-голяма.
При теб е лесно.
И в двата случая ще ти се наложи да информираш "милото" че се разделяте. Писмено, устно, по имейл, вайбър, както щеш.
Впрочем хората като имат брак преди да подадат молба за развод също си говорят по въпроса. Защо реши, че ей така изневиделица само чрез адвокат.
Колкото и да не се разбираш с един човек, живял си с него, е*ал си се дет се вика, две думи на кръст може да обелиш. Неуважително е.

# 66
  • София
Не знам защо някой си мисли, че първо трябва да се разведеш, а второ да се разделиш. Напротив, обикновено е обратното.

Както и да е, и аз не виждам авторката да е поела нанякъде въобще.

# 67
Вероятно логиката (доколкото я има) е че при граждански брак и да не иска единият да се разделят, другият подава документи за развод и накрая съдът ще ги разведе все пак, намесва се властта един вид. Има и черно на бяло кой какви задължения има, кой да се изнесе, имущество ако има за делене и прочие. А като не са женени, никой не се занимава да ги "оправя" ами както се разберат сами. Не че не може и при развод да е така, разбира се. Нито наистина е толкова по-просто адвокати и съд да ви разделят. Но явно някои и така си го представят.

# 68
  • София
Ако си мислите, че съдът решава кой да се изнесе, много се лъжете. Ама това е друга тема.

# 69
Някои наистина си го мислят че съдът им урежда кое как да е после... Дано не са много но има.

# 70
  • София
Ами накъдето пожелаеш. Виждам го така - или оставаш една нещастна, но добра, сгодна и пестелива съпруга.
Или му теглиш една хубава и сочна майна и почваш да строиш наново живота си.
Свестният мъж НЕ мачка жена си.
А твоето психично здраве, щастие и удовлетвореност от живота зависят само и единствено от теб.

# 71
Вие я ожалихте, че е нещастна, а то тя може да е нещастна, защото има неоснователни очаквания към мъжа си. Реално тя не е описала добре какъв е проблемът, освен, че се чувства надвита в спорове. И че я е изненадало, че мъжът й всъщност се държи добре с младото момиче. Сексът им вървял. Той си поемал задълженията. Според мен си й е много добре, просто й е смачкано самочувствието, защото може би усеща, че цената на тази “хармония” е да е сгодна жена. Но има хора, които независимо от партньора, просто нямат самочувствие и не са енергичния и инициативен тип.

Последна редакция: чт, 14 авг 2025, 22:35 от Linda*kiss

# 72
Ами накъдето пожелаеш. Виждам го така - или оставаш една нещастна, но добра, сгодна и пестелива съпруга.
Или му теглиш една хубава и сочна майна и почваш да строиш наново живота си.
Свестният мъж НЕ мачка жена си.
А твоето психично здраве, щастие и удовлетвореност от живота зависят само и единствено от теб.
Точно.
Човекът е кофти, единият секс не стига. Конфликтен, високо самочувствие, подценява я, пренебрегва я. Или да си контролира поведението или кой откъде е.  Сядат, говорят и се разбират. Той характера няма да си промени, но ако и не я уважава ще става все по-лошо и нетърпимо.
И не тя има две деца, а Те имат две деца. Тези деца много бързо ще израснат, а после тя ще трябва да го търпи на стари години.

Ама нямало къде да отиде, това не го разбрах:
..........Когато си във връзка, живеете заедно в едно жилище и никой няма къде да отиде е по-сложно. А предвид наличието на деца, още по-сложно. ......

# 73
Теодора 1988, много по-лесно е да започнете промените със себе си, отколкото с човека до Вас.

Ако се чувставте нещастна, във Вашите ръце е да намерите щастието си по Ваш си начин. То не бива да се търси в удобрението на друг човек, па макар и половинката Ви. От много години сте заедно, но все пак не сте негова "придавка", а самостоятелна личност. Вие самата сте отговорна за вашите емоции, включително за това, което позволявате или не на другите хора да правят с Вас.

Ако не е някой агресивен тип с опасност да ме понатупа, аз лично бих започнала да си отстоявам мнението до край, ама съвсем спокойно, без той да усеща, че съм нервна или отчаяна. Това че не ходиш по салони, почивки и пестиш веднага да се поправи! Пестиш от твоето щастие и себеуважение.

Отстоявай себе си и ще видиш, че половинката ти , а и децата ще те уважават много повече! Грижи се за себе си, и той ще го прави! Изисквай уважение и отношение към теб и с времето ще се научи да ти го дава. Ако ли не, винги има план Б.
Успех!

# 74

Ама нямало къде да отиде, това не го разбрах:
..........Когато си във връзка, живеете заедно в едно жилище и никой няма къде да отиде е по-сложно. А предвид наличието на деца, още по-сложно. ......

Не се опитвай. Тя и авторката не можа да обясни.
Сякаш женените имат къде да отидат и раздялата при тях е  като да щракнеш с пръстче Grinning
Те женените и деца нямат.
Абе предлагам и да сключи брак, после да се разведе че да види.

Общи условия

Активация на акаунт