💕✨Януарска радост 2026-та годинa✨💕 Тема - 2

• 11 541
  • 428
  •   3
Отговори
# 420
На мен АГ и личната ми казаха за коклюша да не слагам, казаха, че не е ясно колко антитела преминават към бебето и го предпазват не е тествано върху бременни, нито е задължителна и явно има защо.
Ще я сложа на бебето, когато е задължителна (2ри месец след раждането , трети и четвърти - разбрах, че чак след третата имунизация е защитено бебето).
Но всеки сам прави своя избор, доверете се на вашите специалисти 🙂
На мен АГ ми каза същото.

# 421
Аз планирам също ваксина за коклюш, както и против грип. На следващия преглед ще питам АГ кога точно да ги поставя.

И аз съм решила за коклюш. В Германия където съм живяла над 10години се слага стандартно, братовчедка ми я сложи и за зимно бебе мен лично ме е страх.

# 422
Вчера бях на преглед и моята АГ нищо не е споменавала за ваксини. Ще попитам при следващият път...

Иначе ми предписа 3х2 магнерот, та дано има някакво облекчение със схващанията.

# 423
Вчера бях на преглед и моята АГ нищо не е споменавала за ваксини. Ще попитам при следващият път...

Иначе ми предписа 3х2 магнерот, та дано има някакво облекчение със схващанията.

Те се слагат след 30г.с може би заради това

# 424
  • София
Привет! А който е карал коклюш като мен трябва ли да поставя ваксина на бебето или то ще получи достатъчно антитела?

# 425
Привет! А който е карал коклюш като мен трябва ли да поставя ваксина на бебето или то ще получи достатъчно антитела?
Ваксината за коклюш на бебета е част от задължителните ваксини.
Вие няма как да предадете сега, предполагам не сте го карали бременна например.
Моят опит от чужбина е че се слага при всяка бременност + включително на много места слагат и най-близките на родилката.

# 426
  • 🌊
Здравейте, някоя имала ли е изоставяне в крачетата на бебчето? FL/AC е 18% в 1
20 седмица, а в 16та беше 19%. Самата бедрена кост е седмица назад. Лекарите не са индексирали нищо, но ме притеснява.

# 427
Здравейте, някоя имала ли е изоставяне в крачетата на бебчето? FL/AC е 18% в 1
20 седмица, а в 16та беше 19%. Самата бедрена кост е седмица назад. Лекарите не са индексирали нищо, но ме притеснява.
Да, ние имаме в корема и главата. По едно време беше цяла седмица. И двамата ми АГ не се притесняват. Може да е просто по-мъничко детето. Все повече разминавания ще има. Бях писала и тук, понеже и аз като теб се притесних, но много хора писаха, че и при тях е така. Вече се опитвам да не се вглеждам много. Важното е общите размери да отговарят горе долу на която седмица си.

# 428
На моето бебче му изостава точно бедрената кост, може би защото с бащата сме на еднаква височина и не сме от най-високите. Съответно това изоставане процентно смъква и другите и на последния преглед ми казаха, че се добавят около 3 дни изоставане към общото. Но АГ не индикира проблем. Чакам втората фетална за по-точни данни.

Общи условия

Активация на акаунт