💕✨Януарска радост 2026-та годинa✨💕 Тема - 2

• 15 960
  • 570
  •   1
Отговори
# 555
И на мен ми пуснаха направление за обременяването с глюкоза. Аз казах, че не искам да го правя, и АГ ми отговори, че няма как да ме задължи, но била длъжна да ми даде, което не е вярно, ама карай... Нямам нищо, което да предполага риск, така че аз ще го пропусна.

# 556
  • Бургас
Не е нуждо да имате някакви рискове за да развиете ГД. Всяка една може да го развие дори и никога да не е имала проблеми със захарта или въобще може да не консумира вредни и/или сладки храни. Аз не съм качила нито един килограм, околоплодни води и бебето са в норми, нямам никакви признаци за този диабет. За мен е несериозно да не се направи, но всеки си решава.

Последна редакция: сб, 04 окт 2025, 18:48 от Simpliicity_

# 557
Миналата година го правих това обременяване преди ин витро процедурата. Ама съм забравила, посветете ме - на гладно ли се правеше?

# 558
И за мен е несериозно. Аз нямах нито висока сутрешна захар, нито бебето върви напред, напротив, изостава с няколко дни, околоплодните ми води да в норма, коремчето е в норма. Никакви, ама никакви индикации. И излезе гестационен диабет. В чужбина изследването е задължително. Много се радвам, че го направих. Не виждам проблем в това да се направи. Ама да завърша и аз - всеки сам си преценява.
Иначе, да, на гладно се прави, гледайте да имате 12 ч разлика от вечерното хранене.

# 559
Направете обременаването. И при мен на гладно беше в норма. Вижда се как ви върви захарта час и два след прием. Важно е да се знае дали имате гестационен диабет за да не се стигне до инжекции инсулин или по-лошо.
Абсолютно подкрепям. С първата бременност бях точно така, но висока стойност на 120 минута. Тази ще го направя другата седмица.

# 560
Здравейте , аз направих обременяването и не бях впечатлена , не е толкова страшно и все пак е за вашето здраве и това на бебенцето. Нямам гестационен диабет, но пък хемоглобин и желязо са в критиката.В 24 г.с съм с +3кг , като бебка тежи 830гр и е седмица напред/ на последния преглед също е вече обърната главично и усещам тежест/. Взех решение и да изляза в болничен, за да намаля стреса от работата си и да се насладя на бременността - инвитро ,а също и съм конизирана преди 10 години ,шийката при проследяващия АГ е около 30мм, но правя прегледи при морфоложката с цел да съм спокойна и винаги с по-доброто оборудване я измерва между 35-38мм. Вече усещам голяма активност с видими ритници и мога да се пренеса да си нощувам в тоалетната. Следя се и обмислям да остана до края в болница Вита, има ли някоя с намерения или впечатления от там.

# 561
Здравейте, аз правих миналата година, но ми позволиха да се разхождам между измерванията, което незнам дали е изкривило резултата. Беше отрицателен. Сега още никой не ми е предлагал това изследване и се чудя дали трябва да го пусна пак (1.5 г по-късно)

# 562
Момичета, чета Ви от вчера и се чудя, защо моята АГ също не ми го е предлагала (всъщност дори не е споменавала за това изследване, разбрах за него от Вас всъщност). На базата на какво се предлага? Имат ли значение показателите, защото всеки месец ми иска ПКК?

# 563
Аз се следя в частна болница и в пакета имам включено изследване. През 2022 също го правих с първото дете. Според мен не на всички се предлага, защото скоро навлезе като нещо за бременни (свекървата ми е ендокринолог и препоръчва на всички да го правят, дори да нямат индикации)

В 26та седмица съм и съм 3 кг отгоре, но на домашният кантар  и не знам колко е коректен, бебето преди 2 седмици беше 700 грама.

# 564
MissBabyJane, то се прави между 24-28 седмица, но се решава индивидуално от АГ, защото при някои хора е абсолютно противопоказно и не трябва да се прави. Другият вариант е твоята АГ да е забравила може да я попиташ, да ти е по-спокойно.

Момичета, чета Ви от вчера и се чудя, защо моята АГ също не ми го е предлагала (всъщност дори не е споменавала за това изследване, разбрах за него от Вас всъщност). На базата на какво се предлага? Имат ли значение показателите, защото всеки месец ми иска ПКК?

# 565
Мен ендокринолог ме изпрати, иначе според АГ нямаше нужда.

# 566
В крайна сметка дори да не ви е назначено самото изследване няма да ви навреди и не е кой знае какво. Дори и без направление струва около 6лв (в зависимост от лабораторията). Казвам го за мамите, които се притесняват,че изпускат нещо. Винаги може да го направите, ако резултатите са над нормата се консултирайте със седящите ви лекари. Аз например имах ИР преди да забременея, след като минах на нисковъглехидратен режим и свалих около 12кг нещата с бебе се случиха. Забременях, но през цялата бременност продължавам да спазвам режим и си меря често КЗ на гладно. Бях сигурна, че нещата са влезли в контрол,  защото сутришната КЗ беше в норми през цялата бременност до момента, но тези дни като правих изследването се видя,че на 2рия час след приема на глюкозата стойността ми е много висока. Следователно вече ме водят с ГД, но това не беше и такава изненада за мен, защото просто знам,че организмът ми се проваля в метаболизирането на захар и се опитвам да живея с това. Успех!

# 567
Аз попитах дали да правя обременяване и следящата ми каза, че според нея не е нужно, защото има определени показания и рискови фактори, които насочват към евентуален проблем, а те при мен липсват. Разбрахме се, ако има проблем по-натам да го направя.

Момичета, в Рая тойс днес има 20% намаление - за тези от вас, които вече са започнали с покупките 😊

# 568
При мен има фамилна обремененост, отделно Хашимото и на първите изследвания излезе завишена кръвна захар. Попитай на следващия преглед, може и да е забравила или да нямаш нужда. 
Аз се притесних нещо за това изследване, че и сънувах някакви страшни стойности тази вечер 😆

# 569
Благодаря Ви, момичета. При мен няма фамилна обремененост, нямала съм проблеми с хормоните и кръвната ми захар е в норма, но ще попитам все пак при следващият преглед.

@skupocenna - опитай се да не се тревожиш, кураж и стискам палци всичко да е наред!

Общи условия

Активация на акаунт