💕✨Януарска радост 2026-та годинa✨💕 Тема - 2

• 16 342
  • 593
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте на всички,
Честито за всички бебчета в развитие.
Lenisofia аз раждах във Вита 2023,сега пак живот и здраве ще съм там януари.
 Питай нещо конкретно,което те притеснява.
Въпреки че бях там само 3 дни за нормално  раждане,следя се там,педиатъра ни е там и  имам доста впечатления.
Не съм лежала за задържане.

# 571
Привет и от мен! Да се отчета, че се върнахме от преглед в 23+3, бебето е 620 грама. Качила съм досега 3,5 кг. Шийката и тя е ок, та ми олекна. Единствено ще увелича малко магнезия на 3 по 1, че някои дни имам по 15 стягания.
Бях се притеснила, че предния път глюкозата ми на гладно беше 5.3 и понамалих въглехидратите, старая се да се храня като за гестационен диабет. Днес вече е 4.8 и гликирания е 4.4, та съм доволна. Ще правя и обременяване вероятно на следващия преглед.

# 572
При мен обременяването беше в 19 г.с.Надявам се, че не е било рано. Всичко беше ок.
Но бебето си върви големичко, в 23+4 беше 760 грама. Иначе води в норма, шийката 4 см, плацентата се е вдигнала малко, но още е ниско.
Продължава да ме шашка, от вчера е по-слабо активен, а бях на ФМ в четвъртък и всичко беше ок.
Усещам го от време на време, но доста по-слабо и рядко, сравнено с предните дни.

# 573
При мен обременяването беше в 19 г.с.Надявам се, че не е било рано. Всичко беше ок.
Но бебето си върви големичко, в 23+4 беше 760 грама. Иначе води в норма, шийката 4 см, плацентата се е вдигнала малко, но още е ниско.
Продължава да ме шашка, от вчера е по-слабо активен, а бях на ФМ в четвъртък и всичко беше ок.
Усещам го от време на време, но доста по-слабо и рядко, сравнено с предните дни.

При мен някои дни усещам бебето много, в някои дни сравнително по-малко. Доктора ми каза, че ако бебето е обърнато към гръбнака е нормално да има по-малко усещане, но аз все изпадам в паника. При това съм и с предна плацента, да усещанията са още по-заглушени.

# 574
Аз също съм с предна плацента и определено има дни в които го усещам много по-малко. Даже петък събота и неделя много малко го усещах и се панирах доста, защото съм и болна… ама днес вече си подритва стабилно.

# 575
Абе, и аз все си знам, че обикновено е доста активен 3-4 дни, след което следва пауза от 3 дни, обаче всеки път се шашкам. Със задна плацента съм, може би ако е с гръб към корема ми и хич не усещам, не знам.
И на лекарката на ФМ в четвъртък ѝ казах същото, та и тя ми каза да не се шашкам, да хапна нещо сладко и да легна, обаче пък не всеки път действа това, та не знам има ли вариант да не се шашкам, хаха Grinning

# 576
Аз съм в 30 г.с. и вчера цял ден не мръдна това дете, щях да се побъркам, какво ли не правих да я побутна. Вечерта чак стана активна.

# 577
Моето момче нещо май си сменя режима, защото до-скоро сутрин се будех от риткането, а сега през деня е тих и към 23:00ч. почва да вилнее 😄

# 578
Дано не си запази този режим, че четох, че след 24 седмица вече си настройват режима на будуване/спане и после и след раждането така остава Grinning
Не помня как беше с двете ми деца, но каката не беше особено активна в корема ми, а след раждането още от болницата се кокореше с едни големи очи и изобщо не обичаше да спи. И сега си е така Grinning
С баткото не помня, защото бях ангажирана с каката (тя тогава беше бебе , разликата им е 1г4м), но много риташе, много. И сега с тия крака не спираааа , скача, тича, той не върви спокойно, той тича. Grinning

Бебко ще го видим, засега не буйства много в корема, обикновено вечер риташе, от седмица пък само като си отворя очите и се почва, но ето, днес започна да се движи чаааак сега.
Явно на него още му е рано за режим.

# 579
Аз също го четох това за режима след 24 седмица и понеже вече съм почти 26 седмица, а той точно започна преди седмица да си променя и да е активен през ноща се надявах да не се окаже истина Grinning не, че не се подготвям психически че ще има будуване, но все пак...

# 580
Будуването през нощта с второто дете си го реших със съвместно (но безопасно!!!) спане. Като се събудеше му давах да суче и продължавахме да си    спи и двамата, но тогава и каката (тя още беше бебе де) се будеше нощем и се стараех да няма рев, за да не събудим и нея.
Но само така успявах да се наспивам.
Сега не съм сигурна обаче дали бих практикувала съвместното спане.

# 581
Не знам, на мен ми е първа бременност и нямам идея как ще стоят нещата с будуването, спането, кърмене и т.н. 😕

# 582
Със сигурност ще има и безсънни нощи, но хубавото е, че бързо минава и се забравя. Помня само, че наистина ми беше много трудно тогава с две бебета, но се забравя като цяло. Сега и аз се чувствам малко неподготвена. Надявам се да случа на бебе еднорог Grinning

Единственото, което бих направила сега като превенция на рева от колики е за си взема пробиотик и да започна да го давам на бебето още в болницата. И то качествен такъв.
Иначе после почнат ли коликите нищичко не помага, докато сами не отшумят, поне при моите деца беше така.
На баткото давах от болницата Омнибиотик Панда, защото още там беше на антибиотик, но не съм доволна изобщо. Сигурна съм, че ако не бяха гадните колики щеше да е най-спокойното и спящо бебе, но уви, мъчиха го до захранване чак.

# 583
Със сигурност ще има и безсънни нощи, но хубавото е, че бързо минава и се забравя. Помня само, че наистина ми беше много трудно тогава с две бебета, но се забравя като цяло. Сега и аз се чувствам малко неподготвена. Надявам се да случа на бебе еднорог Grinning

Единственото, което бих направила сега като превенция на рева от колики е за си взема пробиотик и да започна да го давам на бебето още в болницата. И то качествен такъв.
Иначе после почнат ли коликите нищичко не помага, докато сами не отшумят, поне при моите деца беше така.
На баткото давах от болницата Омнибиотик Панда, защото още там беше на антибиотик, но не съм доволна изобщо. Сигурна съм, че ако не бяха гадните колики щеше да е най-спокойното и спящо бебе, но уви, мъчиха го до захранване чак.

Какъв пробиотик мислиш да вземеш за бебето, кой е най-добър? За да си взема и аз.
Иначе знам че ще има такива нощи, опитвам се да се настроя. Това ми е едно от най-големите притеснения, недоспиването ми влияе доста зле. 😕
Ама ще стискам, няма какво да се прави

# 584
С баткото пробвахме какво ли не, ама наистина всичко, нищо не помагаше, докато не открих Био Култ пробиотика, само той спасяваше положението. После обаче изчезна от пазара и дълго време го нямаше, наскоро се появи и силно се надявам все още да е хубав. Ще пробваме с него, но ако са го развалили - не знам Confused

Общи условия

Активация на акаунт