С какво ви дразнят свекървите? – 167

• 33 917
  • 756
  •   1
Отговори
# 240
  • Canada
Ella11, аз не бих чакала да ти се прииска още едно.

# 241
Аз пък се чудя - не се ли усещате като ви минават подобни щуротии през главата -"самото съвършенство" и "мастърпийс" Shocked Имах такава приятелка, с която разхождахме децата, когато голямото ми момиче беше бебе. Все нейното беше най-русото, най-хубавото, най-умното, най-най и  от всичко по много Laughing Всеки път се обясняваше как само и единствено него някак по-така го гледат всички, много му се радват....Абе същи мастърпийс Laughing
Най-добронамерено от мен - приемете, че това "съвършенство" на "шедьовъра" ви е единствено във вашата глава, евентуално и на таткото. Надявам се, че знаете приказката за лястовицата и враната -"Най-хубавото птиче" - казва всичко по въпроса.
Да, за всички ни нашите деца са си най-. Ама чак с такива суперлативи да си ги характеризираме сами е малко смешно.

# 242
Не е смешно такова обожествяване на децата, патология е. Направо ме втресе от такава обсесия.....

# 243
Стига сте завиждали за златното яйце. Да сте си снесли по едно и вие пък! Simple Smile
И после някои се сърдят, когато се използва този термин. Ами, има защо...

# 244
  • София
Аз като по-проста - 2 с голяма разлика. Всъщност, като млада мислех, че ще имам 3, не зная защо.
Разбира се, че предимно родителите трябва да гледат децата, обаче "никому не го давам" и "абсолютно сами го гледаме" често водят до изпушване и нежелание за други.

# 245
Около мен всички родители на 2 или повече деца, било то големи или малки, ги делят. Колкото и да не си го признават, то си личи.
Донякъде разбирам, защото за мен детето ми (#1 и единствено за момента) е абсолютното съвършенство във всеки един аспект и е тотален masterpiece. Просто не виждам как бих създала #2 и би се доближило до него.
Само че затова не желая по никакъв начин повече деца, а ако някой ден вземе, че ми се прииска, ще ида на психолог да лекуваме това мислене. А не да карам детето ми да страда заради моите "прищевки" да родя още едно.
Не казвам, че е такъв случая с майката, но все си мисля, че фаворитизирането идва от родителите и после са останалите.
Аз бях винаги предпочитаното дете и внуче, докато не се появи #2 и рязко всички забравиха за досегашната си привързаност.
Онзи ден майка ми взела 2 бонбона - за детето и за сестра ми. За мен нямаше, била съм голяма, да съм си купувала. Да де, мога да си купя и 100 кутии, не е в това въпроса. Ама ходи обяснявай...

Ей, че щуротии Simple Smile
Да не се обидиш сега. Просто детето ти явно е  още малко. Скоро нито то ще ти се вижда толкова съвършено нито пък ще е невъзможно да обичаш и втори, че и трето. Не, че ще родиш толкова, ако не искаш, просто ще ти мине боготворящия период, като почне да те гони от стаята.

# 246
Абе, завиждаме ние, че е нужна психиатрична помощ. Пу-пу дано не изкукуригам чак толкова. Съвършенство и какво беше още там....да пази господ.

# 247
  • София
Добре, че съвършенството е прекалено малко за моя син, макар че....знае ли човек какво е приготвила съдбата

# 248
Момиче е съвършенството...
То не случайно има вицове за тъщи 😃
И аз си плюя в пазвата да не ми доведе моят такава.съвършена снаха и обсебената й майка като притурка.

# 249
  • София
То и за свекърви има, така че тогава вече ще се развихря подобаващо, ако съм жива и възрастта ми позволи.

# 250
Майтап си правим ние, но не е смешно.... да пази Господ!

# 251
По-добре е майка ти да те намира съвършена, отколкото да ти намира кусури и да  не можеш да достигнеш някакви нейни стандарти. Simple Smile

# 252
  • София
Добре за теб и нея, зле за останалия свят

# 253
По-добре е майка ти да те намира съвършена, отколкото да ти намира кусури и да  не можеш да достигнеш някакви нейни стандарти. Simple Smile

Стига бре, такова обожествяване е патология. Добре е да се живее в реалността, че иначе много проблеми защо хората не ме обожествяват.

# 254

Ама то такива майки и синовете си намират за съвършени, в резултат имаме ето такава тема. Simple Smile
Проблемът е, че някои майки са толкова самовлюбени, че дори пубертетът не може да изтрие позлатата от яйцата, които са снесли. Тях обикновено ги четем или гледаме в новините. Яйцата имах предвид, не майките.
Макар че понякога и майките, да...

Общи условия

Активация на акаунт