С какво ви дразнят свекървите? – 167

• 34 672
  • 756
  •   1
Отговори
# 180
КАГ, не е хубаво да се насилват хора да ядат. Аз примерно не мога да ям карантия. Не е да не съм опитвала, не мога. Добре, че не са ме насилвали да ям каквото и да било.
Сега ми се приядоха сини сливи....много обичам.

# 181
  • София
С идеята да не го насилваме, моят вече над 16-годишен внук и до сега  не лизва никакви плодове и зеленчуци, освен рядко банан и краставица.
...
Това е същият, който беше повърнал, когато го беше насилила да яде нещо ли? Домати май Thinking

# 182
Аз пък проядох сини сливи преди няколко години. Като дете не обичах, но пък обичах зелени неузрели джанки. Никога не съм насилвала децата ми да опитват нещо или да го ядат, ако не им харесва. Не съм ги хранила насила и с любима храна, де. За сметка на това са опитвали и обичат храни, които аз не ям. И не мога да разбера какво е това натискане да се яде нещо определено, пък било и най-полезното на света.
Свекървата на Карина по-добре до е дошла с празни ръце, отколкото да разиграва целия цирк.

# 183
  • София
И аз съм се чудила дали не се угажда прекалено в детството и после този не ял това, онзи не ял онова... Но и аз като малка не ядех някои неща и не са ме насилвали, после ги проядох
Като се замисля - с ММ сме се намерили добри прасенца и децата на кого да приличат... Но не съм ги питала, слагам каквото си знам.

# 184
Аз съм била много кльощава и много злояда. Майка ми и до ден днешен разказва как ме е прилъгвала само и само да хапна нещо. Елате ме вижте сега Wink

# 185
С идеята да не го насилваме, моят вече над 16-годишен внук и до сега  не лизва никакви плодове и зеленчуци, освен рядко банан и краставица.
...
Това е същият, който беше повърнал, когато го беше насилила да яде нещо ли?
Да, същият и беше за домат. Не го насилвах, а го молех, убеждавах. Не помня на колко години беше, опита малко парченце и го глътна, а на второто малко по-голямо  повърна. Сега е в Нац. отбор в един от силовите спортове, а го е "страх" от плодовете и зеленчуците.  Сестра му ги  яде.

# 186
Не помага напътстване, щом расте  и  е здрав човекът ,няма проблем какво обича да яде. Като му дойде музата , ще реши друго.

# 187
Аз имах травми от детската градина и насилване вкъщи с манджи, та чак сега започнах да преоткривам някои от тях.

# 188
  • София
"Молене", но повторено няколко пъти, е  насилване, притискане. След "не" не би трябвало да се настоява.

# 189
"Молене", но повторено няколко пъти, е  насилване, притискане.

Не. Насилване е: „Няма да станеш от масата, докато не изядеш... (нещо си или определено количество от него)“. Или тъпчене в устата насила, или със заплахи, или с шамари, докато детето започне да повръща.
„Лъжичка за мама, лъжичка за тати“ е просто глезотия. Питай злоядо заради редовно принуждаване дете, да ти обясня. Някои храни проядох чак на стари години, други до ден-днешен да не близна.

# 190
  • София
Затова си мисля, че понякога, докато са малки  е полезно да се понатиснат било с молби и кандърми, било с  убеждение.

PS   January, когато започнах да пиша в тази тема бях снаха и съвсем прясна свекърва. Но ето, колелото много бързо се върти. Няма да усетиш как и ти ще станеш свекърва или тъща.

Дай Боже!

# 191
  • Най-красивата страна
Дъщеря ми също отказваше да яде плодове ,като беше бебе.
Не съм я карала насила.
Нарязвах си плодовете в една купа,седя ,хапвам си ,но не и казвам нищо.
Тя ме гледаше и сама дойде да си вземе.

Правила съм и сок.

Зеленчуци-правех пасирана супа.Сега е на 16г още си хапва крем супи..

Аз самата имам лош спомен ,когато едната ми баба ми натъпка устата насила с варена тиква ,която отказвах да ям и се задавих зверски.
От тогава ми се повдига само като видя тиква.
А наскоро се оказа,че тиква не трябва изобщо да ям ,заради заболяване,както и други видове плодове и зеленчуци.

# 192
А моята не близва плод, като аз пък без плодове не мога да живея. Гледа ме да ям по пълни чинии с череши, кайсии, пъпеши.. и си закрива устата и бяга. Опитвала е по парченце после в детската градина, казва - опитах, не ми харесва. А понеже много обича сокове, за черешата я прилъгах да опита, понеже има сок в нея, гризна половинка и повърна. От динята й давам по лъжичка сок от дъното на кората... ами това е. Не знам какви убеждавания могат да помогнат, до организъм си е явно, до вкус...
А моята майка има до ден днешен спомен от детската градина как са я насилвали да яде мляко с ориз и са я държали наказана права с купичката без да играе с другите, след като отказва да го яде. До стари години мляко с ориз не иска да чуе. Та, насила не става.

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 22:36 от Wild Wind

# 193
 Казват ,че организмът ни сам избира храната си, понася или не . Не  е инат. Внучката не яде домати. И въобще  в гозбите се старая да не се вижда зеленчук.

# 194
Аз вече писах как в детската градина ме убеждаваха да ям филия с мед и масло, че даже ме и лъжеха. Държаха ме над филията след като всички бяха приключили и ме убеждаваха. Един от най-големите ми кошмари, изобщо не беше глезотия. Беше тормоз.
Вкъщи никога никой за нищо не ме е насилвал да ям. След като пораснах, някои неща проядох, други не.
Например вкъщи се изяждаха промишлени количества тикви, всеки ден баба ми вареше, печеше, баници се въртяха. Аз не кусвах и досега не ям нищо с тиква. Опитвала съм многократно, не ми харесва.
Маслини се мъчих да проям, защото са полезни, не мога. Брат ми яде по едно кило като седне.
Та не е до убеждаване и до възпитание, до физиология е, според мен.
Излишно е да казвам, че мед и досега не ям под никаква форма.
А свекървата със сините сливи ме остави в потрес. Чак пък толкова да не може да си надделее над ината, че си ги е прибрала.

Общи условия

Активация на акаунт