Осмокласници 2025/2026

• 38 248
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
Благодаря! Но ми се струва, че оттук нататък вече трудно може да се разчита, че ще има обявление. Т.е., подозирам, че някъде може и да не обявят публично.
Може въобще да не го обявят.
В хубавите училища и паралелки редовно има надпланови бройки (някои незнайно как) и там въобще не пускат класиране, ако се освободи място.
Както писах за голямата, когато я отписвах, имаше две жени. Едната с досада каза, че пак трябвало да правят класиране, а другата веднага я отряза, че няма да го пускат, защото и без това били повече деца. В тяхната паралелка съвсем накрая се появи момче, което не беше в нито един списък. Мястото така и не го обявиха.

# 211
Дали ще учиш в МГ и немски навън, или пък в немската и математика навън, изборът е по-скоро романтичен, отколкото чисто практичен.
Горното за немския  си има своето възможно  обяснение, aпетити към езикови с немски има на местата, в които обучението по езика е на ниво, предлагат се разнообразни профили за 11 и 12 клас и  DSD 2  подготовката наистина функционира както трябва, тоест има немски учители, има участия по разни програми на посолството, бг учителите се обучават за целта и т.н.  А това е предимно налично в София, Пловдив, Варна, Бургас, може би в Стара Загора,  Благоевград, Хасково и още няколко града..Дълги години си мислех примерно, че ЕГ Монтана в частта с немски е на ниво предвид  печелилите  във времето пълна стипендия за следване в Германия.Но потребителка разби тези ми представи с постове, че немци няма, че и   в часовете на бг учители  не се случва нещо особено ползотворно...И ако е така, по- добре да се избере МГ, а езикът така или иначе ще се доучва навън..

# 212
Брей, първо са обявили за днес събиране на свидетелства, класиране и записване. Балът е висок, но е 3*бел
Може ли линк за информация до къде е стигнал бала, защото не открих?

# 213
Каква е разликата между ЕГ и ГПЧЕ? В нашата пише, че получават езикови сертификати за владеене на езика, бригада в Германия, участия в проекти, DSD.

Ок, първи език немски интензивно в 8 клас не в ЕГ, за да е на ниво след това трябва курс. И английския пак, за да е на ниво също курс. Значи моето го чакат в 9 клас два курса. Тази учебна година ще пропусне английския.

# 214
  • София
Дали ще учиш в МГ и немски навън, или пък в немската и математика навън, изборът е по-скоро романтичен, отколкото чисто практичен.
Горното за немския  си има своето възможно  обяснение, aпетити към езикови с немски има на местата, в които обучението по езика е на ниво, предлагат се разнообразни профили за 11 и 12 клас и  DSD 2  подготовката наистина функционира както трябва, тоест има немски учители, има участия по разни програми на посолството, бг учителите се обучават за целта и т.н.  А това е предимно налично в София, Пловдив, Варна, Бургас, може би в Стара Загора,  Благоевград, Хасково и още няколко града..Дълги години си мислех примерно, че ЕГ Монтана в частта с немски е на ниво предвид  печелилите  във времето пълна стипендия за следване в Германия.Но потребителка разби тези ми представи с постове, че немци няма, че и   в часовете на бг учители  не се случва нещо особено ползотворно...И ако е така, по- добре да се избере МГ, а езикът така или иначе ще се доучва навън..
За мен си е чисто практичен.Ако съм сигурна, че езикът ще бъде научен на ниво в ЕГ(сигурна е силна дума, но поне да знам, че са налице нужните предпоставки за целта) и още не ми е избистрена идеята дали искам да задълбая  на следващ етап в много мат или в нещо друго, ще избера ЕГ.Ако обаче държа  на мат още от 8 клас и искам да я съчетая с немски, ще избера МГ, а немския ще го доучвам навън. Двата подхода със сигурност могат да  доведат до една и съща крайна цел и все пак винаги има разлики в полза на единия или другия вариант.

# 215
В нашето училище свободните места са се увеличили с още.едно.явно някое дете си е изтеглило документите за да участва в пето класиране. Дано моето съседче да има късмет. Ходили са до съседно училище и са им казали, че имат кандидати с по-висок бал и са ги посъветвали да не си подават документите. Не са ги излъгали.

# 216
Брей, първо са обявили за днес събиране на свидетелства, класиране и записване. Балът е висок, но е 3*бел
Може ли линк за информация до къде е стигнал бала, защото не открих?
Много безчестно. Скрили са информацията.
Най-високият бал беше 399, после не помня. Обадете се да питате в училището.

# 217
Monza, много коректно са постъпили в това училище като са им дали информация. Направо се впечатлих, като се има предвид в нашата родна действителност каква е рядкост да сътрудничат институции.

# 218
Monza, много коректно са постъпили в това училище като са им дали информация. Направо се впечатлих, като се има предвид в нашата родна действителност каква е рядкост да сътрудничат институции.
Имаме прекрасен директор.

# 219
  • Sofia
Изнасянето на такава вътрешна информация изобщо не е редно. Представете си вашето дете да е с най- висок бал , а отвътре да пошушнат на близки и те да кандидатстват с по- висок бал на базата на тази информация.  Ще ви изпреварят съвсем нечестно.

# 220
  • София
И според мен не е редно да се изнася информация, достатъчно е само и единствено!!! сроковете за кандидатстване и необходими документи, както е обявено на сайтовете.
Допълвам:
Това ми е прилича на идеята, която се спрягаше тук юли месец, да се вижда в реално време бала на кандидатите на опашката, та да може да се ориентира човек как да си подреди желанията.

Последна редакция: пт, 22 авг 2025, 14:39 от milka22

# 221
За най-висок бал съм съгласна, че не би било честно, но в конкретния случай са помогнали детето да не се загуби мястото. Кое му е нечестното?

# 222
Приетите на пето класиране къде може да се провери дали записването е отразено в системата на РУО?

# 223
За най-висок бал съм съгласна, че не би било честно, но в конкретния случай са помогнали детето да не се загуби мястото. Кое му е нечестното?
Ако са получили вътрешна информация предварително е едно, но ако вече са изтеглили документите и при подаване са им казали, е има кандидат с по-висок бал, е друго. Доста са рискови всички тия ходове.

# 224
Приетите на пето класиране къде може да се провери дали записването е отразено в системата на РУО?

Добър въпрос.
Аз питах в две от училищата и информацията им е сходна.
Казаха ми, че около 15 09 подават информация на РУО за зиписаните деца и се попълва някаква обща система. Ние вече в инфоприем нищо не може да видим след 4тото класиране. Т.е. не е както до сега да се сменя сатуса на "записан, заявил участие и незаписан".
А при записване на ученик, училището е задължено да дава входящ номер.
Това ми казаха.
Пък ще видим как е в действителност.

Общи условия

Активация на акаунт