Термин Ноември 2025 - Тема 4

• 16 744
  • 536
  •   3
Отговори
# 45
Здравейте, отдавана не съм се включвала, но последно време ме занимава въпросът как да намеря педиатър за детето и реших да попитам в случай, че има по-информирани от мен. Трябва ли задължително да е общопрактикуващ лекар и педиатър едновременно? И също как точно се уговаря - чудя се дали да намеря телефона на някой в района или директно да отида на място в кабинет и да карам наред докато не намеря някой да ни приеме .. може да е глупав въпрос, но съм леко объркана и не знам как да подходя, а моят личен лекар е отпуска (и мисля че не работи с деца) и заместващият не ме посъветва нищо конкретно.

Иначе съм 29 седмица, качила съм около 8 кг до сега. Като покупки сме взели количка защото харесах модел и директно взехме като попадна оферта в олх, а пък доста други неща май ще получим от приятели или роднини.
Като имена имаме две, които ни харесват, само че едното е същото като на бебето на една приятелка, но пък те нямат проблем ако го кръстим и нашия така. Само че аз още го мисля 😅
Иначе мъникът го усещам доста често и напоследък силно, което макар и леко некомфортно ме радва много:))

# 46
Мога да споделя нашия опит с педиатър в София - голяма мъка беше да намерим.
На теория не е нужно да е педиатър и общопрактикуващ. Трябва да запишете детето при общопрактикуващ, който ако не е педиатър ще ви издава направления за педиатър, но така за всяко нещо ще трябва да посещавате двама лекари.
Аз започнах да звъня на такива, които са и двете, сигурно поне 20 прозвъних и бях отрязана. После пратих мъжът ми да отиде да им чука по кабинетите (него лелите много го харесат Grinning ). В крайна сметка ни намери педиатър, който не е общопрактикуващ, но работи с общопрактикуващ в комбина и се разбират помежду си за документацията. Ние се чуваме и посещаваме само педиатъра.

# 47
До момента съм качила 13кг от 62 сега 75😬
Бебчо в 26г.с беше 785гр💙💙💙

# 48
В Пловдив също е доста трудно намирането на ОПЛ-педиатър, който да взима нови пациенти. За щастие моя личен лекар е такъв и направи изключение за сина ми, а сега и девойката. Преди години именно с тази цел го избирах. 😄 Близка приятелка записа нейното дете при лекар, който не е педиатър и когато имат някакъв здравословен проблем само му звъни по телефона и той пуска направление за педиатър без да се разхождат до неговия кабинет.

Аз изкарах късмет и няма да правя обременяването с глюкоза, но все пак ме предупреди АГ да внимавам с въглехидратите и да си следя кръвното, защото вчера в кабинета му ми беше на горна граница. А аз имам такъв неистов глад за сладки неща последно време и ми е много трудно да се въздържам. По едно време много прекалявах, но след кръвните изследвания се кротнах малко. 😐 Девойката вече е 1.556кг (29г.с. + 6), а аз съм 59кг (+5кг от началните).

# 49
Питам, защото утре и аз ще ходя да пускам изследването и искам да съм подготвена.😁😊
Благодаря за информацията!
[/quote
Здравейте , аг ли ви изпрати на това изследване и колко беше кръвната захар

# 50
Аз също си представях, че намирането на педиатър в София ще е лесна работа, но доста ме наплашиха приятелки, та още преди месец (в 24-25 седмица) почнах с търсенето. В болницата до нас, където е и нашият ЛЛ със съпруга ми, има и двама педиатъри и си мислех, че все някой от тях ще приема нови пациенти, но ударихме греда и с двамата. После една приятелка ни препоръча един педиатър с доста нова практика и там ни казаха, че дори няма неоходимост от предварително записване, а направо като си се роди, че ще приемат детето без проблеми.

# 51
Аз също си представях, че намирането на педиатър в София ще е лесна работа, но доста ме наплашиха приятелки, та още преди месец (в 24-25 седмица) почнах с търсенето. В болницата до нас, където е и нашият ЛЛ със съпруга ми, има и двама педиатъри и си мислех, че все някой от тях ще приема нови пациенти, но ударихме греда и с двамата. После една приятелка ни препоръча един педиатър с доста нова практика и там ни казаха, че дори няма неоходимост от предварително записване, а направо като си се роди, че ще приемат детето без проблеми.

Може ли да споделите къде е това и кой е педиатъра?

# 52
Може ли да споделите къде е това и кой е педиатъра?

Писах на лично, тъй като предпочитам да не се разпространява много информацията из форума, че да не се преситят с пациенти до ноември.

# 53
Здравейте,

Аз съм 28+6 и , 14 кг отгоре. Бебка расте 1115гр. Прави ми впечатление, че последните дни започна отново много да ми се спи и да съм супер изморена Sad, не знам дали е нещо типично за 3 триместър, но направо сякаш ме удари влак.

# 54
Мина обременяването с глюкоза, но не протече гладко, за съжаление. С изпиването на течността нямах проблем, просто беше твърде сладка. На 30-тата минута много ми причерня, обля ме студена пот, пооправих се след това и ми взеха 2ри път кръв. После обаче започна да ми се повръща, не успях да го овладея и върнах малко течност (не беше обилно, нещо от сорта на 2-3 глътки вода може би).
И сега в крайна сметка излезе такъв резултат. Повръщането не знам в каква степен е оказало влияние на последната проба🤔. Вие как тълкувате резултата? В четвъртък съм на преглед и тогава ще го коментирам с лекарката ми.

Иначе на въпроса дали АГ ми е назначило изследването - по-скоро аз настоявях.
На предишни изследвания глюкозата ми беше 5,98 и тя ми каза, че по-нататък ще пуснем обременяването с глюкоза. После пак пусках кръв и тогава глюкозата беше 3.93.
На последния преглед нищо не каза по темата и аз я попитах ще ми назначи ли изследването. И общо взето тестването си излезе  по моя инициатива.
Питам, защото утре и аз ще ходя да пускам изследването и искам да съм подготвена.😁😊
Благодаря за информацията!
[/quote
Здравейте , аг ли ви изпрати на това изследване и колко беше кръвната захар

# 55
Papi_spesr И аз така, откакто влезнах в 3ти триместър съм много по-изморена и изтощена сякаш.

*Панда* Много неприятно с повръщането и аз смятам, че беше доста неприятно изследване, но поне е приключило. Не можеш ли да пишеш на твоята докторка с резултатите и да те консултира дали според нея има нужда нещо да се предприема? Аз не смея да изказвам мнение, защото съм доста боса по темата.

Имам още 1 месец до 45 дневния болничен преди термин, който мисля да си ползвам, пък и вече забелязвам, че съм доста непродуктивна на работа. Като цяло добре че са летни месеци и хората са още ваканционно настроение, че ако беше ноември примерно, тогава преди края на годината всички идват с много идеи и много работа.

Днес бях на последната фетална, докторката каза, че според нея навреме сме хванали нещата с въглехидратите и че според нея е покрай летните плодове се е обострило състоянието, та сега с диета всичко ще е наред. Факт е, че аз бая диня и пъпеши си хапвах, но много ми се ядяха, а те са си с доста захар. Сега идва и сезона на гроздето, но ще гледам да хапвам малко от него. Госпожицата е добре, с главата надолу е в момента, така че стискам палци така и да си остане до края.

Вчера се свързах и със Зебрите реших се, че искам с тях да раждам и ще се видим с тях в началото на септември да направим план за раждане. Ще видим дали таткото ще може да дойде на този план, но каквото такова.

Друга мисъл ми се върти в главата, покрай предишната бременност ми се обостри състоянието на една разширена вена и така и не я оперирах между двете бременности, чудя се дали да не мина пак през съдов хирург и дали биха правили нещо сега, докато съм бременна? Проблемът е, че от време на време много ме боли и трябва почивка.

# 56
За педиатрите ми е болна тема.
Раждах в Мбал Надежда и там предлагаха пакети за педиатър за новородено до 1г.Има и за по големи деца.Тогава решихме вместо да плащаме такава услуга да намерим в близкото за нас държавно дкц.Там 2 ме отрязаха и 3тата се съгласи да запише бебето .Педиатърка работи с НЗОК касата.
Най-голямата ни грешка, че се доверихме не сме доволни от нея и спряхме да ходим!Тогава съжалих че не взехме пакет но той е само за консултации и ваксини които часове се резервират със седмици напред.Ако се разболееше дъщерята ни трябваше доктор който по- бързо записва час и лечение.

Затова откакто не посещаваме педиатърката от дкцто си намерихме частен лекар педиатър който не е по каса но ми каза че всички документи , и за ясла, ваксини и дом.посещение прави винаги със супердок се прави час и не се чака с часове както в повечето дкц-та.И сме мвого доволни от него за дете#1.
Този частен др.ми каза че не е нужно за дете #2 да има по нзок др.от дкц ами при него може всичко да се прави.А аз мислех че понеже при частните др.не може да се записват децата трябва по документи да се води примерно в някое дкц др.нзок и да си посещаваме него като има нужда.Сегашния ни др.опроверга това и така няма да киснем пак в търсене на педиатър с часове само за да ни отпратят.

Чудя се дали имате информация и вие??

Последна редакция: вт, 19 авг 2025, 13:34 от Hellokitty1993

# 57
Кинира, аз също имам проблеми с разширените вени и от началото на бременността се следя при ангиолог. За операция нищо не ми е говорила - дали защото не ме болят или защото отидох вече бременна не знам. Предписа ми флебодия, през деня нося компресиращи чорапи чак до горе (които ми каза, че трябва да нося дори по време на самото раждане) и вечер се мажа с крем див кестен и червени лозови листа.

# 58
  • София
Панда, съжалявам за преживяното. 😞
Не мога да дам компетентен съвет или разчитане, дано лекарят, при който се следиш да проследи адекватно.
Аз да ви кажа след много мисли ще сменям лекарката, която ме следи, защото изпусна няколко важни неща при мен.
Историята накратко: следя се при нея за цитонамазка и микробиология от доста години, като разбрах, че съм бременна си продължих при нея, но след като реших да си сверя часовника и да направя втори паралелен преглед осъзнах, че на новото място отношението и апаратурата са на по-високо ниво, става въпрос за Надежда. Та, ще сменям лекарката и се чудя има ли и други като мен толкова късно да го правят.

# 59
Ще се наложи и аз края на Септември да сменя лекаря.В момента съм в Надежда при д-р Войнова.Тя обаче е бременна, наравно с мен и ще работи до края на септември.Каза ми или аз да си избера, или тя ще ме насочи към друг лекар.
Мойте резултати са ок от ОГТН и не е нужно да правя нищо но ще огранича сладките.На мен ми казаха буквално да не се разхождам и в коридора на клиниката седях на стол 2 часа но най -гадното  беше пиенето на тая гадост толкона сладко ми стана че горчеше и не ми беше ок половината ден но сега отшумя.

Пуснах си и желязо и добре че го направих че се оказа в нормите и няма нужда дя пия железни добавки както искаше гинеколожката.като видя резултата си промени мнението.Така че си правете тест преди да започвате мой съвет че на мен доста не ми понася желязо.Единственото което ям за желязо е 20 бадема на ден хем са вкусни хем дават желязо.

Общи условия

Активация на акаунт