С какво ви дразнят свекървите? – 167

• 34 647
  • 756
  •   1
Отговори
# 150
  • Другата България
Което не означава, че веднага трябва да обижда и напада.

# 151
  • София
Ако детето не ходи с бащата, после ще писнат, че тя не го води или не го пуска...
И какво от това? Не е ли по-важно детето да е спокойно? А нали двамата родители знаят, че то не иска да ходи?
Проблема е, че таткото държи да ходи и тя не може да се пребори с мъжа си. И затова от болната глава на здравата. То това и е главният проблем на Ела. Свекървата е като бонус.
Е, проблемът е с него, не със свекървата. Пък и фактът, че той държал на нещо си не го прави закон. Тя е голям човек и решава къде и кога ще ходи или няма  да ходи.

# 152
  • Пловдив
При мен е обратното - майка ми по адрес на други роднини. А съм 30+ години вече и все още ми става изключително неприятно като я слушам. Честно, все ми е тая какви са й отношенията с тях. Аз проблем нямам, но видиш ли, ако не съм с нея, съм срещу нея. И ето ти драмата...
Добре де, те може и да са се държали добре с теб, но изключително зле с нея. И тя очаква подкрепа от теб. Ами аз бих се замислила.

# 153
milenaka,така мислим аз и ти. И можем да го приложим. При нея явно не се получава и затова се е хвърлила да доказва кой прав и кой крив. Да, свекървата и на мен не ми допада, но ви живота не е като в съда, да се произнесе и точка.

# 154
  • София
Боряна, не знам, странна ми е концепцията "мъжът иска, жената има право да козирува". Това, ме той иска тя да ходи при майка му, не означава, че тя ще ходи. Според мен. А и той защо иска тя да ходи, след като знае за какво става въпрос?

# 155
Нямаше да отговарям, но все пак...
 Което написах е едната страна. То не променя конфликта , напротив.  Тук наблюдавам страх от конфликт, някак да стане с вълшебна пръчка. Няма такава.
  Детето си разказва ,след  3 годишна възраст може да предаде  какво са правили  и какво му е говорено, възрастен ще сглоби нещата и ще се намеси.
  И ще обясни , че баба  ,леля ,не са прави, но така мислят,  ние знаем  кое  е правилно. Мама и тати са близките хора, те трябва да знаят и да помогнат.
 А за да не  иска едно дете нещо и  някого, има причина и тя е обективна ,децата не се лъжат и усещат.

Извинявам се , ако съм груба , но пък да се напъвам и никой да не ме разбере  ми е странно.  Старая се.
 Защото без да намериш решение, няма смисъл  ядосването. То трябва да е кратко и да продължаваме напред живота си ,както го харесваме ,не под давление  и съобразяване.
 А това изисква здрава психика. Защото днес е  едно, утре нещо друго и понякога нещо голямо.
 С този напрегнат живот,  работа/ не  е  от 8 до 17 като едно време / вързан с телефон и в тоалетната понякога, вредиш на себе си. Аз лично - не. Слободна съм.
 Допълвам- жената  е човек. Не придатък, да има мир и да се прави на изтривалка.

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 02:46 от Бор_яна

# 156
Е сега вече те разбрах! Благодаря!

# 157
Е как се навира, ако не я каните?

Историята е много дълга и протяжна, споделяна от много теми насам начасти, но накратко - нагла е, самопоканва се и ММ не я връща от вратата най-общо казано.

Ако детето не ходи с бащата, после ще писнат, че тя не го води или не го пуска...
И какво от това? Не е ли по-важно детето да е спокойно? А нали двамата родители знаят, че то не иска да ходи?
Проблема е, че таткото държи да ходи и тя не може да се пребори с мъжа си. И затова от болната глава на здравата. То това и е главният проблем на Ела. Свекървата е като бонус.

Всъщност ММ няма подобни намерения, а и от страна на майка му не е имало такова настояване. Единственото, което беше поставено като въпрос, е детето да отиде без нас – нещо, което вече е ясно, че няма как да стане. Последното ни посещение беше по-скоро случайност, всички заедно, за да помогне с някои неща. Ако е имало други очаквания, те просто не се осъществиха.

# 158
Елла,  като не пускаш детето, свекърва ти няма да умре от мъка. Свиква се. Имам близки роднини, които не си познават внуците, а те са вече на 20 и 15 години. Снахата е решила така, ама защо не е изтъкнала причина.  Животът  продължава. В конкретния случай печели другият им внук, защото майка му е по-хитра. Ти си решила да отмъщаваш на свекърва ти поради твои самовнушения. Ами командвай си парада на двучленната си войска, но какво от това?!

# 159
КАГ, може би знаеш историята на тези хора едностранно, може и да има причина да не общуват с нея.
А какво означава, че другата снаха е по-хитра?

# 160
Причината, която те знаят е, че не са отишли на имен ден на снахата, а те не са отишли, защото не са  имали покана. И тя обидена, че не е уважена, спира контактите и налага същото на таткото и на децата. И така 20 години.
Скритата причина, която е по-вероятна, вмешателство на тъщата и нейни мераци за преписване на етаж и последвал отказ, защото моите роднини са били по на 50 години и им е било твърде рано за прехвърляне на етажи. По-късно тези щения са изказани от снахата като предпоставка за сдобряване.  Е, не се случи и сдобряване няма.  Другата снаха си пуска внука и бащата, тя също ходи. Не често, защото са в друг град, но общуват нормално.

# 161
  • София
КАГ, ти прочете ли, че детето не иска да ходи без майка си?

# 162
  • София

Понякога се изразяваш много абстрактно и наистина се затруднявам да те разбера правилно. 🍀
Е ,това е. Правя внушение да си извади всеки извода. Така съм свикнала, . Освен това  съм поет, литературни образи владея.
 Моя грешка, да очаквам размисли.  Сдъвкано трябва  и директно, натрапено.

Пасивна агресия му казват на това Simple Smile

# 163
Агресията е навсякъде около нас. Приемам , че може да съм пасивно - агресивна. Като отражение на околния свят. Точно за това говоря - да се учиш  на предпазване и  да не ти влияе, от малък да те учат, за да оцелееш.
 Голямото пазене ,в кутия, води до психолог. Дано ме разберете.

# 164
  • София
КАГ, подобни отношения са за много, как да кажа, елементарни хора и нямат общо със случая. Да не говорим и, че хитростта за която споменаваш явно пак е за имот.
Не е гот така.
Аз не бих спирала бащата и детето, ако имам доверие на бащата. Ако обаче и на него нямам ще е кофти.

Общи условия

Активация на акаунт