Отношения с бивши роднини на бивш

• 3 643
  • 56
  •   1
Отговори
# 15
Е, щом има дете това обяснява нещата.

# 16
  • Paris, France
Не е само тя. Бивши гаджета на всичките и синове ходеха на почивка при свекърите без да са имали общи деца. Ходеха с настоящите си партньори, деца от други мъже, вече и внуци. Едната беше прекарала месец с покойния им син и 20г след смъртта му и 30 след раздялата продължаваше да ходи всяка февруарска ваканция при тях. Там съм я засичала. Остава в къщата, в която живеят те, а не в някоя друга. Ядеше поне веднъж дневно с тях, у тях и свекърва ми се скъсваше да им слугува, като даже ги переше, та да не си губят от плаж и разходки. Канили са и моите родители с партньорите им, че и по едно и също време 😇. Майка ми не би отишла и посмъртнл там, където е отседнал в момента баща ми 😻, дори и с нов партньор.

Това моите родители не биха го направили за никого, освен за мой настоящ сериозен партньор (съпруг или пред брак).

Дъщеря ми имаше съученик с починала майка. Гледаше го бащата на първото и дете, заедно с общото им дете. Идваше на родителски срещи и не бих помислила, че не му е баща. Аз не бих.

# 17
# 18
Това съм го гледала по френските филми, харесвам съвременното френско кино. Тук в България няма как да стане, да не разводняваме темата. Имам вила на морето и няма как да приемам какви ли не използвачи и да им слугувам.

# 19
Невена, ами то къде е истинското в това. За мен това е лицемерие. Странно е... не го приемам.

# 20
  • Paris, France
Къде е лицемерието? Хората истински обичат други хора и искат да продължават да се срещат с тях. Не виждам лошо.

# 21
Къде е лицемерието? Хората истински обичат други хора и искат да продължават да се срещат с тях. Не виждам лошо.
А не е ли предателство спрямо детето им и новият партньор? Интересно, то тук където сме уж много близки някои роднини не поддържат такава връзка, нито слугуват, да не се лиши някой от плаж. А уж сме много по-семейно настроени.

# 22
(Малко странно заглавие - бивши родни на бивш? Бивш ясно, ама негови бивши роднини?)
Пет пари не давам с кого говорят и се срещат моите роднини (приятелите ми също). Ако имат полза от разговор или среща с някой бивш - да заповядат. По същия начин не приемам някой да дава наклон на мен с кого да се срещам и да имам отношения Simple Smile Със сестрата на бившия не мога да кажа, че сме дупе и гащи, но имаме сходни интереси и хобита, често си пишем, виждали сме се, идвала е вкъщи да види щерката... Приятна компания сме една за друга.
С бившата на брата се оказахме в една група по спорт, която посещаваме, седнахме една до друга, посмяхме се, беше весело, но не сме толкова близки, че да продължим извън залата.
Майка ми и майката на бившия си коментират постове една на друга.
Сигурно имам още примери, ако се замисля, ни не съм си правила такова усилие.

# 23
  • Paris, France
А не е ли предателство спрямо детето им и новият партньор? Интересно, то тук където сме уж много близки някои роднини не поддържат такава връзка, нито слугуват, да не се лиши някой от плаж. А уж сме много по-семейно настроени.
На тебе ти се вижда като предателство, защото мислиш, че новият партньор ревнува. Те гледат на нещата по друг начин. За тях след като са се разделили, не са били един за друг и всеки е намерил нов човек, с когото е щастлив. Понеже не ревнуват от бивши, нямат против да идат на почивка с тях или бившите да идат у родителите им докато тях ги няма.

Мене не ме бъркат бивши и не ревнувам от тях. Ако родителите знаят, че новата ревнува от децата и бившата, не ги канят по едно и също време. Пак ходят бившите, но когато синът им не е при тях, със или без жена си.

Много съм близка с майката на първата ми любов и 20г след смъртта му още сме в контакт. Виждала е децата ми и ММ. Тя е ерудирана и успяла жена и много добре се разбираме. Винаги бих направила всичко, каквото мога за единствената и внучка и дъщеря на любовта ми, както и за нея.

Според мене ако човек обича истински, а не просто плътски, обича за цял живот, не ревнува и гледа да дава ресурси на любовта си.

# 24
  • Телиш/Плевен
С бившия ми имахме връзка малко над десет години, имаме и дете. Близка съм с родителите му, особено с майка му, даже все още ги наричам "свекърите", макар да са бивши такива, но настоящи нямам, тъй като родителите на годеника ми са починали и дори не се познаваме. Радвам се, че ги имам в живота си, защото винаги сме се разбирали и са ме подкрепяли, по време на раздялата също бяха на моя страна и въобще за толкова неща съм им благодарна, че няма да ми стигне животът да се отблагодаря.

Не мисля, че има еднозначен отговор на въпроса, нито има значение как е при другите, защото човек сам трябва да преценява какви хора да има в близкото си обкръжение. И това се преценява лично, а не по приказките на чужди хора. Повечето от моите приятелки имаха обтегнати отношения със свекървите си и постоянно ми говореха колко съм заблудена да се доверявам на моята, нямало свекърва, която да харесва снаха си и т.н. Не съм си и помисляла заради тези приказки да развалям отношения, на които държа.

# 25
  • София
Ами те всичките му роднини починаха. Понякога се засичам с братовчедка му, в ок отношения сме.
Повечето му приятели или минаха на негова страна или клюкарят, така че ги избягвам.
Ами това е.

# 26
Не е само тя. Бивши гаджета на всичките и синове ходеха на почивка при свекърите без да са имали общи деца. Ходеха с настоящите си партньори, деца от други мъже, вече и внуци. Едната беше прекарала месец с покойния им син и 20г след смъртта му и 30 след раздялата продължаваше да ходи всяка февруарска ваканция при тях. Там съм я засичала. Остава в къщата, в която живеят те, а не в някоя друга. Ядеше поне веднъж дневно с тях, у тях и свекърва ми се скъсваше да им слугува, като даже ги переше, та да не си губят плажа

Брей,за един месец със сина им така да я обикнат,че 30 години след това да я хранят и перат...

А тя се е разделила със сина им, ако това въобще може да се нарече връзка, десет години преди да почине.
Повечето хора не биха я помнили, камо ли да я перат.

# 27
Аз общувам с братовчед на бившия,който ми е съсед,и с жена му.С братовчедка му също,когато я видя,си приказваме. Негови колеги и приятели също поздравявам и уважавам. Виж,майка му,баща му и сестра му,не съм ги виждала и не ми е мъчно за тях😂Сигурно няма да ги подмина,от уважение,но избягвам контакти и като цяло не ги харесвам.

# 28
  • Paris, France
Брей,за един месец със сина им така да я обикнат,че 30 години след това да я хранят и перат...

А тя се е разделила със сина им, ако това въобще може да се нарече връзка, десет години преди да почине.
Повечето хора не биха я помнили, камо ли да я перат.
Кратката връзка със сина им е била повод да се запознаят. След това са си допаднали и се срещаха. Те не гледат на нея като на бивша на сина им, а като на интересен, прекрасен човек. Тя също не гледа на тях като на родители на бивш, а като прекрасни хора. Свекърите бяха много гостоприемни и много хора ги посещаваха. Свекърът почина, но сега няма седмица, в която някой близък да не иде да посети свекървата, а е вече на 91г. Не ги посреща със всички салтанати както преди, не им готви, нито ги пере, но още ходят да я виждат, а и къщата и е близо до морето, в гора с красива природа. Има затворен двор без басейн, друг с басейн и е удобно за децата.

# 29
  • Пловдив
Невена, по отношение на онази, която отгледала детето на мъжа си от друга. Хиляди хора го правят като най-естественото нещо на света, съвсем не само мъже и съвсем не само извън Балканите, ти го слагаш едва ли не в една категория със запазването на отношения с роднините на бивш или още по-долу.
Баща ти издържал внук на настояща, ама жена да гледа син или дъщеря на настоящ, е съвсем друго?!

Общи условия

Активация на акаунт