С какво ви дразнят свекървите? – 167

• 34 726
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
Ама моля ви се, той синковецът тръгнал при жива майка да се жени! То по-неспокоен живот от това, здраве му кажи! 🤣🤣🤣

# 601
Щом го пускат на работа, не ми ги хвали Simple Smile
Ама кой работи при живи родители!
Аз все още се надявам баща ми да ми съобщи, че има апартаменти и някакво скрито богатство, а просто е искал да ме научи да ценя парите и труда си.. 🙂↔

# 602
Азарче, гледайте си бебчето и си живейте живота. Многото имоти идват и с много загуби.
В момента, изгубила и двамата си родителя, а и поналяла финанси и имоти, разбрах, че нищо не компенсира загубата на хората

Тия на Алекс са инфантили. Дори ми е жал за свекървата, че ги подрежда и гласи. Ама тя явно си знае стоката. Пък синът и се събрал със себеподобна.
Ще помоля Алекс да пише какво решение са взели.
Аз бих оставила семейството в малкото жилище, щом не искат другото. И ще го давам под наем новото . Нали трябва да се изплаща.
Другото вече го писах. Третото под наем, второто под наем, да плащат кредита , и младите под наем с наема. Отвратително е 30 годишен с дете да поставя условия.
Но и мама има заслуга. Факт.

# 603
  • София
Е, че те, ако плащат на младите наема с наема от другото, с какво точно би помогнало на младите да станат най-накрая самостоятелни? Свекърите да си пускат двата имота под наем, да си плащат ипотеката за 3тия апартамент, а младото семейство да излиза на квартира и да се справят сами. Значи имали акъл да станат родители (не отричам никак разглезването и кофти възпитанието от страна на свекърите спрямо сина), ама не могат да се издържат сами? Ами изпуснат момент, но ето ще се научат на късни години, тъкмо и внучето ще е отгледано евентуално по начин да не чака на мама и тате.

# 604
Тайс, беше си бъзик това за богатството. От баща си имам много по-голямо и значимо богатство, неизмеримо в имоти и пари. 😊
Сестрата на Мм пък се скара с него и с майка си за гараж Simple Smile подробности няма да давам, само ще кажа, че му поиска 20к или да й го дари, за да вземе гараж на друго място на сина си.
ММ отказа, та му каза да върви на майната си и блокира и него и майка им.
Ей тъй, за имоти. Simple Smile то да беше и нещо кой знае какво, ама то..

# 605
Нищо не знаел за близките си който не  е делил имоти с тях.

# 606
  • В полите на Пирин планина
На мен никой не ми е давал пари и имоти, нито на ММ. Какво да се прави, все някак се оправяме.
Това не изключва претенции и намеса от роднини, уви...

# 607
  • София
На мен никой не ми е давал пари и имоти, нито на ММ. Какво да се прави, все някак се оправяме.
Това не изключва претенции и намеса от роднини, уви...
Това е така. При мен също имаше опити за вмешателство. В моя дом. Но понеже в моя дом аз определям правилата, втори опит за вмешателство нямаше.

# 608
  • В полите на Пирин планина
Така е, milenaka, но някои хора и то близки не спират с години, а някак не винаги можем да ги отсвирим напълно. Аз се научих да обръщам "глухото" ухо и да подминавам забележките и натякванията.

Ето, моята свеки се сърдеше, вече не се сърди, но сега аз просто я подминавам. Омръзна ми безброй пъти да се правя, че нищо не е станало. Ами - станало е.

# 609
И някак в унисон с темата ,първото заглавие за деня ,което прочитам е от доктор Кантарджиев с апел към бременните да се пазят като писани яйца и особено от кашлящи свекърви!

# 610
  • София
По повод обвиненията към свекървите, че искат да са наблизо, за да досаждат, отговорно заявявам, че хич не умирам да пътувам по повече от час през цяла София с ГТ или да шофирам поне половин час, натоварва ме. И съм казала на дъщеря ми, че съчувствието ми към млада майка все пак си има граници, няма да замествам мъжа й. Точно защото нашите го правеха, аз няма.
Да, живее в жилището на мъжа си, но и той не ги е изкарал , за съжаление парите са по неприятен повод.

# 611
Просто имотните казуси стават прекалено оплетени и са неудобни за дискусия като почти винаги както и дипломатично да се изразиш, някой остава засегнат, че е ощетен или пък нарочен за слабото звено, или нарочен за златотърсач/ка и тн. Затова аз не смятам да преписвам/прехвърлям/дарявам и тн никакви имоти на детето. Разбира се, може да живее сама или с мъж, или с котка в това, с което разполагаме, но не виждам смисъл да се занимавам приживе с наследства. Така или иначе като умра всичко си остава за нея. Ако реши да си купува имот на свое име, ще помогна със самоучастието и/или с ремонта, ако има такъв, но не и да се опитвам на стари години да изплащам апартамент на млади хора. Моята философия е да хвърлям като луда пари за образование и усилия във възпитание та да може да се оправя сама финансово без нищо да я притеснява пък с другото ще се оправи. Не директно в решение на проблемите й все едно е нищо.

Около мен повечето познати с подарени жилища, готови до ключ от свръх любвеобилни родители не спират само до имота, а ежемесечно разчитат на помощ за в-с-и-ч-к-о. Купува си кола, ало мамо. Купува си компютър, ало тати. Иска да иде на почивка в Испания, ало мамче. И са си свикнали така. Имоти, ремонти, коли, техника, почивки, телефони, всичко иде от родителското тяло. За моите разбирания това е мечешка услуга. И стават супер неблагодарни, впрочем. Както тези от темата с претенциите.

А ситуации много и не можеш веднага да изкараш черни хората де. Например, живеят в подарения апартамент на сина, ОК, ама той двустайка НС - мини холокухня и спалничка, но иде бебе номер 2 и хората искат да се преместят в тристаен. Решават за целта да продадат двустайката и да им финансира едни 60-70% от покупката, ама ей на - проблем. Grinning Рязко булката става златотърсачка. А дали е така? Може би. А може би не. От друга страна и въпросните свекъри ги разбирам, защото апартаментите не са на цената на бонбониера и днес гараж струва колкото едностайка преди 5 години. Не им се ще да са блъскали Х на брой години да си осигурят детето и после да се окаже натирен след евентуална раздяла. Та всеки си има своята гледна точка и никоя не е грешна. Затова без огромни подаръци. Нека си живеят в апартамента и без да е подарен/дарен и прочие.

# 612
Моето мнение е, че на младите трябва да се помага, докато са млади. Тогава имат най-голяма нужда.
Не  разбирам  ситуацията да имаш възможност и да оставиш детето си да се зароби с 30 годишен кредит. Сякаш няма достатъчно други неща в този живот, с които да се бори. Ама да станаело самостоятелно. То ще стане, дори с жилище, което му е дадено или за което му е помогнато ако го бива, просто ще се мъчи по-малко.
Повечето тук със сигурност имат имоти от родителите, ама децата на другите, които получават, са инфантилни.

# 613
  • София
Нищо заробващо няма в ипотеката. Напълно нормално нещо е. Не всички родители могат да усигурят самостоятелно жилище за децата си. Да не говорим, че етаж, макар и обзаведен, в Петърч, надали е кой знае какъв старт ако детето иска да живее в Париж или София.

# 614
Обикновено получават децата на тези, които са започнали от нулата, блъскали са се и искат да го спестят на децата си. Някои дори прекаляват, както в коментирания случай.
Обикновено тези, които са получили всичко наготово, не си помръдват пръста, за да помогнат на своите деца. Наритват ги да се оправят сами или да чакат баба и дядо да умрат, та да им вземат жилището, защото мама и тати цял живот са купонясвали и грешни пари за наем, ипотека, кредити и т.н. не могат да дават.
И така колелото се върти през поколение...

Общи условия

Активация на акаунт