Осмокласници 2025/2026

• 38 185
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Излезе класирането на 157 ГИЧЕ https://157giche.com/%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%82%d0%be%d0%ba%d0%be% … 157-%d0%b3%d0%b8/ Доста деца са кандидатствали.

# 166
Включвам се с коментар за лесните и трудните езици. За мен всички са трудни, но майка ми беше професионален преводач от италиански, немски и френски. Мнението и беше, че френският е по-труден от немския. Родена е в началото на 30-те години. Когато била в гимназията се влюбила в учителя по френски и това за нея било стимул да се заеме сериозно с езика и да започне да го учи с частен учител. После кандадатствала френска фиология в СУ, но не са я приели. По това време френският е бил най-често изучавания език, но английския вече започнал да навлиза. С оценките от изпита по френски са можели да кандидатстват и английска фиология. Приели са я на второ класиране, но не е разбрала, защото е от провинцията. След неуспеха намерила някакъв учебник по италиански език и се захванала да го учи сама, за да може да кандидатства и за ит. Фиология. С френски пак не успяла да се класира, но я приели с италиански. Та беше завършила Ит.Ф. Паралелно си е наблягала и на френския. Предполагам го е учила, като втори език в университета. Отделно през престоя си в София е учила немски в Алианса. Успяла е и него да научи, защото после са я наели, като преводач точно с немски и е спечелила конкурс, на който е имало хора завършили немска фиология. Английският обаче така и не го проговори. Опитвала се е да го учи, но не и се е получило. Справяше се добре при четене заради богатата и лексика на френски и немски, но до там. Живяла е във време, в което са липсвали съвременните начини за комуникация и когато неграмотните са били немалко. За мен изводите са, че ако на човек му се отдават езиците и не го мързи, може да почне късно и пак да ги научи. И втория, че възприемането на един език за труден или лесен, често е индивидуално и не би трябвало да се правят обобщения.

Последна редакция: вт, 19 авг 2025, 15:50 от Monza

# 167
Някой знае ли кога ще обявят всички нови директори на училищата?

# 168
Някой знае ли кога ще обявят всички нови директори на училищата?

Странно е, че не ги обявяват официално. Сигурно изчакват да бъдат избрани всички и тогава да излезе общо съобщение. За някои училища вече се знаят “победителите в конкурса”. За други - прочетох в интервю на Асен Александров, който обявявайки новия директор на 51-во, спомена още няколко от новите имена.

# 169
  • София
31 СУЧЕМ публикува пето класиране  https://ivanvazov.com/v-%d0%b5%d1%82%d0%b0%d0%bf-%d0%bd%d0%b0-%d … 0%b0%d0%bd%d0%b5/

# 170
Миналата година дори беше след началото на учебната година.

# 171
  • София
До колкото знам, няма да има официално обявяване на избраните директори, ще се видят в сайтовете на училищата в някакъв момент !!,,
105 също обяви резултати от класирането снощи щях да се изям като видях, въобще не настоях пред щарката да се пробваме за чуждите езици, макар да е най - желания и език и да има шанс ако се освободи място да се прехвърли и в най - желаната специалност, но кой да предполага при положение че на четвърто класираните бяха с бал 422, че ще падне до 372 ... много ме е яд, ама след дъжд ....
пп явно всички започивахте, тия дни не мога да позная темата, с по два три отговора на ден .. лято е!

# 172
  • София
По принцип на пето класиране нещата са по-нормални и масово баловете падат доста.

# 173
  • София
По повод директорите
29-то СУ обяви на страницата си
Скъпи приятели,
От днес начело на 29. СУ Кузман Шапкарев" като директор застава г-н Антон Райчев - човек с ясна визия за развитие на училището.
Изказваме сърдечна благодарност на досегашния директор г-жа Маргарита Милева за всеотдайността, труда и грижата, с които през годините утвърди 29. СУ като място, където учениците и учителите намират подкрепа, мотивация и възможности за реализация.
👍 Пожелаваме на г-н Райчев успешен старт ...

# 174
По случайност разбирам за новия директор на 51-во и новата директорка на ФЕГ (която е негова съпруга и бивша учителка по химия от 31-во). Но не мисля, че ще бъде обявен списък на новите директори. Днес МОН обяви края на процедурите вкупом и май това ще е. https://www.mon.bg/news/280-obrazovatelni-instituczii-s-novoizbr … ri-sled-konkursi/

# 175
Изглежда има много незаписани деца с бал около 300 и за тях баловете могат и да не паднат много. При 400+ от сега се вижда сериозен спад.

# 176
Изглежда има много незаписани деца с бал около 300 и за тях баловете могат и да не паднат много. При 400+ от сега се вижда сериозен спад.
Явно доста падат баловете. Сега ме е яд, че не рискувахме с бал малко под 400, но и нямам нерви вече да се занимавам.

# 177
Леле, колко е паднал бала за 31 СУЧЕМ, направо ме е яд.

# 178
  • София
Простооо...дете с 339 бал в 31во, егати.

# 179
Това са около 100т.надолу спрямо досега. Не е за вярване.

Общи условия

Активация на акаунт