С какво ви дразнят свекървите? – 167

• 34 777
  • 756
  •   1
Отговори
# 285
  • В полите на Пирин планина
Пълно равенство никъде няма и различните хора (деца) имат различни нужди. Не е делене, ако едното дете иска да се развива в една област, а  другото в друга и родителите подкрепят равностойно и двете деца. Ако обаче подкрепят едното, но решат да спрат другото - ето ви делене - независимо от съображенията.
Но всичко във взаимоотношенията е субективно, така че все някой в картинката може да се почувства пренебрегнат и недостатъчно подкрепен или дори ощетен.

# 286
Може и да е, защото мен са делили, може да е защото нямам пример за добри родители в това отношение. Но не съдя хората, избрали повече деца, не знам кога съм писала и защо така е прозвучало. Единствено ако стигна дотам и родя второ и започне делене, бих потърсила помощ, за да не се случва. Това е всичко.

# 287
Ела, преди няколко поста написа, че ще ходиш на психиатър или психолог, дори ако ти мине мисъл за второ дете. Звучи доста зле.
Дали хората делят децата си-сигурно има такива родители. Има и родители, които смятат, че не ги делят, но всъщност го правят. Моята майка не го е правила определено. Аз като родител мога да заявя, че със сигурност обичам и двете си деца безкрайно. Не фаворитизарам някое от тях, вече как се справям в техните очи като родител е нещо друго.
Вкопчването в детето,е е единствено, най, най най вън всичко не е добра рецепта. И не е равнозначно на това да го мачкаш. Да го критикуваш в рамките на  добрия тон даже е полезно. Кой друг, ако не родителя ти, би ти отправил полезна критика.

# 288
Ella11, сестра ти от друг баща ли е? Ако да, мога да разбера донякъде. Ако не, положението е тежко.
За второто дете те разбирам. Аз също не исках, но защото при раждането на първото едва не умрях.

# 289
  • София
Ох, синдром на единственото дете в действие. ММ страда леко от това. Брат му е с 10 години по-малък и някак не са си никак близки. Все чувам от мъжа ми как за брат му повече са се грижили, а истината е, че родителите им по-късно се замогват, няма общо с деленето.

# 290
Да сменя малко темата.
Писала съм тук колко е черногледа моята свеки. Винаги си мисли най-лошото. Чак не знам как живее с толкова черни мисли в главата си.
Днес се прибрах и малко след това ми се наложи да сляза за 10 мин пред входа. Ослушала се за мен, не ме чувала никъде.  Тръгнала да ме търси из апартамента, защото решила, че съм припаданала някъде. Да чукам на дърво, не съм от припадащите. Питах я нещо по-хубаво не можа ли да си помисли, вместо веднага да реши, че е нещо лошо. Било човещина човек да си припадне, що пък да не ми се случи на мен.

# 291
  • София
Жената поне е загрижена 🤣. Нали знаеш вица, че като закъснееш, е по-добре да ти се случи това, което мисли жена ти, а не това, което мисли майка ти.

# 292
Дали загрижена, дали се надява... Grinning

# 293
  • София
Дали загрижена, дали се надява... Grinning

Ха ха ха, да, може. Макар, че тези, дето наистина желаят зло за майката на внуците си са единици и са социопати. Татул помним, но наистина, слава богу не е често срещано.

# 294
Жената поне е загрижена 🤣. Нали знаеш вица, че като закъснееш, е по-добре да ти се случи това, което мисли жена ти, а не това, което мисли майка ти
И продължението за снахата: като закъснееш, е по-добре да ти се случи това, което мисли свекърва ти, а не това, което мисли майка ти

# 295
Биборана, недей така, че моята ще реши, че ме е блъснала кола или съм умряла.

# 296
Деска, твоята е изключение.
Може да е от жегите. Или по принцип е черногледа.

# 297
Ела, преди няколко поста написа, че ще ходиш на психиатър или психолог, дори ако ти мине мисъл за второ дете

Не ако ми мине мисъл, а ако се случи или се планира и има опасност да почна да ги деля, защото намирам едното за повече от другото. Защото явно хората, които ги делят, намират повече в едното, отколкото в другото.
Иначе да, сестра ми е от друг мъж, както и имаме голяма разлика, но въпреки това аз бях напълно отритната след раждането й. Оттогава не съм получавала почти никаква помощ нито финансово, нито морално, нито с детето ми.
И може би това + фактът, че имам десетки познати с братя и сестри и нито един, който да не се е чувствал наравно, доведе до такива крайни мисли. Ама няма да разводнявам повече темата.

Иначе аз лафа го знам "да ти се случва това, което ти мисли комшията, не майка ти".

И все пак, нали сме тук за свекита - днес ММ праща снимка от почивка в общ чат с майка му и сестра му и получава отговор "да бяхте взели и мама с вас". 😀 Само и тя ми липсва.

# 298
А какво ти говори факта "десетки познати с братя и сестри и нито един, който да не се е чувствал наравно".
На практика всеки от твоите познати си мисли, че брат/сестра му е по-любимото дете.
Просто няма начин/статистически/ ти да познаваш само и единствено "нелюбимите" деца в семейството.
А истината е, че всеки вижда сламката в чуждото око, а не вижда гредата в собственото си.
В превод - на абсолютно всеки чуждата паничка му изглежда по-пълна и чуждото щастие по-безоблачно.
Абе , време ти е да пораснеш наистина.

# 299
Като не мислиш за такива неща, не ги и виждаш. Аз пък се напъвам да се сетя за такива "предпочитани деца", ама нямам ярки примери - ни един. А ако се замисля, мога да реша, че нашите са помагали повече на сестра ми, гледаха й детето например. Обаче са в един град, аз се преместих, та къде да се редя на опашката какво съм получила? Щом си жив и здрав, имаш всичко. Кой какво и защо как дал - ако даде, и толкова.

Общи условия

Активация на акаунт