Осмокласници 2025/2026

• 36 914
  • 738
  •   1
Отговори
# 15
За мен всички, които се впускат след второ класиране нататък са герои!
Аз, понеже си останах изненадана от избора на дъщеря  ми и с леко неспокойствие ѝ давам една задача от олимпиада по информатика да каже какво мисли, а тя ми вика - е, то това е елементарно, стига да знам синтаксиса на съответния език за програмиране. Стига си се притеснявала, нали аз си го избрах!

# 16
Трябва да представи оригинала на свидетелството и поради това трябва да е отписано.

Добре, ако се отпише и кандидатства, но не го приемат какво се случва с това дете? Къде ще учи?
За едно място може да се явят 4-5 деца. Едното ще се запише, а другите?
Сигурно е коментирано, извинявам се предварително.

# 17
Другите тичат да си вземат свидетелстовто и бягат към следващото училище
Направете си линия на времето. На коя дата накъде тичате.

# 18
Ако нямат следващи желания, тичат обратно с дипломата на старото си място, което са освободили Simple Smile

# 19
Ако нямат следващи желания, тичат обратно с дипломата на старото си място, което са освободили Simple Smile

Значи няма вероятност да не го приемат на старото място? Да не кажат, че трябва да излезе в системата , че мястото е е свободно и тогава пак да се реди на опашка за него.
Това е важно за мен.

# 20

Значи няма вероятност да не го приемат на старото място? Да не кажат, че трябва да излезе в системата , че мястото е е свободно и тогава пак да се реди на опашка за него.
Това е важно за мен.
Не, кандидатства заедно с други деца, които може да са харесали неговото място. Нищо не се пази.

# 21
  • София
По принцип трябва да обявят мястото и да се бори отново за него с всички други евентуални кандидати.

# 22
Има вероятност, ако в неговото училище има 1-2 свободни места, за които се явят 5 души, да класират дете и на неговото място, в случай че е с по-висок бал… Има много голям риск да му бъде заето мястото, ако има желаещи с по-висок бал.

# 23

Това е важно за мен.
Не, кандидатства заедно с други деца, които може да са харесали неговото място. Нищо не се пази.

Да, разбирам, лоша работа.
Логично би било на това класиране кандидатите да се явяват само с копие от дипломата. Все пак малко деца биха хукнали в последния момент да си сменят училището след цялото напрежение през последните месеци.
Благодаря на всички, които коментираха!

# 24
  • у дома
Ако е с копие ще се влачат до 10то класиране.

# 25
Това все пак трябва да свърши някъде, нали? Не разбирам безкрайните претенции на хората, но ако им се даде безрискова възможност, ще се видим в чудо от липса на реално запълване на всички паралелки в училищата.

# 26

Не разбирам защо. Ние бихме пробвали в конкретно училище, което е по-близо и ако не се получи ще си остане в това, което е записан. Точно цялата игра на отписване/записване ми се струва много по недомислена.

# 27
Благодаря за темата и успех на престрашилите се за 5-то класиране.

# 28

Не разбирам защо. Ние бихме пробвали в конкретно училище, което е по-близо и ако не се получи ще си остане в това, което е записан. Точно цялата игра на отписване/записване ми се струва много по недомислена.
Идеята в момента е всяко дете да.намери.училище. С предимство са тези, които никъде не са записани. И затова, ако искате на всяка цена другото училище, отписвате се.

# 29
...Засега съм решила да припомням какво сме говорили преди, какво сам си е избрал първоначално и да не отстъпвам...
Не отстъпвай! Това е правилният избор според мен.

Общи условия

Активация на акаунт