С какво ви дразнят свекървите? – 167

• 34 651
  • 756
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Агресията е навсякъде около нас. Приемам , че може да съм пасивно - агресивна. Като отражение на околния свят. Точно за това говоря - да се учиш  на предпазване и  да не ти влияе, от малък да те учат, за да оцелееш.
 Голямото пазене ,в кутия, води до психолог. Дано ме разберете.

Изобщо не ми влияеш, споко. Посочвам просто, че не си толкова бяла и добра само защото кълвеш с мили думи. Честно казано предпочитам директният подход на КАГ, отколкото такива мазни заобикалки. Май сте само двете свекърви в темата, които по-редовно пишат. Да ме прощава някоя, ако я пропускам Wink

# 166
Не се стремя да съм бяла и добра, тях ги използват и тормозят. Отдавна мина това време на добротата за мен. Нямаше да оцелея  иначе.

# 167
  • Бургас
Eдната снаха прекъснала комуникация - отмъстителна и лоша.
Другата се вижда със свекърва си - хитра била.
И какво излиза - хубава булка за златните ни синковци няма..Smile
Вечната война никога няма да свърши, само войниците се сменят.

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 15:36 от Мария

# 168
Че няма да умре от мъка свекървата (ако не й водят детето), няма да умре. То не е това въпросът. Въпрос на чест е. Моята като й заведехме детето, грам внимание не му обръща, и до ден днешен е така, затова и детето там не иска да седи без някой от нас, и да е за малко време. Нито някога я е попитала нещо за детската градина, какво обича, дали нещо й харесва, обичайните детски въпроси, които и чужд човек ще зададе, за да закачи едно дете. Но, като не седи много там, се рева по едно време че детето не я познавало. Заради мен било това. А като отиде там, не я поглежда и нищо не е направила, за да се познават с детето. Ама детето трябва да иска да е там. А ти какво направи, за да го привлечеш там? Но снахата е виновна. Така че, няма да умрат от мъка определено, но иначе надават вой.

# 169
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Eдната снаха прекъснала комуникация - отмъстителна и лоша.
Другата се вижда със свекърва си - хитра била.
И какво излиза - хубава булка за златните ни синковци няма..Smile
Вечната война никога няма са свърши, само войниците се сменят.
Най-добрата снаха е бившата снаха Grinning

# 170
  • Бургас
Склонна съм да се съглася. Макар, че и докато бяхме женени, нямах кой знае какви проблеми със свекърва ми. Като чета тук даже никакви.

# 171
Че няма да умре от мъка свекървата (ако не й водят детето), няма да умре. То не е това въпросът. Въпрос на чест е. Моята като й заведехме детето, грам внимание не му обръща, и до ден днешен е така, затова и детето там не иска да седи без някой от нас, и да е за малко време. Нито някога я е попитала нещо за детската градина, какво обича, дали нещо й харесва, обичайните детски въпроси, които и чужд човек ще зададе, за да закачи едно дете. Но, като не седи много там, се рева по едно време че детето не я познавало. Заради мен било това. А като отиде там, не я поглежда и нищо не е направила, за да се познават с детето. Ама детето трябва да иска да е там. А ти какво направи, за да го привлечеш там? Но снахата е виновна. Така че, няма да умрат от мъка определено, но иначе надават вой.

Много точно.
Моята свекърва последно като идва пита дали да донесе сини сливи за малкия. Казвам донеси каквото решиш,тя пак-ама той обича ли? Казвам-не съм му давала до сега, донеси, може и да яде. Отговора-ама какво значи "може би ще яде" (Едно такова през зъби се изрича). И продължава-аз да не съм милионерка,да давам пари, пък То(явно няма име детето) да не го яде и да хвърляте...
Пак спокойно й отговарям-ако не детето, сина ти ще ги изяде!
Както и да е, идва тя със сливите,помрънка малко на сина си, детето вечеря и давам въпросните сливи нарязани за детето. Ейййй голяма драма, че не успяхме да го накараме дс ги опита... То мрънкане, как баба с такова желание ги донесла, специално за него, изречения от сорта-Ти не обичаш ли баба? Айде яж да видя колко ме обичаш.....
Съответно не искаше да яде, нацупена си взе торбичката със сливите, врътна се и си замина.
Добре, че идва 2-3 пъти в годината, то не се търпи това чудо просто.
Мъжа я пита защо не е питала какво обича да си хапва, че да донесе. Отговора-какво да питам, вие му давате само глупости.... Не знае какво яде, обаче знае, че са глупости 😂😂😂😂

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 21:55 от Karina-88

# 172
Олеле, вярно ли си взе сливите Flushed
Тя твоята е доста непредвидима, ама чак дотам, си е проклетия. Ти си и казала " синът ти ще ги изяде, ако не ги яде детето". Теб не те ли покани с тези златни сливи, егати.

# 173
Аз плодове почти не ям, ама тя за сина си не ги остави, ти за мене питаш 🤣🤣🤣

# 174
Помня, че за някакво събитие ви беше заплашила с другата снаха, че като отидете, ще има изясняване на отношения пред гостите, но тогава май не си писала дали ви се размина. На мен това ми беше достатъчно да я запомня като класика Blush в темата.

# 175
Само сливи ли донесе и отнесе? Нищо друго?

# 176
Стига бре...взела си сивите 🤣
Колко струва килограм сливи?

# 177
С идеята да не го насилваме, моят вече над 16-годишен внук и до сега  не лизва никакви плодове и зеленчуци, освен рядко банан и краставица.
Затова си мисля, че понякога, докато са малки  е полезно да се понатиснат било с молби и кандърми, било с  убеждение.

PS   January, когато започнах да пиша в тази тема бях снаха и съвсем прясна свекърва. Но ето, колелото много бързо се върти. Няма да усетиш как и ти ще станеш свекърва или тъща.

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 17:10 от К.А.Г.

# 178
Тая свекърва бетер децата. И да си вземе сливите, Боже.

Иначе да, скъпи са, ако са ония големите и супер сладки, за които си мисля, ама все пак. Можеше на нейното дете да ги остави.

# 179
Донесе сливи, защото били хубави и български.
КАГ, детето е на 2,5г има време да опитва и да избира каквото му е вкусно да си хапва. Или за да не обидя свека, трябваше зорлем да го тъпча?
Нямам идея колко струват, плодове купувам други за детето, които обича. Е за сини сливи сигурно никога нямаше да се сетя.

Общи условия

Активация на акаунт