Отношения с бивши роднини на бивш

• 3 638
  • 56
  •   1
Отговори
# 30
Аз от позиция на времето вече, като си правя ретроспекция, виждам, че не е хубаво човек да загърбва свестни хора, с които си е допадал, за да не наруши някакви морални норми. При една раздяла, при изградени дългогодишни отношения, всеки взема някаква страна, дори неволно. При мен се случи с нов партньор да се появят нови приятели и компании, предишните останаха в историята. То и няма как, като се разпадне двойка, нов човек да замени изцяло предишен. Новият човек е нова тоналност 🙂.
Моите бивши свекъри са покойници, но си спомням само доброто от тях. Сега малко съжалявам, че се чувахме и виждахме само по работа. Става ми тъжно някак, защото те ме бяха приели по техния си начин, а аз се дистанцирах.

# 31
  • Пловдив
Не е хубаво, но най-често става точно така поради... хм... характера на нещата. Wink
Къде от неудобство - според мен най-вече това, къде от усещане, че по-близкият от бившите не харесва това ("морални норми"), понякога разочарование от самата раздяла на близката двойка.

# 32
Така е. Семейните връзки обичайно се изграждат покрай първоначална близост с единия от двойката. И при раздяла си остават при гостоприемника, от солидарност, независимо от моралната оценка.
Мен нещо ме е подгонил сантиментът, нищо не ми липсва, но все пак съм си писала историята с определени хора. Било е чудесно. Разделила съм се с тях без съпротива, но някои неща и хора ми липсват.

# 33
Не поддържам контакт с роднините на бившите. Дори и с на сегашния ми мъж роднините не съм кой знае колко близка. С неговата бивша също не се поддържа връзка от тяхна страна, доколкото знам.

# 34
  • Paris, France
Аз от позиция на времето вече, като си правя ретроспекция, виждам, че не е хубаво човек да загърбва свестни хора, с които си е допадал, за да не наруши някакви морални норми.
Така ме научи майка ми. Много ценен съвет е бил и виждам и аз от пиедестала на "егенозата", дето викаш, че е много вярно. Свестни хора, с които да си допаднем не се намират под път и над път.

Магдена, поне там, където съм живяла, не е много често срещано жена да отгледа децата на партньор, останали сираци. Не съм видяла добре гледани от следващата съпруга сираци, освен от французойки. Че има такива жени, има, но обикновено го правят с нежелание и защото ако напуснат мъжа, ще живеят по-зле. В България и Северна Африка такива деца обикновено се тръсваха на бабата. В централна Африка ги отглежда вуйчо. Винаги вуйчо, никога чичо.

# 35
При раздяла и наличие на дете ,според мен трябва контактите са се свеждат културно само за детето .После се чудим ,защо връзката с разведен/на с дете е все още табу .В друга тема обясних ,че наскоро приключих връзка с разведен с дете .Майка му ,културно ме извика да ми каже ,че днес той и бившата му пътуват заедно сами .Нямала съм право да ревнувам ,защото той и тя ,все още се обичат .Не ,той и тя се уважават ,защото имат дете ,а обичат .Той дори не блоговоли да ми каже ,че е с нея тоя ден ,а на работа .
Я ,ми кажете ! Колко от вас ,ще им стане приятно ,да чуе ,че полвинката им ,и бившата му ,все още се обичат ?Аз ,в този ден си казах ,че това не е моят мъж ,и всеки ден си задавах въпроси .Той обича ли мен ?Аз по добра ли съм от нея ?Дали ,ще успея да му родя дете ,за да ме обикне като нея ?
За мен ,това се превърна в психотормоз ,за това че призрака й ще е винаги около мен .

# 36
Това е съвсем различно. В случая се пита сега ще запазите ли отношения с неговите близки или той с вашите Wink Отношенията със самия бивш са друга бира.

# 37
Това е съвсем различно. В случая се пита сега ще запазите ли отношения с неговите близки или той с вашите Wink Отношенията със самия бивш са друга бира.
Явно заглавието я подвежда. По скоро трябва да е написано - "Отношения с роднини на бивш", без бивши, то се подразбира и без това.

# 38
Контактувам с тях заради децата. Не искам да ги разделям от баби, дядовци, чичовци, лели и тн само защото съм се разделил с майка им.

# 39
Зависи от хората, както и от отношенията, които сме имали
Например имам прекрасни взаимоотношения с една от първите приятелки на брат ми. Често се чуваме и виждаме. Но ние бяхме и много близки като бяха заедно.

# 40
  • София
Вчерашна случка:
Връщам се от морето. Както и на отиване разделям пътя на 2 и спя в селото при свекървата (не знам бивша ли е, ама аз не съм се развела с нея... Simple Smile), както всяка година. Всеки път се виждам и с роднините, миналата година понеже пристигнах късно мислех, че няма да дойдат, ама кака и едната дойдоха, а малката с бебе на 1г не можа, затова се видяхме на връщане.
 Тази година всички се събрахме на отиване и сутринта рано ще потегляме за София. Да, ама не. Колата се развали. Ама така, че не може да тръгне. Добре, че роднините намериха телефон, та пътна помощ (техен познат човечец, че да не ми одере кожата) ме закара до Пловдив, там сума майстори не можаха да помогнат, та денонощен човечец ми я оправи и се върнах да спя отново на село. И днес сутринта потеглих на свежа глава към София. Та, ако бяхме в лоши отношения нямаше да ми е толкова спокойно, защото все пак имаше къде да спя без да се притеснявам. То и за самите нас е по-хармонично и хубаво.

Последна редакция: сб, 16 авг 2025, 18:23 от Светулчица

# 41
Покрай дъщеря ни се запознахме с родителите на тогавашното й гадже. Много си допаднахме. После гаджетата се разделиха, ама какво, ние да ги загърбим тези свестни хора, с които се виждахме и си пишехме? Ние този момък даже и от самото начало не го одобрявахме твърде, не че някой ни е питал. Wink
Така се случи, че те (вече след раздялата) ни направиха много голяма услуга в труден момент (мъжът ми си сецна кръста и те го возиха с колата си до далечно място), нещо, за което даже роднина не винаги би се нагърбил.
Та, някаква си там раздяла на други хора не е задължително наша раздяла със свестни личности, с каквито животът по случайност ни е срещнал.

# 42
Роднина(чичо) се ожени за жената която уж обичал. След като изгубиха дъщеря си на 22 г. беше тя и се разведоха. След 20 г. от развода пак се ожениха, но ние се отдръпняхме от тях след втория брак между двамата. То какви ли не простотии имаше между двамата.

# 43
В този ред на мисли да попитам .Колко от вас преминали през развод ,ще седнат да пият кафе с новият партьор на вашият бивш/бивша ?Да поясня ,че въпросът ми е насочен към бивши с деца !

# 44
Поддържате ли отношения с роднини и приятели на бивш партньор? За вас краят в една връзка означава ли и край на историята, свързана с близки на двойката семейни приятели и роднини?
Една двойка създава цял нов свят. С разпада на двойката всички градени контакти, симпатии, емоции, отиват ли в миналото ?
Не, като нещото приключи, всичко общо заминава в канала. И не само с тези на бившата ми, а и с бившите на мои приятели. Те просто изчезват на мига. Нито са ми били близки, нито държа повече да имам ош-беш с тях. Минало-заминало. Завинаги. Това е живота - тече си, и оттеклото си заминава завинаги.

Общи условия

Активация на акаунт