С какво ви дразнят свекървите? – 167

• 34 770
  • 756
  •   1
Отговори
# 270
Щом и е мъж, съвършен е....
Не и моят Simple Smile Но децата и котарака - да!
Абсолютно вярно ... и сега ще го докажа.
Мъжът не е съвършен, защото е роден и възпитан от свекървата, която е обратното на съвършена.
Котаракът също е съвършен - той не е роден от снахата, но е възпитан от нея. Това е достатъчно, за да бъде съвършен.
Децата са съвършени - въпреки, че към 50 % от ДНК-то им е от несършената рода, те са родени и възпитани от снахата,  която е съвършена. Вече доказахме, че възпитанието от съвършена снаха води до съвършенство.

А свекървата е дразнеща, защото отказва да разбере това очевидно доказателство. Smiling Imp

Майтап, майтап ... но май за много жени тази логка е желязна.

# 271
  • Другата България
В светлината на последния пост на Ела, минавам в отбора на свекървата. Wink
И аз май така.
Не, че има значение, но си е патология това нейното.
Вероятно е нормално за млада майка, ама нейното наистина е прекалено.
С добри чувства го казвам.

# 272
Аз пък много искам и едно момиченце след време, но не ми се изпитва тая болка пак 🫣

Е чакай де. Ти ей сега роди Grinning
Всичко се забравя. Дай си време.

# 273
  • Варна
По-добре е майка ти да те намира съвършена, отколкото да ти намира кусури и да  не можеш да достигнеш някакви нейни стандарти. Simple Smile

И двата варианта за мен са крайно токсични и в бъдеще няма да доведат до нищо добро. Пак според мен.

Ох, сега се замислих, че имам още една причина да искам живот и здраве да си остана с всичкия си. Много, много, много се моля.

# 274
Е да, ама ако трябва да се избира, по  добре да си харесва детето. Така, или иначе светът е гаден, ако те почнат още в къщи, поне едно място трябва да има, дето те одобряват безрезервно.

Впрочем, не винаги лекетата са ги обожествявали в къщи, повечето напротив - искат да спечелят одобрението на родителското тяло, ама не став.
Ето и тука колко мъже има - правят всичко за маминка, даже в ущърб на жена си и семейството си, а тя все още и още иска, и за капак - предпочита другото си дете, гледа другите внуци...

# 275
Аз пък много искам и едно момиченце след време, но не ми се изпитва тая болка пак 🫣

Има епидурални упойки за целта

# 276

Е чакай де. Ти ей сега роди Grinning
Всичко се забравя. Дай си време.

Минимум 5 години Grinning

# 277
Е, не, по-нормално е да го плюя, да обяснявам колко не слуша, колко е лошо, какви са му физическите белези в негативен аспект и тн, както много правят. За мен си е най и няма да се промени това.
Разбира се, аз напълно разбирам приказката за гарджето и ми е ясно, че повечето майки си го вижда по такъв начин. Но това, че за мен е най, далеч не значи, че ще е най-красивото на света, най-умното в училище или най-доброто в спорта, примерно. И беше казано в контекста защо не искам повече деца за момента, макар че това е една от хиляда причини, които мога да изброя.
Кой разбрал, разбрал. Не е за всеки, ама по-лесно е да се изказват диагнози и да се казват разни неща "без нищо лошо".

# 278
  • Другата България
Естествено, че е без нищо лошо, ако имаш предвид моето изказване, аз съм последния човек, който ще тръгне да се подиграва или да раздава диагнози още повече, че и аз съм майка и също си обичам детето.
Може би предпочиташ подигравките на останалите пред това да погледнеш от друг ъгъл поведението на свекърва си /примерно/ и да допуснеш за момент, че за нея също може нейното дете да е най-най-най-....и т.н.
В този аспект го казах, от тази гледна точка, но и аз така - който разбрал - разбрал. Blush

Отношението ѝ към внучето не коментирам - това вече е грозно, и съм го писала мисля.

# 279
Пък майка ми и свекърва ми вече 18 г. бонбони само на внуците купуват. Сега да ходя ли на психолог заради травмата?
Не мога дори да си представя да купя дъвка на едното си дете, а на другото - нищо, да не говорим за нещо по-голямо. Единствено по рождени дни имат единични подаръци.
Нашите са близнаци,та дори и тогава всеки си получава подарък. Дори и едното дете да не е с мен,винаги се купува и за него/нея.

# 280
Аз и на рождени дни купувам подаръци и за двамата, на това между другото, ме е научила баба ми. Тя даваше на мен и на брат ми задължително подаръци на рождените дни, като рожденикът получаваше примерно 50лв, а другото дете - 25лв. На следващия празник - обратното.
Аз правех същото, докато бяха малки - за непразнуващото дете винаги имаше нещо дребно. Вече не го правя, дано не се чувстват отхвърлени от злата си майка Grinning

Относно великолепните деца, разбира се, че за нас са великолепни,просто е хубаво да държим сметка, че е слабо вероятно да са нещо повече от останалите деца. Мен между другото, бг мама ме научи на това, че не съм снесла златното яйце. Преди 20 години като бях бременна и открих форума, влизах в темата с майките, с които родихме по едно време и там всичките бебета правеха едни и същи неща. И като свекърва ми гледаше с възхита как едногодишната ѝ внучка танцува на музика, ерго, е много талантлива, бях - споко, всички едногодишни тресат дупетата Grinning

# 281
Mosquita, естествено, далеч съм от мисълта, че съм родила Айнщайн 😁 но на база всичките ми познати, които си делят децата, подозирам че има причина и може би и с мен би се случило същото, затова на тоя етап избирам да не поемам този риск.

А иначе за свека може нейното да си е най, аз за това не споря, нито поставям под съмнение качествата му, там проблемите са съвсем различни.
Мери, не визирах теб конкретно, а всички намерили правилното място да си изхвърлят негативните емоции днес 😊

# 282
Ella, аз разбирам, че имаш лош опит с родители с две деца. Според мен проблемът не идва от хората около теб, които ти смяташ, че си делят децата. Горчивият ти опит е лично твой с това, че ти си по-голямото дете и си преживяла чувство за изоставяне, когато се е родила сестра ти, ти сама казваш, че са забравили за теб. И затова го пренасяш върху детето си и се идентифицираш с нея и си казваш, не аз няма да ѝ причиня същото, каквото на мен са причинили.
Което е ок да го чувстваш, но казвайки във форум, че да имаш второ дете е прищявка и трябва да се изкорени, ти всъщност осъждаш всички нас, които сме пожелали второ дете. За теб е така, за нас е различно, всеки прави своя избор, но чуждите избори не бива да се съдят.
Казвам ти го това съвсем добронамерено, защото в думите ти прозира съдене, а това пречи на комуникацията - хората с две деца ги осъждаш, че тормозят първото, свекърва ти я осъждаш, че не действа според очакванията ти, майка ти я осъждаш, че не ти е купила бонбон. По-малко осъждане и повече приемане ни помага да се разбираме с хората много по-добре.

Пък може и Айнщайн да се пръкне, знае ли човек Grinning Моите са си обикновени деца, въпреки че всъщност бабите и дядовците им са убедени, че са one of a kind Joy

# 283
  • Варна
Оф, дайте някоя друга свекърва. Стига с тая.

# 284
  • София
Това с деленето е много относително - все пак става дума за различни деца, често в различно време.

Общи условия

Активация на акаунт