Странни отношения

• 7 320
  • 231
  •   1
Отговори
# 165
Никаква роля не иззема. В двойките, които се обичат и подкрепят, това е нормално нещо. В другите, които пресмятат кой за какво и колко точно е дал е като в твоите и на Ариел писанията.
И пак казвам, колелото се върти. Да не стане така, героинята да изкарва повече пари в някакъв момент от господина с бизнеса и да се наложи тя да му помага...

Нормално е, но е нормално и да благодариш за това защото това не е даденост.
Мъж вземащ минимална заплата едва ли ще й спонсорира образованието, пък и не е длъжен.
Родителите ми разсъждаваха по същият селски и просташки начин: "Като те е взел - ще плаща!".
Не, не е така.

# 166
Според мен пък авторът е използвач. Взел младо гадже, което е съгласно да върти къщата и пак недоволен. Стана ми наистина тъжно за момичето. Няма късмет с родителите, попаднала и на някакъв мрънкалник, който го мързи да се гледа сам. Дано е достатъчно умна като завърши да го зареже.

# 167
Авторът си прави някакви неща на своя глава и я обгрижва финансово, момичето си мисли че е защото я обича, пък то се оказва че е сметкаджия и й брои колко време чисти, колко време учи, каква комуникация има с родителите си и т.н.
В отношения винаги има отчетност, дори и да не се говори за нея. Авторът звучи контролиращ, но в крайна сметка се харчат неговите пари, изкарани от самия него и той има пълно право да има контрол над тях. Сега знам, че много жени искат някой да хвърля всичките си пари по тях за едното благодаря и спорадична усмивка, но това е наивно мислене като на автора, просто на другия полюс на наивността. А, забравих, в случая и благодаря няма Simple Smile
Има отчетност, но защо го играе много щедър и много ларж след като реално не е? Той по своя инициатива и усмотрение е поел нещата финансово. Сигурно, за да се премести тя при него й е обещал, че ще се грижи за нея докато учи. Това е много шизофренично, момичето сигурно изобщо не знае какво му се върти в главата и че се чувства използван, нищо че сам е инициирал ситуацията.

# 168
Чудя се как млад мъж, добре печеливш, се занимава с момиче, толкова под нивото му. Млада използвачка от семейство мързеливци.

# 169
Това са смесени сигнали, момичето сигурно изобщо не знае какво му се върти в главата и че се чувства използван, нищо че сам е инициирал ситуацията.
Имаш право, очевидно е липсвал сериозен разговор, щом се жалва тук. Но пък и тя да не може да върже 2 и 2 не вярвам. В никакъв случай не е жертва, защото се облагодетелства на 100%, а недоволният е авторът.

Чудя се как млад мъж, добре печеливш, се занимава с момиче, толкова под нивото му. Млада използвачка от семейство мързеливци.
Крушата не пада по-далеч от дървото. Много мъже в началото всячески се опитват да избегнат запознанството със семейството на девойката им, а аз мисля, че е полезно отрано да си формираш мнение с какво ще се сблъскаш. Кофти семейство и детство = травми, девиации, зависимости.

# 170
Възползва се за момента щом това й е предложено. Защо не? Сега учи, като завърши ще си намери работа на пълен ден. Като бях студентка работих на 4-6 часа,  нормално е. Като поработих две години на пълен ден вече можех да се изнеса с тогавашния ми приятел. Ако ми беше предложил да поема по-голямата част от финансите, за да отида при него докато студентствам също щях да приема. И нямаше да ме спре да си работя след това и аз. Вие това момиче го изкарахте все едно е на 35, не е учила, не работи и не пипва нищичко.

# 171
Възползва се за момента щом това й е предложено. Защо не?
Защото авторът скоро мисли да вдига сватба, а тя не става за това в момента. Възползва се, използва го, мотае го, все тая формулировката. В различни етапи на животите си са. Опознавайте ги тези хора преди да грибирате у вас. Дори не знам как му е било забавно да има наоколо 19 годишна. Авторът, ако вземе правилното решение, да вдигне малко възрастта със следващата, ако целта му е семейство.

# 172
Като го гледам и той не е готов за семейство и са си баш на един акъл.

# 173
Ама автора се готви да и предложи ли? Това не го видях. Приказва си там, че иска семейство.

Мъж, решил да се ожени не го виждам как влиза в бг мама да говори против семейството, което щяло “да предложи грозни гледки на децата му” и в същото време да обича тая жена. Виж го ти, мистър Дарси

Това, че в предна (дълга) връзка много искал всичко да плаща, но уви - деляли, ми е доста съмнително. Струва ми се написано колкото да не го укоряват, че брои залците на жената и се хвали как плащал сметки.

( не разбирам защо някой нарече тоя мъж “богат”. Не видях някъде да и е предлагал и давал неща извън плащане на тока и водата. То даже мизерно)

# 174
  • София
Авторът си прави сметки сам, за нещо в което участват двама, и после е недоволен, че не му излизат точно.

И ето, той я подкрепя да завърши спокойноно и да се развива, както би следвало да е във всяка една връзка, а сега тя излиза лошата, че е приела помощ.
Откъде-накъде да е нужно във всяка връзка партньорът да иззема ролята на родителите?
Той го прави за сметка на разрастването на бизнеса си. Не е лошото, че е приела помощта, а че е неблагодарна и не се съобразява. Класическа използвачка, която тепърва ще вдига летвата на изисквания.

Едва ли бизнесът му щеше да се развива толкова добре, ако нямаше кой да му върти дома. Или поне нямаше да се прибира на чисто, сготвено и два пъти секс. Той съвсем умишлено плаща, за да получава точно това. Но явно смята, че срещу парите си заслужава още дълбоки благодарности и пълна изпълнителност. То това даже някой реален шеф няма право да изисква, камо ли партньор.

# 175
Хм, аз отдавна не съм в България. Какво се смята там сега за богат? Десет хиляди на месец малко ли ви се струва и всеки ли ги изкарва?
Авторът каза, че говорят за брак и деца, което е естествена стъпка в развитието на едни отношения продължили 3 години. За съжаление си е взел готованка и използвачка от кофти семейна среда и куп обременености, а такъв човек не е стабилен за семейство. Ако не го осъзнае сега, ще го направи в един по-късен етап, когато ще му е по-трудно да се откъсне от маргиналите, с които иска да се сродява.

# 176
  • Далечният изток
Що ще е готованка бе, хора?! Момата му върти къщата.

# 177
Жена, която живее с мъж, който по собствено желание предлага да я осигурява, за да може тя да има по-добро бъдеще и да се развива е определяна като използвачка... Тук май много женска завист се събра 😂😂😂😂

# 178
Каква къща? Двустаен апартамент, нямат деца, нямат животни, нямат двор. Счупила се е да върти синджирчето около пръста, докато балъка я е поел напълно.

# 179
Е, ама в случая балъка уж не бил доволен от миналат си връзка с 50/50, искал да плаща

Общи условия

Активация на акаунт