Термин Ноември 2025 - Тема 4

• 17 446
  • 548
  •   1
Отговори
# 420
Моят корем като цяло е стегнат, нямам отпуснато и също като стана стои по-твърд, но според мен не са контракции (защото се е случвало права да имам и си се усещат, като по принцип), а някак си се изпъва, както и като не сме бременни, като си лежим е по-отпуснат. Аз в понеделник съм при АГ, а във вторник съм на фетална (31+1) и нямам търпениееее. 😍😍😍

# 421
Ние също сме на преглед другата сряда и тогава ще ме пуснат първия болничен 45 дни преди термина.
Направо не знам кога мина времето, в началото 9 месеца ми се виждаха тоолкова много, а вече сме в 32+4.

Тези дни съм все по-уморена и поспалива, коремчето ми тежи и кръста редовно ме боли. Ишиасът пак се обажда и той, и киселините също - абе пълна програма.
Вчера си се смях като се сетих, че всъщност малката като се роди тези неща трябва да отминат, и клатушкането с ходенето и то да изчезне. Има моменти, в които просто забравям, че бременността не е вечна, но предполагам е нормално когато си свикнал вече 8 месеца да я караш така. 😂

# 422
Как разбирате, че са контракции? 🤔 И на мен понякога корема ми е по-стегнат, по-опънат, но не е на интервали, а може да ми е така доста време. Като го пипам не мога да преценя много ли е твърд, въобще не знам това контракции ли са.

# 423
Как разбирате, че са контракции? 🤔 И на мен понякога корема ми е по-стегнат, по-опънат, но не е на интервали, а може да ми е така доста време. Като го пипам не мога да преценя много ли е твърд, въобще не знам това контракции ли са.

Аз просто заключих, че трябва да са контракции при мен, спрямо това което бяха описали като усещане другите мами тук.

Моят опит е че като имам контракции е в някои части на корема, от едната страна е доста твърдо, от другата - си е както обикновено - меко, спокойно, не опънато. Също така не трябва да са болезнени, и са с различно времетраене - обикновено около 20-40 секунди.

До колкото разбрах истинските родилни контракции се усещат навсякъде, по целия стомах, и може даже и по гърба като опъване. Разбира се в момента на самото раждане ще разберем как се различават. 😁

# 424
Имам чувството и аз че от самата гравитация може като се изправя бебето да седи повече долу, не знам има ли смисъл в това. Просто е странно, защото съм чела за контракциите и как като лежа няма нищо и коремчето си е меко, а изправя ли се на секундата в долната част особено си става твърд. На мен и като цяло ми е доста опънат и нямам сланинки по корема.
При мен беше по същия начин и за това лежах в болница и ми вливаха магнезий, а сега съм на коринфар. Имях само един ден стягане придружено с лека менструална болка. Откакто ги приемам нямам такива стягания.

# 425
Хм, добре, мерси на всички, които се включиха. Ще се свържа все пак с АГ днес да видим какво ще ме посъветва.

# 426
Предстои ми избор на лекар за израждане и започнах да си правя списък с въпроси, но се притеснявам да не пропусна нещо важно. За сега искам естествено, но ако не се завърти бебчо, ще трябва секцио. Бихте ли споделили, ако имате такива списъци.

# 427
Моя корем също е постоянно твърд, но с последния преглед правихме и тонове и се видя, че няма контракции. АГ каза, че всичко е наред и да продължам да пия магнезия 2х1. Аз продължавам да тренирам и предполагам имам и някаква мускулна маса запазена. Може и това влияе на твърдостта на корема.

За упражнения за наместване на бебето и пъпната връв има доста в YouTube:
https://youtu.be/s-szODdpg8A?si=It61YLFo6Oj8dz-U

Аз почнах да планирам покупките понеже нищо не сме купили аз съм в седмия месец. Приятелка ще ми даде 4mams легло, което ще е при нас, а за хола мисля да взема клошарка и матрак. Като за сега мисля да е тази понеже една друга приятелка има и е много доволна:
https://www.baby.bg/product/bebeshka-koshara-s-padashta-strana-c … aks-tiramisu-len/

Не знам как е при вас, но аз съм много объркана от всичкия избор на пазара и за това реших да не се затрупвам с вещи, а да вземе най-основното за начало. Затова от тази седмица почнах да пълня количка е baby.bg и мисля да поръчам всичко на веднъж и от едно място. 😄

# 428
За покупките - ние вече имаме почти всичко необходимо за първите месеци. Някои неща взехме от приятели, някои купихме, и някои имах от сина ми. Другата седмица ще правя списък за “подаръците”, които приятели могат да ни купуват, но те са все неща, които не ми трябват 4-5 седмици след раждането. Общо взето - готови сме, ако ни изненада бебето.

# 429
Някоя мама спряла ли се е вече на помпа за кърма, аз заложих на Medela solo hands free, че ми хареса и промо цената , дано да не съжалявам.

# 430
Момичета ще правя обременяване с глюкоза тези дни, но всички много ме наплашиха с некачествени лаборатории. До вкъщи имам две лаборатория Лина и Синево. Къде си правихте вие глюкозата и доволни ли сте?

# 431
Аз си правих в Бодимед, доволна съм, глюкозата ми я дадоха те, те ми направиха коктейла, бяха изключително обяснителни и внимателни. Ако имате Бодимед наблизо - силно препоръчвам, в противен случай между Синево и Лина, ще избера Синево.
Момичета ще правя обременяване с глюкоза тези дни, но всички много ме наплашиха с некачествени лаборатории. До вкъщи имам две лаборатория Лина и Синево. Къде си правихте вие глюкозата и доволни ли сте?

# 432
И аз в Бодимед ще правя. Втория и третия път от пръста ли се взима кръв или от вена отново?

# 433
И трите пъти от вена

# 434
Мен специално следящата ме АГ ми каза - и трите пъти от вена, но в лабораторията явно си знаеха работата и не са се опитвали да ми бодат пръста. Докторката ме предупреди също и да не пускам нивата на инсулин, той не се изследвал по време на бременност, защото не носел никаква диагностична полза.
И аз в Бодимед ще правя. Втория и третия път от пръста ли се взима кръв или от вена отново?

Общи условия

Активация на акаунт