🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-34

• 21 031
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
Страхотна позиция за Чаатай, предвид това, че се е изпокрил доста сериозно. Wink

# 466
От нашата анализаторка Гьозде:
Кадир не умира, не вярвайте на всичко, което чувате. Никой не умира. Групата си тръгва, освен Джерен.

# 467
"След излизането си от затвора, Ешреф ще се върне към същия стил- строги и стилни костюми, които вече се приготвят за него"

# 468
Съжалявам, че съм ви подлъгала, предишната класация не е била окончателна!
Не сме в тройката, но най-вероятно сме в десетката, предвид местата.
Ето я новата:

# 469
Здравейте, момичета! Flowers Hibiscus
Вчера изгледах Меджезира и благодаря, че ми го препоръчахте.
Хареса ми целия сериал, особено втори сезон беше много силен.
Скрит текст:
Много ме яд, че на Суде наистина и се размина всичко, ако Оркун не беше полудял последните няколко епизода, Суде щеше да изглежда доста по-виновна, отколкото той.
Жалко, че оставиха връзката на Селим и Седеф с отворен край, щеше ми се да ги видя като двойка. Чудесно изграждане на персонаж е Седеф.
За любовта на Мира и Яман се писали толкова много, че няма какво да допълня повече. Heart
И накрая, по спомен Нези ми каза, че като изгледам сериала, ще си говорим пак за Серенай, понеже не я харесвах, ами харесах я! Даже ми се гледа нещо пак с нея. Sweat Smile

# 470
Хриси,  не съм срещала някой да е изгледал "Medcezir" и да не го е харесал.
Попадам на момичета ученички от Турция и като им спомена за Чаатай и те веднагА:А, да "Medcezir", тъй че сериалчето си е готино. Мойта дъщеря не гледа турски филми, ама Яман и Мира много ги хареса. Вика ми:" Той бил красив освен и талантлив!"😀
Препоръчвам ти "Aile" - "Семейство"със Серенай и Каванч Татлату, после ще продължим с препоръките -например "Thank you,  next", нека да се включат и останалите момичета.  Те повече са гледали.

# 471
Хриси, "Thank you,  next" е много лек и бърз за гледане. Препоръчвам го. Изобщо няма да разбереш, че е турски ако си го пуснеш с английско озвучаване примерно. А в Aile аз в началото я оприличавах на една пораснала Мира. Малко очукана от живота, с травмите от своето минало. Преполъчвам и Шахмаран. Аз там преоткрих Серенай. Но истината е, че аз не довърших втори сезон. Обаче в първи сезон е толкова различна и много ми прилича на Моника Белучи.

И за да не съм много извън темата, макар това да е една от най-обсъжданите партньорки на Чаатай, ще ви питам нещо. Мислите ли,че ще имат време да направят трейлър за целия сезон или ще включат неща амо от първи епизод? И какво стана с онези снимки с лилавата/сребърна рокля? Аз не мисля, че ще издадат много от историята.

# 472
Гери, Ели, благодаря за препоръките, ще го видя "Thank you,  next".

На мен сега Чачо ми е по-красив, отколкото като млад (визирам в Меджезира), ама зависи на всеки от възрастта сигурно. Sweat Smile

Много ми се ще да има трейлър, особено предвид този от първи сезон, който беше най-големият спойлер, много майсторски направен, до последните 10 минути на последния епизод си мислих, че е ей така, да има нещо, а е била вкарана доста мисъл. Sweat Smile
Всъщност практика ли е за сезоните след първи да снимат такъв тип видеа или са само в началото на сериала като реклама?

# 473
Жаки, така класацията е доста по-реалистична. Blush
Хриси, много се радвам, че Medcezir ти хареса! Както и на bof4eto.
Разбира се, радвам се, че си променила мнението си за Серенай.
Да, тя е сред най-обсъжданите и понякога разделящи мненията актриси в турското кино и телевизия.
Разбирам, че сме различни, но уважавам това, че и даде шанс и погледна на нея с други очи.
Истинската зрелият човек може да види стойността дори в нещо, което не му е близко по инстинкт.
Скрит текст:
Ели, повярвай ми има такива, които не харесват Medcezir Wink
Чела съм архивните теми от времето, когато се е излъчвал по турската телевизия и тогава почитателите на Емир и Ферия доста са го оплювали и са изсипвали големи дози негативизъм по адрес на Серенай.(сякаш са очаквали, че Хазал Кая ще е доживотна партньорка на Чаатай Улусой)Същите тези, които сега припяват колко са бели и добри и  наричат "злобни" нашите коментари за Демет.  Wink
Всъщност чудила съм се защо хората реагират така противоречиво на ролята на Серенай като Мира.
Тя играе сложен образ на младо момиче, което често не разбира собствените си чувства. Междувременно тя също може би е такава на този етап от живота си.
Някои го приемат за слабост на играта. Други (като мен) виждат човешки пласт.
Серенай има силно присъствие, което невинаги е „удобно“.
Тя не е типът „мила, тиха, класическа хубавица“. Има харизма, острота, модерност, които отблъскват част от публиката, но и я превръщат в запомняща се актриса.Какно и друг път съм казвала,  хората често смесват героя с актрисата.
Много зрители мразят Мира и автоматично пренасят това върху Серенай.
Но тя, всъщност, играе с нюанс , не прави Мира нито идеална, нито напълно симпатична. И точно това е трудното, според мен.
С това, че ти даде шанс на Серенай ми показа, че не се вкопчваш в първото си впечатление, а умееш да дадеш шанс на нещо, което преди това не ти е „говорело“.
Че уважаваш вкуса на другите, без да се чувстваш застрашена от него.
Това е нещо, което малко хора постигат и в изкуството, и в живота. Благодаря ти! Hug
Между другото, ако някога решиш да гледаш нейната роля в "Şahmaran", ще видиш съвсем друга Серенай. Дали ще ти хареса е отделен въпрос, но определено ще е нещо различно, и може би още една възможност за онзи втори поглед, който умееш да даваш.
Освен всичко останало, което момичетата са ти препоръчали, аз бих ти препоръчала "Fi", още един сериал, в който хубава роля прави  по-младата Серенай.
Гери, наистина не видяхме никъде снимките с лилавата рокля, официално.
Може да са били пробни снимки и като краен резултат да са избрали червената рокля.
Ако има тийзър, той по-скоро би загатнал нещо за целия сезон.
Очаквам нещо със скрит смисъл, като първия.
Колкото до плаката, поне ще видим кои лица ще са на него. Wink

Последна редакция: пн, 01 сеп 2025, 15:10 от NeZ_9

# 474
На мен Мира не ми е била приятна през цялото време, но на фона на всички дразнители, беше песен. А и Яман също ме е дразнил на моменти и не съм смятала, че е прав, но щом актьор чрез героя си може да предизвика такива чувства у теб, значи си върши работата чудесно. И няма как да кажеш да бялото черно.

Серенай ми е типаж Блейк Лайвли, Сара Джесика Паркър, не са някакви големи красавици или изписани като куклички, но пък имат такава харизма, че приковават погледите в тях, сякаш без да си дават зор. Вероятно заради това я харесах.

Правилно помня, че актьорът, който изигра Селим, ще участва в Сънливец, нали? Ще ми бъде интересно да ги видя с Чачо двамата след 10 години в един проект.

# 475
Да, Хриси,  правилно си запомнила. И аз нямам търпение да ги видя отново заедно.
Колкото до визията на Чаатай,  и аз го харесвам повече сега. Wink
Исках да ти пиша и за Суде, защото ти още от самото начало беше възмутена от нея. (както и всички, ние)
Суде наистшна е една от най-ненаказаните „злодейки“
Цитат
„На Суде наистина и се размина всичко.“
Да. И то по начин, който не просто е несправедлив, той е обезоръжаващо безнаказан. Възмутителен!!!
Тя манипулираше, лъжеше, използваше всички около себе си, включително дъщеря си.
Подтикваше към опасни и разрушителни решения, включително мълчаливо подкрепяше Оркун, дори и когато той вече губеше контрол.
И накрая, когато маските паднаха, тя оцеля, почти без никакви последствия.
 А Селим и Седеф май пропуснаха възможността за чиста, зряла любов
Цитат
„Жалко, че оставиха връзката им с отворен край.“
Съгласна съм. Това беше една от най-нежните, зрели и балансирани динамики в целия сериал.
Селим е един от малкото мъже в сериала, които не използват жените около себе си.
Седеф, от своя страна, е добре емоционално изградена, преживяла много, но без да се затвори или ожесточи.
Тяхната връзка можеше да бъде глътка въздух след цялата емоционална буря между Яман и Мира, Суде и Фарук, Ендер и всички...
Но, за съжаление, сценарият реши да не даде на зрителя това удовлетворение.
Може би нарочно, за да остави нещо "истинско", недовършено, както често е и в живота.
Ти всъщност промени и мнението си за Седеф.Wink
Цитат
„Чудесно изграждане на персонаж.“
В началото я възприемашe с подозрение. После бавно започна  да я разбираш.
Тя беше образ, който не дойде за да блести, а за да свети леко и постоянно.
Сценаристите може и да не са я издигнали до централна сюжетна линия, но са и дали достойно място в сърцата на зрителите, които наистина гледат зад повърхността.
Ако ти беше сценаристът на финала, какво  справедливо наказание би дала на Суде?
И би ли събрала Селим и Седеф наистина като двойка, или щеше да оставиш онова „тихо разбиране“ между тях? Hug

# 476
За Суде достатъчно наказание би било да живее без финансите и името на Асъм. Да трябва да изгради живота си с нейното си име, а не това на Фарук (в младините си), после с фамилията Кая или който и да било друг мъж.

За Селим и Седеф не знам дали щеше да е подходящо да ги видим гаджосани за толкова кратко време, връзката им се гради на доверие, разбирателство, помощ, подкрепа и още куп други неща, преди физическото привличане. Вероятно затова и не видяхме целувка, въпреки че когато Селим я помоли да не заминава и тръгнаха един към друг, помислих, че ще се целунат, а те се прегърнаха. Сега като го изкоментирахме, смятам, че с отворен край е било по-адекватното решение, точно както ти каза:
Цитат
Може би нарочно, за да остави нещо "истинско", недовършено, както често е и в живота.

# 477
Най-после някакъв знак от продукцията Blush

Малко ми е странен Чачо...

Хриси, съгласна съм с теб! Hug

# 478
Странен е Ешреф. Ама или много е обработен или още влиза във форма. Малко бузки има и брадата още не е много порастнала. Той и във трейлъра на първи сезон ми изглеждаше странен.

Селим и Седеф за мен не оставиха отворен край. За мен това беше негово признание и тепърва ще развиват връзка. Според мен от уважение към Ендер не можеха да покажат нищо повече, а и нищо по-рано. Според мен много хора щяха да се възмутят. Аз не. За мен и връзката с журналистката беше твърде скоро и някак обезцени предишните му силни чувства към Ендер. Не го съдя. това е животът и той продължава. Обаче до вчера го предтавяха като мъж, който не може дори да си помисли за друга жена. Тази журналистка сякаш имитираше Ендер. Но реално беше ефтино копие. Може зрителите да не са я възприели и да са я превърнали в злодей дори.

А Суде, ах Суде. Тя по мой спомен всъщност се опита да убие Асъм, но се отказа. Не знам защо така я оставиха ненаказана. Тя имаше пръст във почти всички страдания на Мира и Яман. Направи нещастни всички около себе си. Тя и майката на Яман имаше голяма заслуга за техните страдания, а накрая я изкараха бяла и добра, чак рокля на Мира уши. Май мсички майки и бащи в този сериал бяха големи боклуци. Освен Селим и Ендер. Но за своето дтете те направиха най-малко. Всички останали родители нараняваха децата си, унижаваха ги, обиждаха ги, подтикваха ги към грешни решения или самите те взимаха грешни решения. А голям брой родители просто не присъстваха. Децата им винаги се въртяха около парите на Асъм, около партитата на Ендер и Суде. Никога не празнуваха с родителите си. Това чак сега се замислих.

# 479
Всички деца в Medcezir са пораснали като в емоционален вакуум.
Родителите са или отсъстващи, или присъстващи като токсични фигури.
Единствената им постоянна връзка е с парите, не с децата.
И затова, децата са оставени да търсят любов в хаоса, да се учат да бъдат хора без да са имали пример за това.
Гери, това, че си го прозряла сега, е доказателство, че сериалът работи на много по-дълбоки нива, отколкото изглежда.То май  истинската драма в Medcezir не е любовта между Яман и Мира, а липсата на любов от тези, които са били длъжни да я дадат...
За връзката между Селим и Седеф съм съгласна. Hands V

Да, и на мен ми изглежда малко обработен, Чаатай/Ешреф.
Но, все пак се радвам да го видя! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт